JavaScript is required for this website to work.

Noord Griekenland – 8-daagse rondreis van 15 tot 22 september 2023

Dirk Rochtus5/12/2022

Het noorden van Griekenland ligt ver af van de gekende toeristische bestemmingen, maar heeft daarom niet minder te bieden. Het is rijk aan cultuur en historische traditie, denk maar aan het koninklijke Macedonië of aan het multi-etnische Thessaloniki dat tot 1912 deel van het Osmaanse Rijk uitmaakte. Op onze reis doorheen Noord-Griekenland doorkruisen we tevens spectaculaire landschappen.

Het noorden van Griekenland ligt ver af van de gekende toeristische bestemmingen, maar heeft daarom niet minder te bieden.

Het is rijk aan cultuur en historische traditie, denk maar aan het koninklijke Macedonië of aan het multi-etnische Thessaloniki dat tot 1912 deel van het Osmaanse Rijk uitmaakte.

Reisbegeleider en oudheidkenner Dirk Rochtus begeleidt u samen met een Nederlandstalige gids doorheen dit minder toeristische, maar spectaculaire gedeelte van Griekenland.

Dirk Rochtus (1961) is hoofddocent internationale politiek en Duitse geschiedenis aan de KU Leuven/Campus Antwerpen. Hij is voorzitter van het Archief en Documentatiecentrum voor het Vlaams-nationalisme (ADVN). Zijn onderzoek gaat vooral over Duitsland, Turkije, en vraagstukken van nationalisme.