fbpx


Al het blauw
Ook al is Peter Terrin niet de bekendste auteur bij het groot publiek, hij blijft een van de boeiendste stemmen in de Nederlandstalige boekenwereld. Vorige week verscheen zijn nieuwste Al het blauw — het verhaal van een ongeoorloofde liefde.

Hypnotiserend
De winnaar van de AKO literatuurprijs 2012 (met het boek Post Mortem) bezorgt u in een hypnotiserend proza een fijnzinnig en indringend verhaal over vriendschap en liefde, en over de breekbare zoektocht naar een eigen identiteit. Zo staat het te lezen in de flaptekst.
Omgeven door de blauwe schittering van het nachtelijk verlichte water ontstaat een passionele relatie tussen Simon en de twintig jaar oudere Carla, uitbaatster van het plaatselijke zwembadcafé.

Het moeilijkste voor een schrijver
In zijn recensie vindt Frank Hellemans het ‘knap hoe Terrin de deuren van zijn literaire verbeelding heeft open gezet en het aandurft om het moeilijkste wat er is is voor een schrijver – vertellen over seksuele vervulling – tóch te brengen. En opvallend hoe Terrin met veel gusto naast de amour fou van het centrale koppel alle mogelijke liefdesvarianten in beeld brengt.’
Deze (letterlijk en figuurlijk) nieuwe Peter Terrin brengt na eerder zwart-romantische verhalen, nu open en bloot een ‘hooglied van de onverwachte liefde‘ (Hellemans): een volle, gulzige, zinderende liefde die steunt op een gemeenschappelijk verlangen naar uitbreken,  een ontsnappingsroute waar ze elkaar voor  nodig hebben.

Fatale anticlimax
Door de ontdekking van een lijk op de eerste bladzijde krijgt deze roman ook nog eens een thrilleraspect, dat pas op het einde van het boek — zoals het hoort — zijn geheim prijsgeeft. Uiteindelijk stevent deze verschroeiende, passionele relatie af op een fatale anticlimax, al lijken voor beide hoofdpersonages nieuwe wegen zich open te spreiden, zoals de verteller suggereert.

Dankzij de strakke stijl van Terrin wordt het verhaal nooit melig of te suikerzoet. Liefdesontmoetingen krijgen een bijzondere, haast impressionistische glans, zo schrijft Hellemans in zijn recensie. Het romantische blauw speelt de hoofdrol.

Promotie
Al het blauw is een opmerkelijk boek, verkrijgbaar in de Doorbraak online boekhandel

Bestel hier uw exemplaar

Alvast veel leesplezier.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

[ARForms id=103]

Doorbraak redactie

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Commentaar open
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.