fbpx


Schotland: 2-10 juli 2023 met Harry Depaepe

Een adembenemende reis naar de hooglanden van Schotland

Download de brochure Hier inschrijven
Schotland
Te laat. Volzet!

Een adembenemende reis naar de hooglanden van Schotland met Doorbraak auteur en Anglofiel Harry De Paepe

Programma


2 juli - Newcastle

Via de Belgische en Nederlandse autosnelwegen richting IJmuiden voor inscheping op de ferry naar Newcastle. Avondmaal en overnachting aan boord. Een afzonderlijke handbagage voor het logies aan boord is aangewezen. 

 

3 juli - BAMBURGH CASTLE

Ontbijtbuffet aan boord. We rijden richting Stirling via Bamburgh voor een bezoek aan Bamburgh Castle. In deze regio zijn nog vele burchten te vinden, maar Bamburgh Castle is ontegensprekelijk de mooiste en meest imposante. De burcht staat letterlijk in de duinen. Geen Viking raakte er voorbij. Geen toerist ook, dus u ook niet. Er hangt een heus koninklijk verhaal aan dit monument. De burcht was aanvankelijk een versterkte woning die was gebouwd door Aethelfrith, koning van Northhumberland, het koninkrijk ten noorden van de rivier Humber. Hij noemde het plaatsje naar zijn vrouw Bebba en zijn (latere) burcht kreeg de naam Babbanburgh. Avondmaal en overnachting in het Stirling Highland Hotel **** in Stirling.

4 juli - BALMORAL: HET PERSOONLIJKE LANDGOED VAN DE WINDSORS
Het Balmoral Castle, gelegen aan de rivier de Dee is vooral bekend als de zomerresidentie van de Britse Koninklijke Familie. We bezoeken er de permanente tentoonstelling. Het stond het voorbije najaar in de internationale belangstelling na het overlijden van de Britse koningin. Na een mooie tocht langs de hooglanden en dat fascinerende bezoek keren we terug naar het hotel voor een deugddoend avondmaal en rustige nacht.

 

5 juli - PERTH EN GLAMIS CASTLE: DE GEESTEN VAN HET RIJKE SCHOTSE VERLEDEN
Perth, de stad die vijf eeuwen lang de hoofdstad was van Schotland, de ‘Fair City’, is nu de nieuwste stad van het land. Gelegen tussen twee publieke parken, laten de elegante Georgische stadshuizen, geplaveide straten en eeuwenoude torenspitsen van Perth haar lange en welvarende verleden zien. Het brengt ons ook meteen naar de volgende halte, het Glamis Castle, waar u wordt ondergedompeld in talrijke legendes, van het monster van Glamis tot Earl Birdie.  Men noemt het ‘the most haunted castle of Scotland’.

We trekken verder naar Pitlochry dat zich nestelt in het indrukwekkende landschap van Hoogland Perthshire met het bijhorende Queen’s View, een locatie aan de oostelijke zijde van Loch Tummel van waar men vanaf de noordelijke oever een  panoramisch uitzicht heeft over dit loch en zijn omgeving. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

 

6 juli - ON THE BONNIE BANKS OF LOCH LOMOND’: DE PRACHT VAN DE SCHOTSE NATUUR
Vandaag staat Loch Lomond op het programma. U scheept in voor een cruise op het meer van Lomond, het grootste van Schotland. Nadien trekt u naar Glengoyne Distillery voor een bezoek aan deze whiskystokerij, die al in bedrijf is sinds 1833. Glengoyne is uniek in het produceren van Highland single malt die gerijpt is in de Lowlands. Uiteraard hoort hier ook een degustatie bij. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting. 

 

7 juli: EDINBURGH: HET HART VAN DE SCHOTSE POLITIEK
Na het ontbijt vertrekken we richting Edinburgh voor een bezoek aan de twee delen van de Schotse Hoofdstad. De oude stad of Old Town, die zich uitstrekt van het kasteel bovenop een vulkanische rots via de Royal Mile en zijstraten, tot het koninklijk paleis Holyrood House. Hier brengen we een uitgebreid bezoek aan Edinburgh Castle, waar onder andere de Schotse kroonjuwelen te bezichtigen zijn. Daarna komt de nieuwe stad of New Town aan bod. Verder naar het Peebles Hydro Hotel**** in Peebles voor avondmaal en overnachting.

 

8 juli: SIR WALTER SCOTT: DE MAN DIE SCHOTLAND ZIJN IDENTITEIT TERUGGAF
Vandaag maken we een tocht door Berwick-upon-Tweed en de Schotse Borders en ontdekken we de geschiedenis, de legendes en de ongerepte landschappen van de Schotse Borders. We bezoeken Abbotsford, ‘The Home of Sir Walter Scott’ en maken een fotostop bij Sir Walter Scott’s favoriete uitzicht op de Eildon Hills.

Verder trekken we ook naar de ruïne van het vijftiendeeeuws Newark Castle, gelegen op het landgoed van het negentiende-eeuwse Bowhill House, zo’n vijf kilometer ten westen van Selkirk . Avondmaal en overnachting. 

 

9 juli: HET HUWELIJK VAN FRIEZEN EN LAGE LANDERS MET SCHOTLAND
Na het ontbijt rijden we door Dumfries en Galloway naar Gretna Green voor een Mock Wedding. Vrij middagmaal aan het beroemde Old Blacksmith House. We rijden terug Engeland binnen. Door de Pennes, evenwijdig aan de muur van Hadrianus, rijden we terug richting Newcastle. Inscheping, avondmaal en overnachting aan boord. Een afzonderlijke handbagage voor het logies aan boord is aangewezen. 

 

10 juli 

Ontbijtbuffet aan boord. Aankomst in IJmuiden. Via de Nederlandse en Belgische autosnelwegen terug naar uw oorspronkelijke opstapplaats.


Practica

Reis:
Schotland: 2-10 juli 2023 met Harry Depaepe
Een adembenemende reis naar de hooglanden van Schotland
Data:
2 tot 10 juli 2023
Prijs:
€2100
Toeslag single:
€385
i.s.m.
NV Reizen De Lathauwer - Licentie 6127

Download de brochure

Hier inschrijven

Uw reisbegeleider: Harry De Paepe

Harry De Paepe (1981) is leraar geschiedenis en de huisanglofiel van Doorbraak. Hij publiceert over het Verenigd Koninkrijk en de eigenaardigheden van de Britten. Dat maakt van hem een graag geziene gast op radio en tv.

In 2017 schreef hij, samen met Flip Feyten, met veel tongue in cheeck, het meermaals herdrukte Stiff Upper Lips.

Dit artikel delen of afdrukken