JavaScript is required for this website to work.

Promotie – Vertrouwen in verkiezingen

Wannes Bok7/2/2024Leestijd 1 minuut
Ivan De Vadder.

Ivan De Vadder.

foto © Belga

Binnenkort trekken we opnieuw naar de stembus, het ideale moment om zich even te informeren is intussen aangebroken. ‘Vertrouwen in verkiezingen’ van Ivan De Vadder is daartoe het perfecte middel.

Over enkele maanden trekken bijna alle Belgen opnieuw naar de stembus. Daar zullen zij uitmaken wie de komende jaren ons land mag besturen. Wie dat doordacht wil doen informeert zich best goed, en daar is het nieuwe boek van VRT-journalist Ivan De Vadder het beste middel voor. 

Op 9 juni kiezen we de Vlaamse, Brusselse, Belgische en Europese parlementsleden en op 13 oktober zijn er gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen. Verschillende belangrijke beslissingen liggen dus te wachten. Tijd ‘om deel te nemen, om te participeren, om gebruik te maken van dat recht op medezeggenschap’, meent Ivan De Vadder.

Hij schreef een vervolg op zijn veelbesproken Wanhoop in de Wetstraat over de kloof tussen de burger en politiek. Die kloof is volgens hem ‘een van de oorzaken dat mensen niet meer gemotiveerd zijn om deel te nemen aan verkiezingen’. De bezorgdheid over dat ‘afhaakproces’ loopt als rode draad door zijn nieuwe boek.

Zijn verkiezingen niet het ultieme middel van burgers om zich politiek uit te spreken, en het beleid bij te sturen? Wie wil die kans dan niet meer grijpen, en riskeert zo geen invloed meer te hebben op zijn politieke toekomst? Vragen die een antwoord krijgen in Vertrouwen in verkiezingen. Het werk is zonder twijfel een must read voor elke Belg.

Vertrouwen in verkiezingenis ons boek van de week, tijdelijk verkrijgbaar tegen een voordeelprijs in ons Doorbraak Boekencafé.

Bestel hier uw exemplaar

Wannes is eindredacteur en journalist. Hij werkt sinds 2021 mee aan Doorbraak.

Meer van Wannes Bok

Paul Claes is er opnieuw op fantastische wijze in geslaagd de schrijfsels van een klassiek auteur te vertalen. Ditmaal aan de beurt: de liefdesgedichten van de Romeinse dichter Sextus Propertius.

Commentaren en reacties