fbpx


Economie
groen

Aarde weigert halsstarrig gevaarlijk op te warmen

Klimaatopwarming? Wetenschappers geven fout toeKlimaatopwarming? We hadden het fout. Dit zijn de onontkoombare conclusies van een nieuwe wetenschappelijke studie, gepubliceerd in Nature Geoscience door een groep wetenschappers-alarmisten. De berekeningen opgenomen in het akkoord van Parijs zitten er maar liefst 170 miljard ton CO2 naast. Na de onthulling begin dit jaar van voormalig NOAA wetenschapper John Bates dat er data-manipulatie en ondeugdelijke praktijken hadden plaatsgevonden, om een politieke agenda van Obama in Parijs 2015 door te drukken, is dit wellicht de nagel aan de doodskist van klimaatalarmisme.

CO2

De wetenschappers- klimaatalarmisten, moeten tot hun eigen grote verbazing toegeven dat de computermodellen de impact van CO2 in de atmosfeer (kooldioxide) hebben overschat en dat het tempo van de opwarming van de planeet veel trager verloopt dan verwacht en voorspeld. Volgens de computermodellen had de opwarming al zeker 1,3°C moeten bedragen. Groot was dan ook de verbazing toen de echte metingen slechts op 0,9°uitkwamen.

De auteurs van de studie – met als titel Emission budgets and pathways consistent with limiting warming to 1.5°C  – bekennen dat de apocalyptische voorspellingen vervat in het laatste rapport van het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change), waarin wordt aangenomen dat we tegen 2022  op 1,5° C boven de pre-industriële niveau gaan uitkomen,  nooit zal gebeuren. Richard Tol een klimaateconoom en IPCC reviewer weigerde dus terecht om het laatste IPCC rapport te ondertekenen. Het was volgens hem veel te pessimistisch en negatief alarmistisch. Hij heeft gelijk gekregen.

Koolstofbudget

Dit betekent dat zelfs de berekening van het koolstofbudget — dat wil zeggen de hoeveelheid CO2 die zij denken die nodig is om de opwarming van de aarde te verhogen — onjuist is. In hun Parijse plannen ging men nog uit van maximaal 70 miljard ton CO2 vooraleer de gevaarlijke grens zou worden overschreden. Dat blijkt dus een misrekening van maar liefst 170 miljard ton.

Met andere woorden, de vroegere berekeningen in verband met CO2-uitstoot en effect op het klimaat waren gewoon helemaal fout. U weet wel, die betrouwbare, beste wetenschappelijke berekeningen en voorspellingen waardoor u nu een 150% hogere elektricteitsfactuur in de bus krijgt, windmolens uw uitzicht verknoeien en zonnepanelen op die daken moesten. Diezelfde berekeningen die toelieten dat groenestroomcertificaten miljarden putten sloegen in begrotingen, zijn dus fout gebleken. Wat die duivelse sceptici-lauwwarmers dus al jaren zeggen en voor waarschuwden blijkt nu dus te kloppen.

Klimaatopwarming, sorry we hebben ons vergist…

In een artikel in The Times van journalist Ben Webster  lezen we het volgende ‘We were wrong — worst effects of climate change can be avoided, say experts’. Michael Grubb, hoogleraar internationale energie en klimaatverandering aan de Universiteit London, één van de auteurs van de studie, verklaart daarin onomwonden en duidelijk dat de voorspellingen verkeerd waren. ‘If the facts change, I change my mind’ was zijn meer dan duidelijke standpunt

Ook Myles Allen, hoogleraar geosystemen wetenschappen aan de Universiteit van Oxford, een co-auteur van de studie gepubliceerd in Nature: zei  daarover het volgende: ‘We hebben geconstateerd, dat na 2000, de door de computermodellen voorspelde versnelling van de opwarming van de aarde, niet is terug te vinden in de observaties’. Hij voegde eraan toe dat de 12 computermodellen die worden gebruikt, ontwikkeld werden door universiteiten en publieke onderzoeksinstituten van over de hele wereld.

Nu de eerste officiële bevestiging er is dat CO2 niet de belangrijkste factor is van klimaatverandering en dat de planeet niet gevaarlijk aan het opwarmen is, vragen veel waarnemers zich af, waarom kregen we dat nieuws niet te horen voor de overeenkomst van Parijs?

Klimaatpers/persklimaat

Sinds Al Gore met zijn science fiction film An Inconvenient Truth uitkwam, is het in twijfel trekken en kritisch berichten over het voorspelde – en nooit uitgekomen — klimaatarmageddon een no-go-zone geworden op redacties. Dat Gores film door een rechter in Engeland veroordeeld werd vanwege negen opzettelijke overdrijvingen en flagrante leugens was voor hun als het ware een ‘fait divers’. Dit was een politieke film en had niets met wetenschap te maken, zo oordeelde de rechter nochtans. U hebt dit niet vernomen naar aanleiding van Gore zijn laatste ‘keizer zonder kleren’-documentaire. Het is moeilijk om uw pers nog te vertrouwen als ze systematisch informatie onderdrukken.

Toen Obama tweette ‘Ninety-seven percent of scientists agree: #climate change is real, man-made and dangerous’ was twijfel niet alleen politiek niet correct, wie het wel aandurfde werd vanaf nu als ‘klimaatontkenner’ of erger nog ‘klimaatnegationist’ weggezet. Dat Obama die tweet zelf niet eens stuurde, maar het activistische ‘Organizing for Action’ (OFA). groep die het account beheert, het zal onze onderzoeksjournalisten worst wezen. Ook het feit dat Obama pro-nucleaire energie is , hoorden we nooit.

Zelden hebben activistische journalisten en hun redacties, de maatschappij, zoveel schade toegebracht als door het eenzijdige ideologisch politiek correcte en zeer linkse klimaatdiscours te hanteren. Want wetenschap was het niet. Dit was een nieuwe religie, waar de zondige mens, de kanker op aarde, aflaten kon verdienen, zonden moest opbiechten en zijn leven zou beteren. Anders was de apocalyps onvermijdelijk.

Vriezen in de hel

En aangezien deze deskundigen nu hebben toegegeven dat ze verkeerd zijn, kunnen we ons ook afvragen, waarom zou de politiek verder op de computermodellen vertrouwen en ons energiebeleid afstellen op die foute voorspellingen? Hernieuwbare energie is een duurzame mythe schreef ik hier enkele maanden geleden al .

Waarom niet toegeven dat Trump gelijk heeft met zijn opzegging van het klimaatakkoord van Parijs? Dat zal pas gebeuren als het gaat vriezen in de hel wellicht, dat is mijn voorspelling

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Jan Jacobs

Jan Jacobs is serieel ondernemer en bezeten om alles te weten over klimaat- en energiepolitiek.