fbpx


Zomeractie augustus: Zotte prijzen in zotte tijdenNieveranst is zo’n vreemd Vlaams (Antwerps?) woord dat grapjurken als Bart De Wever weleens gebruiken om te zeggen dat ze nergens naar toe gaan: naar Nivérence dus. In moderne tijden, waar de verengelsing toeslaat, gebruiken andere creatievelingen Maggie’s uitspraak  ‘Blijf in uw kot’ om te gewagen van een staycation, een ‘blijfvakantie’.
Waar je ook bent, om het even hoe je het uitdrukt, in vakantietijden is een boek  altijd meegenomen — ook letterlijk!
De Doorbraak online boekhandel heeft voor u deze maand een selectie tegen zachte zomerprijzen.

U vindt het aanbod hier.

Een greep uit het aanbod?

Voordeelprijs: €9,00

Voordeelprijs: €18,90

Voordeelprijs: €14,00

Voordeelprijs: €20,90

Voordeelprijs: €20,00

 

 

 

 

 

 

 

Honderd keer Vlaanderen

Voordeelprijs: €20,00

Waar de naam Vlaanderen vandaan komt, dat leest u in dit boek. Dat de huidige staatsgrens tussen Frans- en West-Vlaanderen het toneel was van levendige smokkel, dat leest u in dit boek. Dat Santa Claus Vlaamse wortels heeft, eveneens. Dat er nergens zoveel lintbebouwing is als in Vlaanderen, dat wist u al, maar hoe is dat ontstaan? Dat diamantslijpen een Vlaamse uitvinding is, net als cricket of golf. Dat de gin bij uw tonic eigenlijk Vlaamse jenever is, verneemt u hierin. En dat de Oostendse Compagnie even succesvol was als de Verenigde Oostindische Compagnie. Dat elk euromuntstuk de signatuur draagt van een Vlaamse ontwerper, wist u ongetwijfeld niet. En evenmin dat de grootste bananencollectie in Vlaanderen te vinden is.
Honderd wetenswaardigheden over Vlaanderen in één boek.
De laatste exemplaren gaan nu de deur uit tegen een extra leuke prijs: €20,00. Zover de voorraad strekt.
Haast en spoed is in dit geval wel goed.

 

Voordeelprijs: €22,50

Het ultieme vakantieboek blijft uiteraard het heerlijke kijk-en leesboek van huiscartoonist Erwin Vanmol, Vanmol’s hoop – nu tegen een zacht prijsje (€22,50).
400 cartoons:  je bent er even zoet mee. Een caleidoscoop van voorbij gegane jaren —  een kleurrijk kijkboek dat even de dagelijkse sleur doet vergeten.
Bladeren in het boek levert gegarandeerd een glimlach op, die vaak genoeg uitmondt in een luidop lachen. Je huisgenoten kijken raar op. Beter dus om samen met hen dit cartoonboek te degusteren. Plezier is uw — en hun — deel. Woorden zijn hierbij overbodig… Kijken volstaat. Hoewel, Jean-Piere Rondas wijdde er alsnog deze vermakelijke bespreking aan.

 

 

Dit en veel meer in onze Doorbraak online boekhandel

Alvast veel leesplezier!

 

 

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Doorbraak redactie

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.