JavaScript is required for this website to work.

Militair en ’theatraal’ Londen

Harry De Paepe neemt een groep lezers op sleeptouw door ‘Militair en Theatraal’ Londen, een unieke reis van vrijdag 8 tot maandag 11 maart 2024. 

​​​​​​​We hoeven niemand ervan te overtuigen dat Londen een wervelende stad is. Tijdens deze exclusieve Doorbraak-reis springt u in het militaire en theatrale hart van de stad en dat onder begeleiding van onze huisanglofiel Harry De Paepe. Deze reis biedt een unieke mix van kunst, cultuur en militaire geschiedenis. Op culinair vlak ontdekken we de Britse keuken in verschillende uitzonderlijke zaken. Harry De Paepe neemt een groep lezers op sleeptouw door Londen van vrijdag ​​​​​​​8 tot maandag 11 maart 2024.

Wil u graag mee? schrijf snel in, er zijn slechts 25 plaatsen.

Kostprijs €1600 per persoon – €290 toeslag voor single.

 

Dag 1 – Brussel-Zuid – London St. Pancras – National Army Museum – The Mouse Trap


Aankomst in London St. Pancras International Station met de Eurostar. Er is een privétransfer met begeleider naar het hotel waar onze bagage wordt afgezet.

In de voormiddag start het programma met een Engelstalig gegidst bezoek aan het National Army Museum. Hier ontdek je de geschiedenis van het Britse landleger en hun rol in alle grote conflicten waarin zij betrokken waren.

Na het bezoek wordt genoten van een typisch Britse lunch in de historische The Grenadier Pub. Dit etablissement is toegewijd aan de hertog van Wellington … en huist uiteraard een eigen spook. Nadien volgt een vrije namiddag en vooravond in centrum Londen. Vrij avondmaal.

Geniet in de avond van het theaterstuk ‘The Mouse Trap’ dat zijn startschot geeft om 19h30. The Mouse Trap is van Agatha Christie en wordt sinds 1952 opgevoerd in Londen. Het is daarmee het langst lopende theaterstuk ter wereld. Een echte klassieker!

Dag 2 – Apsley House – Royal Albert Hall – Mountbatten Festival


Ontbijt in hotel en vertrek met transfer richting Apsley House.

In de voormiddag bezoeken we het prachtige Apsley House onder begeleiding van een Engelstalige gids. Dit stadspaleis van de Wellingtons herbergt een van de mooiste kunstcollecties in Londen met werken van onder andere Velazques en Rubens. Uiteraard treft u er ook talrijke trofeeën gelinkt aan de slag bij Waterloo. Apsley House ligt aan het Hyde Park en bij het bezoek wordt de combinatie gemaakt met Wellington Arch, tegenover het paleis.

Na dit bezoek wordt een lunch aangeboden in het authentieke Rules Restaurant, naar verluidt het oudste restaurant van de Britse hoofdstad.

Tijdens de namiddag is er een unieke rondleiding in het Royal Albert Hall ingepland. De concertzaal die wereldwijd bekend staat voor legendarische concerten en toespraken van enkele van ’s werelds grootste veranderingsmakers en geschiedenisvormers. Tijdens deze tour maak je kennis met de geschiedenis van het gebouw en een van de grootste technologische uitdagingen van Groot-Brittannië: de echo van Royal Albert Hall.

Na een vrij avondmaal trekken jullie opnieuw richting Royal Albert Hall om 19h30 om het Mountbatten Festival in de Royal Albert Hall bij te wonen. Hier pronken de Royal Marines met hun muzikaliteit in een breed scala aan muziekstijlen. Traditioneel wordt op deze avond een hooggeplaatste gast verwacht… Nadien volgt er een transfer terug naar het hotel.

Dag 3 –  Dennis Severs’ House – Churchill War rooms


Na het ontbijt in het hotel volgt een vrije voormiddag. Wil je je voormiddag muzikaal invullen? Dan kun je samen met Harry om 10 uur naar St. Pauls Cathedral trekken waar de ‘Choral Mattins’ plaatsvinden, gezongen ochtendgebed door het wereldbekende koor.

Een aanrader voor de vrije lunch is Spitalfields Market. Dit is de toplocatie in Oost-Londen om een lunch te nemen. Deze markt biedt zowel gastronomisch street food aan, als restaurants. Een plaats met voor ieder wat wils. Na de lunch keren we terug in de geschiedenis naar 1724 in het huis van de excentrieke Dennis Severs. Aan de hand van verhalen van verschillende generaties van een denkbeeldige familie maak je kennis met het leven in de wijk Spitalfields. Daarbij maak je ook kennis met de ceramiek van Simon Pettet en het interieur dat je het gevoel van de 18de  en 19de eeuw meegeeft. Niets is er wat het lijkt.

In de late namiddag volgt een bezoek aan de Churchill War Rooms onder begeleiding van een Engelstalige gids. Dit is een van de vijf onderdelen van het Imperial War Museum en biedt een blik in welke omstandigheden de onderhandelingen en het leven tijdens de Tweede Wereldoorlog verliepen. In dit centrum waar de Britse overheid de Tweede Wereldoorlog regisseerde, vind je verschillende oorlogskamers terug.

Vrij avondmaal en vrije avond.

Dag 4 – Imperial War Museum


Na het ontbijt in het hotel brengt de privé transfer je naar het Imperial War Museum. Het museum is de wereldtopper met zijn tentoonstelling over oorlog en conflicten. Ontdek oorlogen en conflicten van de Eerste Wereldoorlog tot hedendaagse conflicten. Met onder meer een stuk van de Berlijnse muur, propaganda posters van de Tweede Wereldoorlog, kinderschoenen uit een van de Nazi concentratiekampen, een Land Rover uit Iraq, … heeft het Imperial War Museum een uitgebreide collectie die je onder begeleiding van een Engelstalige gids zal ontdekken.

Na het bezoek volgt de laatste lunch samen in Boisdale of Belgravia of gelijkaardig.

In de late namiddag wordt de bagage opgepikt en volgt een privé transfer richting London St. Pancras waar de Eurostar richting Brussel-Zuid wordt genomen.

Pieter Bauwens is sinds 2010 hoofdredacteur van Doorbraak. Journalistiek heeft hij oog voor communautaire politiek, Vlaamse beweging, vervolgde christenen en religie.