JavaScript is required for this website to work.

Chinaboekenpakket: voordelig in onze Doorbraak online boekhandel

Doorbraak redactie14/5/2020Leestijd 1 minuut
Shangai. (C) Pixabay

Shangai. (C) Pixabay

foto ©

De Chinese wereldorde komt eraan. In 2049 , wanneer de Volksrepubliek zijn honderdste verjaardag viert, moet China de leider van de wereld zijn.

China. Wat weten we toch weinig van dat land! En toch is het niet weg te slaan uit het nieuws. Zelfs voor Wuhan door het coronavirus op de kaart werd gezet. Het moment dus om boeken ter hand te nemen die extra duiding brengen.

Steeds meer drukt China zijn stempel op de wereld. Machthebber Xi Jinping heeft zich ten doel gesteld China economisch wereldleider te maken en is hard op weg die ambitie te verwezenlijken. Voor de Chinezen is dat niets nieuws: hun heerser zwaait sinds een paar duizend jaar de scepter over ‘alles onder de hemel’ en China vormt het centrum van de wereld. Het wereldleiderschap is als een natuurwet: de oudste beschaving, de meeste inwoners en weldra de grootste economie.

Komt er een Chinese wereldorde? Of is die er al? In oktober 2017 stippelde president Xi de route uit: als in 2049 de Volksrepubliek zijn honderdste verjaardag viert, moet zijn ‘Chinese droom’ zijn uitgekomen: China is dan opnieuw de leider van de wereld.

De eeuw van China
Geholpen door de financiële crisis van 2008, het protectionisme van president Trump, de ontregelende politiek van Poetin, de strijd om de brexit en opkomend nationalisme in Europa wordt de 21ste eeuw de eeuw van China. Daardoor dreigt de westerse wereldorde met haar vrijmarkteconomie, internationaal recht, internationale instellingen, democratie, mensenrechten en burgerlijke vrijheden op de schop te gaan. Hoe dit tij te keren, en of het moet worden gekeerd, zou weleens het belangrijkste vraagstuk van onze tijd kunnen worden.

Onze Doorbraak online boekhandel stelt u twee recente boeken voor die verheldering brengen. Fabels over China van Jan Van der Putten en De nieuwe wereldorde van Rob Wijk: nu in een voordelige bundel, tijdelijk met een korting van 10%: €39,90 in plaats van €43,50

Beide boeken bieden u de aanzet om China met een kritische blik te volgen. Een noodzaak dus.

Bestel hier tegen voordeelprijs

 

 

De redactieploeg van Doorbraak bestaat uit een grote groep redacteuren. Standpunten en andere artikelen kunnen verschijnen als "De Redactie". Uiteraard betekent dit niet dat al onze redacteuren per definitie aan deze standpunten gebonden zijn.

Commentaren en reacties