JavaScript is required for this website to work.

Bpost: een van de grootste fraudezaken doorgelicht

Doorbraak redactie21/7/2023Leestijd 1 minuut

Hoe Bpost maar liefst 4 miljard euro belastinggeld plunderde, leest u in het nieuwe boek van Wouter Verschelden.

Na het succes van De doodgravers van België vorige zomer, waarin Wouter Verschelden het formatieberaad van de latere Vivaldi-regering beschreef en sappige details niet wegliet, verschijnt nu de politiek-economische, non-fictie thriller: BPost holdup.

Samen met Emmanuel Vanbrussel (senior writer bij Business AM) onthult Verschelden een schandaal met 4 miljard euro belastinggeld. Het boek Bpost Hold-up onthult de schokkende gebeurtenissen achter een van de grootste fraudezaken in de Belgische geschiedenis.

Een web van bedrog

Alles draait rond de vraag hoe het Belgische overheidsbedrijf Bpost erin slaagde om met een web van bedrog, manipulatie en medeplichtigheid jarenlang miljarden euro aan overheidsgeld weg te sluizen. De auteurs leggen de complexe samenzwering bloot waarbij ook grote mediabedrijven, vakbonden en gevestigde instellingen betrokken waren. De hoofdrolspelers zijn Bpost-CEO Dirk Tirez, mediabaron Christian Van Thillo, premier Alexander De Croo (Open Vld) en PS-baas Paul Magnette.

In Bpost Hold-up wordt de lezer meegenomen op een reis die de kern van de corruptie en het bedrog blootlegt, terwijl het vragen beantwoordt over de rol van elk betrokken individu en instelling in dit pervers systeem. De lezer beleeft op de eerste rij de dialogen, zit in het nachtelijk drama, ziet het verraad en bedrog.

Tientallen achtergrondgesprekken, interne documenten en officiële getuigenissen maken het boek tot een boeiend tijdsdocument en vertellen het verhaal van voortdurende wantoestanden die tot vandaag plaatsvinden.

Bpost Hold-up verschijnt vandaag en is meteen ons onthullend boek van de week: verkrijgbaar in onze webwinkel.

Bestel hier uw exemplaar

De redactieploeg van Doorbraak bestaat uit een grote groep redacteuren. Standpunten en andere artikelen kunnen verschijnen als "De Redactie". Uiteraard betekent dit niet dat al onze redacteuren per definitie aan deze standpunten gebonden zijn.

Commentaren en reacties