fbpx


Politiek

Prikdwangdrammer Conner Rousseau wil beloningsmaatschappij

België Bananenrepubliek


Aangeboden door deze bibliotheek


Dit plus-artikel wordt u aangeboden door deze bibliotheek die voor u een abonnement nam.

Vindt u het interessant? Neem dan vandaag uw eigen gratis proefabonnement van 30 dagen.Eerst een open kattenbelletje aan Jan Jambon. Jan, ik weet dat ik dat niet zal bepalen, maar als je geen goesting meer hebt: stop dan toch. Als uw cognitieve afbraak en ouderdomsdementie zorgt voor meer ‘dinges’ en ‘hoe heet dat ook alweer’, hou de eer dan aan uzelf. Wanneer je meer op Joe Biden begint te lijken, ga dan samen met andere Brasschaatse pensionado’s piekezot jagen in Saint-Tropez, Dubai of Hvar. Mocht u echter alsnog verkiezen om verder met geld…

Niet ingelogd - Plus artikel - log in of neem een gratis maandabonnement

U hebt een plus artikel ontdekt. We houden plus-artikels exclusief voor onze abonnees. Maar uiteraard willen we ook graag dat u kennismaakt met Doorbraak. Daarom geven we onze nieuwe lezers met plezier een maandabonnement cadeau. Zonder enige verplichting of betaling. Per email adres kunnen we slechts één proefabonnement geven.

(Proef)abonnement reeds verlopen? Dan kan u hier abonneren.


U hebt reeds een geldig (proef)abonnement, maar toch krijgt u het artikel niet volledig te zien? Werk uw gegevens bij voor deze browser.

Start hieronder de procedure voor een gratis maandabonnement

Was u al geregistreerd bij Doorbraak? Log dan hieronder in bij Doorbraak.

U kan aanmelden via uw e-mail adres en wachtwoord of via uw account bij sociale media als u daar hetzelfde e-mail adres hebt.
Wachtwoord vergeten of nog geen account?

Geef hieronder uw e-mail adres en uw naam en we maken automatisch een nieuw account aan of we sturen u een e-mailtje met een link om automatisch in te loggen en/of een nieuw wachtwoord te vragen.

Uw Abonnement is (bijna) verlopen (of uw browser moet bijgewerkt worden)

Uw abonnement is helaas verlopen. Maar u mag nog enkele dagen verder lezen. Brengt u wel snel uw abonnement in orde? Dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Heeft u een maandelijks abonnement of heeft u reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw abonnement bij voor deze browser en u leest zo weer verder.

Uw (proef)abonnement is verlopen (of uw browser weet nog niet van de vernieuwing)

Uw (proef)abonnement is helaas al meer dan 7 dagen verlopen . Als uw abonnementshernieuwing al (automatisch) gebeurd is, dan moet u allicht uw gegevens bijwerken voor deze browser. Zoniet, dan kan u snel een abonnement nemen, dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw gegevens bij voor deze browser of check uw profiel.


Eerst een open kattenbelletje aan Jan Jambon.

Jan, ik weet dat ik dat niet zal bepalen, maar als je geen goesting meer hebt: stop dan toch. Als uw cognitieve afbraak en ouderdomsdementie zorgt voor meer ‘dinges’ en ‘hoe heet dat ook alweer’, hou de eer dan aan uzelf. Wanneer je meer op Joe Biden begint te lijken, ga dan samen met andere Brasschaatse pensionado’s piekezot jagen in Saint-Tropez, Dubai of Hvar. Mocht u echter alsnog verkiezen om verder met geld van de belastingbetaler uw zakken te vullen, is er nog steeds het rusthuis van de prostaatpolitiek: het Europees Parlement.

Selectieve Oost-Indische doofheid

Woke-pukkelpoliticus Connerie Rousseau blaast zichzelf een luchtbel van goed geweten door een kort geheugen en selectieve Oost-Indische doofheid rond socialistisch wanbeleid uit het verleden. Alles wat socialisten in het verleden goed deden – veel is dat niet – pint Connerietje op zijn ikkerig kiekeborstje. Voor alle stommiteiten, tekortkomingen en wanbeleid van zakkenvullende, geldverbrandende, diploma- en thesisvervalsende, gecorrumpeerde, liegende en bedriegende rode broeders uit het verleden wil onze jonge god van de snowflake-generatie geen verantwoordelijkheid nemen. Lekker makkelijk is dat.

