JavaScript is required for this website to work.

Promotie – De interessantste plek op aarde

Wannes Bok3/9/2024Leestijd 1 minuut
Het prachtige Parijs.

Het prachtige Parijs.

foto © Unsplash

Alec van der Horst schetst in ‘De interessantste plek op aarde’ een fascinerend portret van Parijs in de negentiende eeuw. Het werk is ons boek van de week, verkrijgbaar tegen een voordeelprijs.

Parijs was in de negentiende eeuw een broedplaats voor nieuwe ideeën. Filosofen, wetenschappers en levensgenieters kwamen er samen om de wereld te veranderen. Dat liep zo sterk uit de hand, dat de stad vaak ‘de interessantste plek op aarde’ werd genoemd. Lees er alles over in Alec van der Horsts nieuwe boek.

In De interessantste plek op aarde neemt Alec van der Horst je mee naar het bruisende Parijs van de negentiende eeuw, een tijdperk van immense culturele, politieke en sociale veranderingen.

Zijn werk is veel meer dan een ‘gewone’ historische beschouwing. Van der Horst neemt immers niet alleen de bekendste figuren uit die tijd, maar ook de toen heersende ideeën, conflicten en passies die de stad tot het epicentrum van de Europese cultuur maakten onder de loep.

Literaire reuzen

De interessantste plek op aarde is eigenlijk een diepgaande duik in de levens en werken van vijf literaire reuzen: Victor Hugo, Stendhal, Honoré de Balzac, George Sand en Charles Baudelaire.

‘Pure geschiedenis dus’, denk je nu misschien. Onterecht, want Van der Horst slaagt erin verrassende parallellen te trekken tussen het werk van die grote denkers toen en onze hedendaagse samenleving. Het boek is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in literatuur, geschiedenis en de wortels van onze moderne wereld.

De interessantste plek op aarde is ons boek van de week, tijdelijk verkrijgbaar tegen een voordeelprijs in ons Doorbraak Boekencafé.

Bestel hier uw exemplaar

Wannes is eindredacteur en journalist. Hij werkt sinds 2021 mee aan Doorbraak.

Meer van Wannes Bok

‘Stoute schoenen’ vormt het prachtige sluitstuk van de monumentale Bourgondische diptiek die begon met ‘De Bourgondiërs’. Het werk is ons boek van de week.

Commentaren en reacties