fbpx


Niet gecategoriseerd

Roger Van Houtte overleden
 

Roger studeerde politieke en sociale wetenschappen aan de K.U.Leuven. Hij begon zijn journalistieke carrière bij De Nieuwe Gazet – Het Laatste Nieuws. Hij werkte er van oktober 1973 tot december 1985. Daarna ging hij aan de slag bij de Gazet van Antwerpen van januari 1986 tot zijn ontslag op 19 november 2008, bijna 3 jaar geleden. De krant had niet de moed bij het melden van zijn dood te vermelden dat hij om politieke redenen was ontslaan, ze lieten uitschijnen dat hij zelf was vertrokken. Vanaf 2009 ging Roger Van Houtte aan de slag bij de N-VA als senior writer. Als tekstschrijver voor de partij schreef Roger in het ledenmagazine maar ook vele toespraken, columns en opiniebijdragen voor N-VA-parlementsleden. Namens de N-VA zetelde hij in de Expertencommissie voor Overheidscommunicatie, verbonden aan het Vlaams Parlement.

Roger was een gewaardeerd Doorbraak-medewerker wiens artikels vaak en graag werden gelezen en naar wiens stem werd geluisterd op een redactieraad. Daarnaast was Roger een volbloed journalist die raak en helder schreef, maar met een hart voor de mensen. Roger was zestig, zijn overlijden komt veel te vroeg. In de volgende Doorbraak zal de redactie hem op gepaste wijze gedenken. De redactie biedt de familie haar medeleven aan. 

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.