fbpx


Chinaboekenpakket: voordelig in onze Doorbraak online boekhandel
China. Wat weten we toch weinig van dat land! En toch is het niet weg te slaan uit het nieuws. Zelfs voor Wuhan door het coronavirus op de kaart werd gezet. Het moment dus om boeken ter hand te nemen die extra duiding brengen.

Steeds meer drukt China zijn stempel op de wereld. Machthebber Xi Jinping heeft zich ten doel gesteld China economisch wereldleider te maken en is hard op weg die ambitie te verwezenlijken. Voor de Chinezen is dat niets nieuws: hun heerser zwaait sinds een paar duizend jaar de scepter over ‘alles onder de hemel’ en China vormt het centrum van de wereld. Het wereldleiderschap is als een natuurwet: de oudste beschaving, de meeste inwoners en weldra de grootste economie.

Komt er een Chinese wereldorde? Of is die er al? In oktober 2017 stippelde president Xi de route uit: als in 2049 de Volksrepubliek zijn honderdste verjaardag viert, moet zijn ‘Chinese droom’ zijn uitgekomen: China is dan opnieuw de leider van de wereld.

De eeuw van China
Geholpen door de financiële crisis van 2008, het protectionisme van president Trump, de ontregelende politiek van Poetin, de strijd om de brexit en opkomend nationalisme in Europa wordt de 21ste eeuw de eeuw van China. Daardoor dreigt de westerse wereldorde met haar vrijmarkteconomie, internationaal recht, internationale instellingen, democratie, mensenrechten en burgerlijke vrijheden op de schop te gaan. Hoe dit tij te keren, en of het moet worden gekeerd, zou weleens het belangrijkste vraagstuk van onze tijd kunnen worden.

Onze Doorbraak online boekhandel stelt u twee recente boeken voor die verheldering brengen. Fabels over China van Jan Van der Putten en De nieuwe wereldorde van Rob Wijk: nu in een voordelige bundel, tijdelijk met een korting van 10%: €39,90 in plaats van €43,50

Beide boeken bieden u de aanzet om China met een kritische blik te volgen. Een noodzaak dus.

Bestel hier tegen voordeelprijs

 

 

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Doorbraak redactie

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Op dit artikel zijn reacties uitgeschakeld op vraag van de auteur of op initiatief van de redactie.