JavaScript is required for this website to work.

Ontdek Qatar

Ontdek met Doorbraak de wonderen van een golfstaat. Van 8 tot 13 november 2024.

Net voor een dreigende winterdip geeft Doorbraakreizen je de kans om de zon op te zoeken. We reizen naar een bestemming die volop in de lift zit: Qatar. Een onbekende wereld voor velen, maar een stadsstaat die de bakens uitzet in de Islamitische wereld.

In een vijfdaagse trip rond Qatar bezoeken we de stad Doha en de woestijn rondom de stad. Klaar voor een unieke belevenis en verwondering? Kom dan mee met ons naar Qatar. Er zijn slechts 26 plaatsen. Schrijf dus snel in!

Uw reisbegeleidster

Catherine Mansart (geb 1977) is achter de schermen van Doorbraak een onmisbaar manusje van alles. Ze werd gevormd door de universiteit van het leven en reizen zat haar van jongsaf in het bloed. Maandenlang te paard door de Andes of op de commandobrug van een actieschip richting Antartica? Ze kent het allemaal! Catherine kijkt graag over het hekje en laat haar analytische geest los op de culturen en de wereldpolitiek.

Ze heeft kennis gemaakt met de achtergronden van het Arabische denken door haar Maltese stiefvader die actief was in de olie-industrie, de rest van haar aangetrouwde familie is van Iran. Ze is uiterst belezen, een uitstekend organisator en verteller. Doorbraakgewijs wil ze niet zomaar meegaan in het makkelijk verhaal van de klassieke media.

Zo heeft ze haar kritische blik op het Islamisme ontwikkeld en heeft ze zich het afgelopen jaar verdiept in de geschiedenis van het Islamistisch-Joods conflict en de achtergronden er van. De schoonheid van de Arabische wereld kan ze perfect erkennen en diep waarderen.

Met die leergierigheid zal ze samen met u proberen door te dringen in de diepere lagen van de ogenschijnlijk tegenstrijdige elementen in de geschiedenis van en het leven in Qatar.

Programma

Dag 1, vrijdag 8 november 

Vlucht Brussel 08u20 – Doha 16u35 Een rechtstreekse vlucht van zes uur van Brussel naar Doha met Qatar Airways. Op de luchthaven word je opgewacht voor een privé transfer naar je hotel.

Dag 2, zaterdag

Na het ontbijt kan er optioneel deelgenomen worden aan een begeleid bezoek aan Education City. Personen die niet deelnemen kunnen uitrusten na de reis en genieten van de hotelfaciliteiten.

Om 14u00 wordt u opgehaald aan het hotel en zetten we koers richting de woestijn. Hier krijgt u de kans om een rit te maken op een kameel of kennis te maken met echte valkeniers alvorens we starten met de woestijnsafari per 4×4.

Nadien zetten we de tocht verder richting het Tawfeeq Holiday Camp, een woestijnkamp waar u de tijd krijgt om te genieten van het strand, de zee en watersporten (strandvolleybal, jetski, snorkelen …).

‘s Avonds worden we hier verwend met een gezellige BBQ onder een stralende sterrenhemel. Om 21u00 keren we terug naar het hotel.

Dag 3, zondag

U wordt ‘s morgens na het ontbijt opgehaald en met een transfer naar Shahaniya gebracht, de thuisbasis van de allombekende kamelenracen en het Sjeik Faisal Museum waar u duizenden privé bezittingen van de Sjeik kan bewonderen.

Tijdens de middag keren we terug naar het hotel waar u kan lunchen en genieten van de hotelfaciliteiten.

Om 15u vertrekken we voor een bezoek aan het Museum van Islamitische Kunst. De avond sluiten we af met een diner op een dhow cruise met zicht op de skyline van Doha.

Dag 4, maandag

In de voormiddag heeft u de mogelijkheid om optioneel het Nationaal Museum te bezoeken of bent u vrij in het hotel.

Om 15u00 vertrekt een begeleide wandeling van het Msheireb Museum naar de Souq Waqif.

Dag 5, dinsdag

In de voormiddag geniet u van een laatste ontbijt alvorens we om uitchecken en vertrekken voor een laatste excursie. Geniet op weg naar het Katara Cultureel Dorp van een begeleide sightseeingtour langs enkele hoogtepunten van Doha. Hier bewondert u het architecturale erfgoed van de regio, de indrukwekkende theaters, galerijen en podia.

U sluit de toer af aan The Pearl, een kunstmatig eiland voor de kust van Doha met jachthavens in mediterrane stijl, luxe woontorens, villa’s en gerenommeerde hotels. In de namiddag heeft u de mogelijkheid om nog te genieten van de faciliteiten van het hotel en een heerlijk afscheidsmaal. Om 22u worden we opgehaald voor de transfer naar de luchthaven.

Dag 6, woensdag

Vlucht Doha 02u00 – Brussel 06u50  vlucht met Qatar Airways vanuit Hamad International Airport in Qatar richting Brussel, waar we ‘s morgens vroeg toekomen.

Prijs

Prijs in dubbel kamer: €2091
Prijn in single kamer: €2470

Pieter Bauwens is sinds 2010 hoofdredacteur van Doorbraak. Journalistiek heeft hij oog voor communautaire politiek, Vlaamse beweging, vervolgde christenen en religie.