JavaScript is required for this website to work.

PROMO – Het Engelandpakket | Harry De Paepe

Doorbraak redactie28/4/2020Leestijd 2 minuten

‘Rare jongens, die Britten.’ Asterix en Obelix wisten het al. Terwijl de wereld geteisterd wordt door een virus – vreselijk vervelende zaak – en daarbij ook prinsen en premiers niet worden ontzien, is het hoog tijd om u af te zonderen met enkele verhelderende boeken. Want, waarom zijn die Britten zo…raar? Ligt het aan hun voorouders? Komt het omdat er zo …

‘Rare jongens, die Britten.’ Asterix en Obelix wisten het al. Terwijl de wereld geteisterd wordt door een virus – vreselijk vervelende zaak – en daarbij ook prinsen en premiers niet worden ontzien, is het hoog tijd om u af te zonderen met enkele verhelderende boeken. Want, waarom zijn die Britten zo…raar?

Ligt het aan hun voorouders? Komt het omdat er zo veel Vlamingen, Brabanders en Hollanders naar het eiland trokken? Die bijzondere en onderbelichte geschiedenis leest u in De twee kanten van het Kanaal. Een geschiedenis van Engeland en de Nederlanden. Benno Barnard, zelf een Nederlander in Engeland, noemt het boek ‘Heerlijk!’ Wist u dat het allereerste Engelstalige boek gedrukt in het Engels gewoon in Brugge werd geproduceerd? Of dat er in Wales een streek is waar om de een of andere duistere reden aan lintbebouwing werd gedaan? En wist u dat de productie van dat vreemde Engelse bier gewoon onze eigen schuld is? Wij ook niet,… maar sinds dit boek wel.’ Harry De Paepe, door weekblad Trends uitgeroepen tot ‘Vlaanderens bekendste kenner van het Verenigd Koninkrijk’, legt het u allemaal met bijzonder leesbaar plezier uit.

Of… zit er iets in de Britse wateren dat de Engelsen zo…nu, ja…Engels maakt? Het bekroonde en meermaals herdrukte Stiff Upper Lips. Waarom de Engelsen zo Engels zijn verschijnt in een nieuwe versie, een ‘Brexit Update’ zowaar! In dit boek – ‘een schatkamer aan wonderlijke verhalen’ aldus Het Nieuwsblad – openen gentlemen Flip Feyten van de VRT en Harry De Paepe de vaak excentrieke wereld van de Engelsen voor u. Want, welk volk houdt er zich nu bezig met een wereldkampioenschap schenenschoppen? Letterlijk, dan. Of waarom heeft men in dat koninkrijk geen identiteitskaarten? En ten slotte, waar in de wereld voert een parlementskandidaat propaganda met de hulp van zijn nanny? Opperanglofielen Feyten en De Paepe geven u het antwoord. U zal de Engelsen misschien niet meteen beter begrijpen, maar u zal misschien wel van ze leren houden.

Stof genoeg dus om met een warme kop thee – met een wolkje melk – onder een gezellig dekentje te kruipen en te genieten van deze twee leerrijke en amusante boeken!

*

*   *

 

De twee kanten van het Kanaalis geen klassieke vertelling over koningshuizen en heersers, maar gaat ook over bevriende geleerden, Vlaamse wevers, vluchtende protestanten en Belgian refugees; gewone mannen en vrouwen die hun stempel drukten op de Britse geschiedenis. Want lauw bier, cricket én golf komen van ‘onze’ kant van het Kanaal…

De Lage Landen en Engeland zijn dus doorheen de geschiedenis onlosmakelijk met elkaar verbonden, politiek en economisch. Maar dat wil nog niet zeggen dat het altijd met volle goesting  was, zoals Michael Domen schrijft in zijn recensie.

 

Wat de Britten dan weer zo British maakt lees je in Stiff Upper Lips.
Met liefde voor Engeland en gevoel voor humor wordt de ziel van Albion blootgelegd. Of u na het lezen de Engelsen beter zal begrijpen, is niet zeker. Maar u zal wél meer van ze houden.

In maart verscheen een volledig geactualiseerde en uitgebreide versie met extra aandacht voor de achtergronden, totstandkoming en gevolgen van de brexit.

In onze online Doorbraak boekenwinkel vindt u deze twee boeken in een voordeelpakket tegen een tijdelijke extra actieprijs van ..€40,50 (ipv €45,00)
Bestellen kan meteen hier.

Hier aanschaffen

 

U kan ook onze podcast over boeken, onze Boekencast, beluisteren met Harry De Paepe die u meer vertelt over De twee kanten van het Kanaal.

Alvast veel lees- en luisterplezier!

 

De redactieploeg van Doorbraak bestaat uit een grote groep redacteuren. Standpunten en andere artikelen kunnen verschijnen als "De Redactie". Uiteraard betekent dit niet dat al onze redacteuren per definitie aan deze standpunten gebonden zijn.

Commentaren en reacties