fbpx


Geen categorie

De #helfie-spot: nu ook in low budget versie

Wat als de N-VA wat minder geld had? Een extra #helfie nodig...
Politieke partijen van dit land zijn nooit kampioenen geweest in spitsvondige campagnes, maar consequent voorgangers in middelmatigheid.
In 1979 kwam het agentschap Saatchi & Saatchi voor de Conservatives in Groot-Brittannië op de proppen met het roemruchte Labour isn’t working. In België waart die sloganeske waarheid over nagenoeg elke politieke campagne die door een reclamebureau wordt mismeesterd.

Zulke bureaus krijgen doorgaans makkelijker een geeuw aan een politieke partij verkocht dan een sprankel creativiteit. En als er een pittige factuur aan vasthangt, wordt er op het partijkwartier voor een frul nog geapplaudiseerd ook. Zo hangt er tenminste nog een illusie van investering aan een tussentijdse of electorale campagne. Voor je het weet paradeer je echter  voor de camera’s in een schuimrubberen pak (in de vorm van een wuivende, pardon, duwende hand) dat vruchteloos tracht te verbergen dat de keizer geen kleren aanheeft.

De #helfie-spot – opgehangen aan het triviale ideetje van ‘iemand een helpende hand toesteken’– zal niet snel met welke reclameprijs dan ook aan de haal gaan. Het script waarin omstaanders een stilgevallen wagen een duwtje geven, ontlokte meteen een stroom aan meesmuildende parodieën en persiflages. Politieke partijen hadden dan weer plots bedenkingen bij het partijfinancieringssysteem dat ze destijds zelf uitgedokterden. Speciaal voor die laatste categorie monteerde Doorbraak, in onvervalste Wat als …-stijl, een low budget versie van de #helfie-spot.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

[ARForms id=103]

Doorbraak redactie