Beloningsmaatschappij

Connerie Rousseau is de zoveelste politieke praatvaar tegen de vaak. Zijn newsspeak klinkt als muziek in de oren, maar zorgt al snel voor gehoorschade. Als advocaat van de politieke correctheid staat hij voor een tirannie van goede manieren.

Hij is een prikdwangdrammer die geen boetes wil uitschrijven maar burgers wil belonen met vrijheid en anderen wil bestraffen met sociale uitsluiting. Een stigmatiserend 1G-beleid van isolement. Geen boetes, maar een kaartje ‘ga direct naar de gevangenis’. Onze rode sikkelridder staat voor een totalitaire beloningsmaatschappij.

Ouders zonder verslavingen en met progressieve opvoedingsidealen wil hij belonen met fertiliteit. Anderen wil hij steriliseren om zo een superras van woke snowflake-ouders te creëren.Geen verkeersboetes meer. Wie geen verkeersovertredingen begaat wil Connerie belonen met een rijbewijs. Snelheidsovertreders en parkeeridioten moeten hun rijbewijs afgeven. Vegetarische sojamelkzuipende geheelonthoudende ridders van het blauw kruis wil hij belonen met een wokepas die toegang verleent tot restaurants en theehuizen. Klimaatbedreigende carnivoren en liefhebbers van een bourgondische bier- en wijncultuur wil hij droogleggen.

Enkel voetbalsupporters die liefdevol opera’s van Vivaldi zingen, worden beloond met toegang tot voetbalwedstrijden. Het gepeupel dat snerpende volksliederen bol van rivaliserende retoriek brullen, krijgen van Connerie het recht niet om supporter te zijn. En last but not least. Dé oplossing voor de erosie van de traditionele politieke partijen. Enkel politici met politiek correcte slogans, enkel woke-post-truthers worden beloond met de mogelijkheid om lijsten in te dienen of om op lijsten te staan. Geen waarheidspuralisme meer. Weg met ideologische vrijheid. De vrijheid van denken op de schop.

Heil Conner en zijn totalitaire beloningsmaatschappij.

De Harry Potter-variant

Parralel met de leegloop van de kerken, loopt ook de CD&V langzaam maar zeker leeg. Het helpt natuurlijk niet als hun voorzitter en ministers lulkoek blijven verkopen. Volgens Wouter Beke bijvoorbeeld, hebben we te maken met een Harry Potter-variant van het coronavirus. Op de Zevende dag zei hij: ‘zelfs als je niét besmet bent, kan je drager zijn van het virus.’ Een hocus-pocusvirus met de allures van David Copperfield dus.

Het gaat van kwaad tot erger met de congregatie van de hypocritijnzers. Maar er is hoop. Nu de kiesdrempel aan de voordeur ligt, wil de congregatie de voorwaarden van het vervroegd pensioen herzien. Of dit voortschrijdend inzicht is of cataclysmische carrièreplanning, laat ik aan uw attente visie over. Voor de kaloten is het stilaan duidelijk geworden: ‘uit stemmen zijt gij geboren en zonder stemmen zult gij terugkeren. Amen.’

Dit was niet op de afbraak:

  • Groen krijgt een slag van de windmolen en loopt een zonnesteek op. Begin deze week zei Meyrem Almaci: ‘Groen wil energiecheque van 200 euro.’ Vier dagen later zei Tinne Van der Straeten: ‘geen voorstander van energiecheque.’ Een kakofonie van kontdraaiende flatulentie van dolzinnige steekvlammen. De groene gekte dendert verder.
  • De liberalen zijn tegen een belastingverlaging, ze noemen het zelfs boerenbedrog. Daarop hebben de Vivaldioten beslist om een korting op onze elektriciteitsfactuur uit te stellen. Mag ik dan ook mijn voorschot uitstellen?
  • Jammer, Bart De Pauw kan nu ook een carrière in Nederland op zijn buik schrijven.

Om af te sluiten nog even deze hersenspoeling. U kan nog steeds ‘het jaar van de banaan 2021’ kopen, deze is leverbaar voor de prijs van 22,00 euro. Doe je parlementair/politicus van om de hoek of je politiek gekke oom of tante een leuk cadeau voor kerst of nieuwjaar. Bestel de cadeaubox: ‘Het jaar van de banaan 2020-2021’. Twee boeken die je meenemen op een satirische trip door politiek Vlaanderen.

Jasmijn Walldorf

Vrijgevochten schrijfster van opiniestukken, met scherpe satirische inslag.