fbpx


Cruise op de Douro: Van Porto tot Salamanca.

Begeleide Doorbraak cruise op het meest luxueuze schip dat vaart op de Douro.

Download de brochure Hier inschrijven
doorbraak reizen portugal
Laatste kajuit!

 

Een drijvend luxehotel, M/S Queen Isabel is een prachtig schip, het mooiste op de Douro. Uniek dankzij zijn comfort en zijn elegantie, biedt het zijn 118 passagiers het plezier van een schitterende vaart doorheen de Douro-vallei. Het schip beschikt over luxueuze en prachtig ingerichte kajuiten, een excellente service en een uitstekende keuken. Er is geen betere manier om Portugal te ontdekken.

De gemeenschappelijke ruimtes: Geniet volop tijdens het varen op het Zonnedek, uitgerust met ligstoelen en een zwembad met tegenstroom. Op het Panoramadek, vooraan het schip, biedt de panoramische bar comfortabele zetels om te ontspannen. Het smaakvol ingerichte restaurant bevindt zich op het Bovendek en biedt een uitstekende keuken aan, met alle dranken inbegrepen tijdens de maaltijden. De verfijnde maaltijden, geserveerd in één enkele dienst, aan mooi gedekte tafels, dragen bij tot de gezellige sfeer aan boord. Op het Hoofddek bevindt zich de fitnessruimte (vrije toegang) en een massagesalon (betalend).

De kajuiten: Alle 59 kajuiten op het schip zijn buitenkajuiten en zijn verdeeld over 3 dekken. Op het Hoofddek hebben de 16 Comfort kajuiten een oppervlakte van 15 m² en is het raam iets kleiner (hoog venster dat niet geopend kan worden). Op het Bovendek bevinden zich 23 Deluxe kajuiten van 15 m², met een groot schuifraam. Op het Panoramadek beschikken alle kajuiten over een privé balkon met tafel en stoelen: 18 Deluxe kajuiten met een oppervlakte van 20 m². Alle kajuiten zijn uitgerust met 2 aparte bedden die samen of uit elkaar kunnen gezet worden, individueel regelbare airconditioning, televisie, haardroger, kluis, douche en toilet.

Programma


Dag 1 - Brussel > Porto

Lijnvlucht naar Porto. Bij aankomst, ontvangst en transfer naar de haven van Porto (Vila Nova de Gaia). Inscheping aan boord van M/S Queen Isabel *****.  Welkomstcocktail en diner aan boord.

 

Dag 2 - Regua > Casa de Mateus > Pinhao

De M/S Queen Isabel vangt zijn vaart aan. We genieten de ganse voormiddag aan boord van ons drijvend hotel, terwijl de mooiste landschappen aan ons voorbijglijden. Lunch aan boord. Kort na de middag meren we aan in Regua. Deze stad midden in de vallei was het hart van de wijnhandel in de 13e eeuw. We bezoeken er het moderne museum van de Douro. Van hier vertrekken we per autocar richting Casa de Mateus en brengen een bezoek aan dit elegenate landhuis uit de 18de eeuw, een echt barokjuweel.

De avond brengen we door in de Quinta da Avessada. Dit familiale wijndomein produceert al meer dan 160 jaar de vermaarde moscatelwijn.  Quinta da Avessada ligt op 600 meter hoogte en biedt een uitzonderlijk uitzicht op de Douro. Na een muzikaal aperitiefje ontdekken we samen met de eigenaar,  het domein, en genieten er van een heerlijk diner. Terugkeer naar het schip in Pinhão en overnachting.

 

Dag 3 - Barca d’Alva > Castelo Rodrigo

In de voormiddag vaart het schip tot Barca d’Alva, gelegen aan de Spaanse grens. We varen door de diepe en steile valleien van de Douro. De rivier werd verbreed door verschillende dammen, die het stroomgebied regelen en een groot deel van de elektriciteit in Portugal produceren. Lunch aan boord.

In de namiddag, excursie naar Castelo Rodrigo. Op de top van een heuvel steekt dit middeleeuws dorp uit boven het plateau dat zich uitstrekt naar Spanje ten oosten en tot aan de Douro-vallei ten noorden. Wandeling door de smalle, steile straatjes van het dorp, met prachtige gevels en ramen in Manuelstijl. Bezoek aan de ruïnes van het kasteel en de Reclamador kerk. ’s Avonds, diner van de kapitein aan boord.

 

Dag 4 - Barca d’Alva > Salamanca (Spanje) > Pocinho (Portugal)

Vertrek per autocar voor een dagexcursie naar Salamanca, geklasseerd als Unesco werelderfgoed omwille van de pracht en praal van de oude stad. Panoramische stadsrondrit langs onder meer de Plaza Mayor, één van de mooiste, monumentale pleinen van Spanje. Bezoek aan de universiteit, gesticht in 1215 op de patio de las Escuelas.

