JavaScript is required for this website to work.

De mooiste Noorse Fjorden

Pieter Bauwens18/12/2023
Het schip brengt ons tot diep in de Noorse Fjorden…

Het schip brengt ons tot diep in de Noorse Fjorden…

foto © Photo by Gautam Arora on Unsplash

Een cruise met vertrek en aankomst in Zeebrugge naar de mooiste Noorse Fjorden. Cruise met een klein schip voor een grootse reis.

Een cruise op zee, maar met de kleinschaligheid van een riviercruise, dat is de cruise naar de Noorse Fjorden. Met vertrek en aankomst in Zeebrugge biedt deze cruise alle comfort van een fijne reis, in zeer goed gezelschap. Download hier het volledige programma

Dag 1 • Zeebrugge

Transfer per luxe-autocar vanuit de belangrijkste Belgische steden naar de haven van Zeebrugge. Inscheping en toewijzing van uw kajuit aan boord van de World Explorer. Avondmaal aan boord.

Dag 2 • Op zee

Maak gebruik van deze dagen op zee om deel te nemen aan de vele activiteiten aan boord. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.

Dag 3 • Bergen (Noorwegen)

Bergen, dat omringd wordt door ήorden en berg- massieven, is een echt juweeltje aan de Noorse zuidwestkust. Met zijn kleurrijke houten gebouwen, zijn woningen op de heuvelflank en zijn kasseistraatjes is het een van de mooiste steden van het land. De traditionele architectuur in geschilderd hout contrasteert met de blauwe zee en de groene bergen en baadt in een vrolijke en hartelijke sfeer. De schilderachtige kaaien met oude magazijnen zijn Unesco-werelderfgoed en getuigen van de periode waarin Hanzestad Bergen een belangrijke draaischijf was voor de handel met de rest van Europa. Vandaag zijn er musea, winkels, galerijen en restaurants te vinden, waardoor het een populaire en gezellige plek is. Niet ver daarvandaan bevoorraadt de levendige vismarkt al sinds 1276 de lokale bevolking. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.

Dag 4 • Flåm > Gudvangen

Ook Flåm ligt op het einde van een zeer smalle ήord, in een diep ingesneden landschap met tal van watervallen. Het is al sinds het einde van de 19e eeuw een populaire toeristische bestemming,
die bekendstaat om zijn eeuwenoude boerderijen en vooral om zijn tandradbaan, die op een van de steilste trajecten ter wereld door een fenomenaal mooi landschap rijdt. In de namiddag zetten we koers naar Gudvangen, een dorp uit de Vikingtijd in een ingesloten vallei aan het einde van een ήord. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.

Dag 5 • Geiranger

Het dorp Geiranger ligt aan het uiteinde van de gelijknamige ήord. De 16 km lange ήord is de smalste, natuurlijkste en indrukwekkendste van het land en behoort dan ook tot het werelderfgoed van de Unesco. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.

Dag 6 • Stavanger

De vierde grootste stad van Noorwegen is sinds 1969 de hoofdstad van de petroleumindustrie, toen ten zuid-westen van de stad het eerste olieveld werd ontdekt. In de stad van het zwarte goud bevindt zich ook het Noorse petroleum-museum. Het historische centrum bestaat uit heel wat musea, de Sint Svithun-kathedraal, die tussen 1100 en 1125 in Anglo-Normandische stijl gebouwd werd, en de best bewaarde houten wijk van Europa, met zo’n 170 woningen opgetrokken uit naaldhout. Daarnaast is Stavanger een bijzonder aangename universiteitsstad.Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.

Dag 7 • Op zee

Maak gebruik van deze dag op zee om deel te nemen aan de vele activiteiten aan boord. Ontbijt, lunch en avondmaal aan boord.

Dag 8 • Zeebrugge

Ontbijt aan boord. Ontscheping en transfer per luxe-autocar naar de belangrijkste Belgische steden.

Deelnameprijs

De prijs is per type kajuit. Alle kajuiten verdeeld over drie dekken, zijn allemaal langs de buitenzijde gelegen, met ramen van uiteenlopende grootte al naargelang de gekozen categorie

  • Categorie 1: gewoon raam
  • Categorie 2 en 3: panoramisch uitzicht via schuifraam zonder balkon (Volzet)
  • Categorie 4 (volzet) en 5: panoramisch uitzicht via schuifraam met balkon

De kajuiten zijn bijzonder ruim, waarbij de meeste meer dan 20m² groot zijn. Ze hebben allemaal een salonhoek, van diverse omvang, met tafel, fauteuils of sofa. De kajuiten hebben steeds een groot dubbel bed of twee enkele bedden, een televisie, een minibar, een individueel afstelbare airco, een haardroger en een kluisje.

De badkamers zijn uitgerust met een inloopdouche, met zitje.

Prijs per persoon op basis van 2 persoons kajuiten

  • Cat 1 = € 3465
  • Cat 2 en 3 = € 3520
  • Cat 4 en 5 = € 3865
  • Single Supplement: +50%

De reservatie gebeurt op garantiebasis: dit betekent dat je minstens de kajuit krijgt van de gekozen categorie, een specifiek dek of hutnummer kan niet worden gekozen. Deze worden door Rivages du Monde 30 dagen voor vertrek toegekend.

Pieter Bauwens is sinds 2010 hoofdredacteur van Doorbraak. Journalistiek heeft hij oog voor communautaire politiek, Vlaamse beweging, vervolgde christenen en religie.