JavaScript is required for this website to work.

Ontwapend — Vijf jaar na de terreuraanslagen – boekpresentatie 15 februari

Doorbraak redactie14/2/2021Leestijd 2 minuten
Zijn we veel veiliger geworden, na de aanslagen van 22 maart 2016? Koen Metsu en
Julien De Wit brengen het Belgische veiligheidsapparaat in kaart.

Zijn we veel veiliger geworden, na de aanslagen van 22 maart 2016? Koen Metsu en Julien De Wit brengen het Belgische veiligheidsapparaat in kaart.

foto © Demi Cauwenbergh | Doorbraak

Binnenkort herdenken we voor de vijfde keer de slachtoffers van de terreuraanslagen in Brussel en Zaventem. Koen Metsu onderzoekt in het nieuwe boek ‘Ontwapend’ hoe het ondertussen gesteld is met onze veiligheid.

Op 22 maart 2016 stond in en om Brussel de tijd stil.
Moslimterroristen sloegen hard toe in het metrostation Maalbeek en op de luchthaven in Zaventem. Het hele land was in shock. Hoe kon zoiets gebeuren? Hadden we dat echt niet kunnen zien aankomen? En valt een herhaling in de toekomst te vermijden?

Vijf jaar na datum maakt N-VA-Kamerlid Koen Metsu, veiligheidsspecialist van zijn partij, een tour d’horizon. Hij sprak met slachtoffers, getuigen en the powers that be, op zoek naar antwoorden die hij nu verzamelde in het nieuwe boek Ontwapend: de ongelijke strijd.

Samen met zijn co-auteur Julien De Wit houdt Metsu het veiligheidsapparaat van ons land tegen het licht. Samen onderzoeken ze de Staatsveiligheid, Justitie, Europol en Defensie. Ze brengen in kaart hoe die diensten omgaan met islamterreur en -radicalisering, nucleair terrorisme, bioterreur en cyberterrorisme. Ze staan ook stil bij de slachtofferopvang en -opvolging na terreurdaden.  Onder meer vanuit zijn ervaring in de tijdelijke commissie Terreurbestrijding, biedt Metsu telkens concrete beleidsvoorstellen voor de nabije toekomst.

veiligheid

Boekpresentatie
op 15 februari, om 19u30 houden Koen Metsu en Julien De Wit hun boek symbolisch boven de doopvont. Ze doen dat samen en in gesprek met enkele experten die ook allen in het boek aan bod komen. Zo onder meer: imam Brahim Laytouss, expert islamradicalisering; Emy Burm, moeder van een Syriëstrijder; prof. criminologie Marc Cools; Heidi De Pauw van Child Focus; Philippe Vansteenkiste en Elisabeth Krahulecz van slachtoffervereniging V-Europe; advocaat Walter Daemen en vtm-journalist Faroek Özgünes.

Wil u deze boekpresentatie bijwonen? Schrijf u dan in via het onderstaande formulier en stem op maandag 15 februari, iets voor 19.30 uur, af op Doorbraak.be.  Na inschrijving ontvangt u een mail met de nodige informatie waar en hoe u de boekpresentatie kan bijwonen.

Nu al bestellen?

Kan u er niet bij zijn of wil u nu al het boek bestellen? Dat kan al in de online boekhandel van Doorbraak.

Bestel hier uw exemplaar: Ontwapend, de ongelijke strijd

 

De redactieploeg van Doorbraak bestaat uit een grote groep redacteuren. Standpunten en andere artikelen kunnen verschijnen als "De Redactie". Uiteraard betekent dit niet dat al onze redacteuren per definitie aan deze standpunten gebonden zijn.

Commentaren en reacties