JavaScript is required for this website to work.

Wildevrouw – Jeroen Olyslaegers nieuwste boek in promotie

Doorbraak redactie4/12/2020Leestijd 2 minuten
Jeroen Olyslaegers publiceerde, vier jaar na zijn gevierde ‘Wil’, een nieuwe
roman: ‘Wildevrouw’. Nu in promotie!

Jeroen Olyslaegers publiceerde, vier jaar na zijn gevierde ‘Wil’, een nieuwe roman: ‘Wildevrouw’. Nu in promotie!

foto © Belga Image

‘Een sterk verhaal met extra dimensies maar ook een boodschap die te denken geeft.’ En: ‘je ruikt, hoort, ziet en proeft het Antwerpen van voor en tijdens de Spaanse Furie.’ Recensent Frank Hellemans spaart het wierookvat niet in zijn bespreking van de net verschenen nieuwe roman [http://doorbraak.be/recensies/wildevrouw-van-jeroen-olyslaegers-de-roman-van-het-jaar] van Jeroen Olyslaegers. Olyslaegers vorige boek, Wil [https://boeken.doorbraak.be/p/wil-jeroen-olyslaegers/], was zowel een kassucces als de grote …

‘Een sterk verhaal met extra dimensies maar ook een boodschap die te denken geeft.’ En: ‘je ruikt, hoort, ziet en proeft het Antwerpen van voor en tijdens de Spaanse Furie.’ Recensent Frank Hellemans spaart het wierookvat niet in zijn bespreking van de net verschenen nieuwe roman van Jeroen Olyslaegers.

Olyslaegers vorige boek, Wil, was zowel een kassucces als de grote doorbraak van de Antwerpse auteur. Voorheen haalden zijn boeken een dikke duizend exemplaren, vertelt hij afgelopen weekend nog in De Morgen. Maar met Wil, een atypische Vlaamse collaboratieroman, brak hij definitief door. We keken dan ook uit reikhalzend uit naar de lancering van zijn nieuwe grote roman, die er na vier jaar ligt. Met Wil win hij de Prijs van de KANTL voor Proza, de F. Bordewijkprijs én de ter ziele gegane prestigieuze Fintro Literatuurprijs.

Antwerpen

WildevrouwIn Wildevrouw komt ’t Stad tot leven. En dan wel Het Antwerpen van de tweede helft van de 16de eeuw. Een mythische periode, gekenmerktt door opkomende burgerij, vroeg-kapitalisme, handel, boekdrukkunst, cartografie… Een even mythische periode gekleurd door de opkomst van de ‘nieuwe leer’, zoals het calvinisme heette. Antwerpen kende een Beeldenstorm, een calvinistische republiek, een Spaanse Furie. De val van Antwerpen in 1585, toen iedereen die kon lezen en schrijven de stad verliet en Amsterdam en Haarlem groot maakten, is een trauma die de stad pas in de 20ste eeuw te boven kwam.

Jeroen Olyslagers doet je het vroegmoderne Antwerpen proeven, horen en ruiken. Een historische roman zonder weerga, in de goede traditie van Louis-Paul Boon, met een stevige schep menselijk inzicht.

Promotie

Meer zelfs. Nu het einde van het jaar nadert, wordt het lijstjestijd. Frank Hellemans roept Wildevrouw vier weken voor de eindmeet uit tot ‘dé Vlaamse roman van 2020’. Een reden te meer om dit boek in promotie te zetten. Gedurende twee weken kan u het bij Doorbraak aankopen zonder verzendkosten.

Bestel hier uw exemplaar met gratis verzending

De redactieploeg van Doorbraak bestaat uit een grote groep redacteuren. Standpunten en andere artikelen kunnen verschijnen als "De Redactie". Uiteraard betekent dit niet dat al onze redacteuren per definitie aan deze standpunten gebonden zijn.

Commentaren en reacties