Bezoek aan de nieuwe kathedraal, gebouwd tussen de 16e en de 18e eeuw, een prachtige mix van gotiek, renaissance en barok. Lunch met lokale specialiteiten in een restaurant in de stad. Vrije tijd in de namiddag om verder rond te kuieren door de smalle straatjes van deze historische parel. We keren terug naar het schip, waarna we onze reis voortzetten richting Pocinho.

 

Dag 5 - Pocinho > Lamego > Regua

In de voormiddag vaart de M/S Queen Isabel verder door de prachtige Dourovallei, langs unieke landschappen met wijngaarden op elk mogelijk plekje langs de bergflanken. Na de lunch aan boord  bezoeken we een quinta (wijndomein) en proeven we enkele lokale toppers in een sublieme omgeving. Vervolgens rijden we met een autocar naar Lamego, waar in 1143 de soevereiniteit van Afonso Henriques werd erkend. We brengen een bezoek aan de indrukwekkende kathedraal uit de 12e eeuw, die in de loop der eeuwen vele malen werd verbouwd en daardoor vandaag een bijzonder eclectisch geheel van stijlen laat zien.

Daarna bezoeken we het museum van Lamego, in een voormalig bisschoppelijk paleis uit de 18e eeuw. Hier ontdekken we een collectie beeldhouwwerken, schilderijen en wandtapijten van onschatbare waarde. Folkloristische voorstelling en diner aan boord.

 

Dag 6 - Regua > Porto

In de voormiddag vaart het schip richting Porto. Lunch aan boord. In de namiddag, vertrek voor het stadsbezoek aan Porto. Gelegen aan de monding van de Douro, spreidt de stad zich uit over een aantal heuvels met uitzicht over de rivier. Het historische centrum prijkt op de Unesco werelderfgoedlijst. Met haar bruggen, monumenten, azulejos, bloemrijke balkons en winkelstraten is de stad een lust voor het oog. In het hart van het historische centrum bezoeken we de kathedraal ‘Sé’, waarvan het plein een prachtig uitzicht biedt op de rivier en de daken van de stad. Deze romaanse vestingkerk werd herbouwd in de 17e en 18e eeuw en is één van de oudste monumenten van de stad.

Niet ver daarvandaan ontdekken we in het stationsgebouw uit begin 19e eeuw meer dan 20.000 tegeltjes die de geschiedenis van Portugal uit de doeken doen. Daarna brengen we een bezoek aan de Igreja de São Francisco, waarvan de drie beuken rijkelijk versierd zijn met verguld houtwerk. Hiervoor was liefst 300 kg goudpoeder nodig. Na het diner is er een fadoavond aan boord van het schip.

 

Dag 7 - Porto > Braga > Guimarães

In de voormiddag trekken we per autocar naar Braga om het uitzonderlijke patrimonium te ontdekken van deze stad, die ooit het ‘Rome van Portugal’ werd genoemd. Ook vandaag is Braga nog altijd een van de belangrijkste religieuze centra van het land. Kennismaking met het Santuário do Bom Jesus do Monte. De grote trap die naar de top leidt, telt 17 terrassen, elk versierd met symbolische fonteinen, allegorische standbeelden en barokdecoraties.

Tijdens een wandeling door het oude centrum bewonderen we de vele kerken en historische gebouwen en brengen we een bezoek aan de Sé, de kathedraal van de stad. Het religieuze bouwwerk dateert uit de 12e eeuw en is niet alleen hét symbool van de stad, maar ook de oudste kathedraal van het land. Lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag trekken we naar Guimarães, ten noordoosten van Porto, de geboortestad van Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal.

Na een kennismaking met het opmerkelijk goed bewaard gebleven middeleeuwse centrum aan het Largo da Oliveira (Olijfboomplein) brengen we een bezoek aan het paleis van de hertogen van Braganza, waarvan de architectuur doet denken aan de kastelen uit de Franse Bourgogne. Terugkeer naar het schip in Porto  voor afscheidsdiner en overnachting .

 

Dag 8 - Porto > Brussel

Na het ontbijt, ontscheping en transfer naar de luchthaven. Lijnvlucht naar Brussel.

 


Practica

Reis:
Cruise op de Douro: Van Porto tot Salamanca.
Begeleide Doorbraak cruise op het meest luxueuze schip dat vaart op de Douro.
Data:
20 tot 27 augustus 2023
Prijs:
€2.420
Toeslag single:
€1.060
i.s.m.
NV Reizen De Lathauwer - Licentie 6127

Download de brochure

Hier inschrijven

Uw reisbegeleider: Paul Boonefaes

Onze reisbegeleider: Auteur Paul Boonefaes.

Paul Boonefaes (1965) is Master Vertaler (Portugees, Engels, Deens) en behaalde een Executive MBA aan de Vlerick Business School. Zijn grote liefde voor de Portugese taal en cultuur zorgde er ook voor dat hij zich daar deeltijds vestigde en maakte van hem een uitstekend Portugalkenner.

Hij is ook auteur van “Zwijg! Waarom woke niet deugt”. Aan boord verzorgt hij speciaal voor de Doorbraakreizigers een tweetal voordrachten.

Dit artikel delen of afdrukken