fbpx


Binnenland

Van Grieken: ‘Met Vivaldi komen er geen vier seizoenen, maar één lange winter’
Het Vlaams Belang heeft deze avond actie gevoerd aan de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. De CD&V hield daar haar ledencongres om de basis het paarsgroene regeerakkoord voor te leggen. Het Vlaams Belang voerde actie met koppen en uitspraken van CD&V mandatarissen tegen de aanstaande coalitie en alle beloftes rond een Vlaamse meerderheid op federaal niveau.

‘De CD&V-top heeft nu definitief haar kar gekeerd, maar de basis kan nog het verschil maken”, klinkt het een beetje voorbarig bij Vlaams Belang. Maar CD&V krijgt wel een voorbeeld van de buitenparlementaire oppositie die het Vlaams Belang op poten lijkt te willen zetten. En dus daagde Vlaams Belang op met een vijfentwintigtal manifestanten om de CD&V-basis alsnog tegen hun top te laten stemmen.

Vlaams belang hekelde daarmee ook de keuze van CD&V om toch per se een fysieke bijeenkomst houden. Het VB wreef erin dat CD&V dat deed opdat leden veel minder anoniem zouden kunnen tegenstemmen.

De winter komt

CD&V

Deze Vivaldi-coalitie is vernoemd naar het klassieke muziekwerkDe Vier Seizoenen”’, zo duidt partijvoorzitter Tom Van Grieken de actie. ‘Maar onder deze regering gaat er voor de Vlamingen maar één seizoen zijn. De winter, en een bijzonder strenge en lange. Winter voor onze identiteit, voor onze portemonnee en voor onze democratie. De CD&V-top weet dit, maar kiest toch voor dit paarsgroene avontuur omwille van hun eigen postjes. De CD&V-basis heeft echter meer integriteit, hopen we. CD&V-leden, alstublieft, help mee jullie eigen programma uit te voeren!’

De Vlaams Belang-actievoerders hadden verschillende spandoeken bij om de CD&V-aanwezigen te overtuigen, alsook pancartes met allerlei anti-Vivaldi-citaten van CD&V-kopstukken Joachim Coens, Servais Verherstraeten, Koen Geens en Hendrik Bogaert in tekstballonnen. De tekstballon-citaten van de kopstukken werden ook vergezeld met letterlijke figuren van de kopstukken waardoor het duidelijk werd welk CD&V-kopstuk wat zei.

 

Ondertussen had Hendrik Bogaert al laten weten inderdaad tegen de deelname van zijn partij CD&V te stemmen op het congres. Hij deed dat met een stemverklaring op Twitter.

https://twitter.com/hendrikbogaert/status/1311335847938207744

 

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

[ARForms id=103]

Doorbraak redactie

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Commentaar open
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.