JavaScript is required for this website to work.
Binnenland

Di Rupo-akkoorden: niet in mijn naam!

17/10/2011Leestijd 1 minuut

De Vlaamse beweging is teleurgesteld over de bereikte akkoorden. De Vlaamse Volksbeweging (VVB) is de eerste die in actie komt. Een internet- en pamflettenactie moet de start zijn van een brede campagne tegen de Di Rupo-akkoorden.

Aangeboden door de abonnees van Doorbraak

Dit gratis artikel wordt u aangeboden door onze betalende abonnees. Als abonnee kan u ook alle plus-artikelen lezen. Doorbreek de bubbel vanaf €4.99/maand.

Ik neem ook een abonnement

De Vlaamse Volksbeweging is erg teleurgesteld omdat het duidelijke signaal van de Vlaamse kiezer op 13 juni 2010 niet werd vertaald in een grondige en toekomstgerichte staatsomvorming. We krijgen een klassieke Belgische staatshervorming die binnen de kortste tijd weer zal moeten gevolgd worden door een nieuwe poging. Maar voor dat povere resultaat wordt wel een zware prijs betaald.

De VVB is gestart met een brede campagne om het publiek in te lichten over de bereikte akkoorden. De VVB verdeelt een pamflet – dat zowel in gedrukte als virtuele vorm ruim verspreid wordt – waarin de zwaarste tekortkomingen opgelijst worden. Op de webstek van de Vlaamse Volksbeweging (www.vvb.org) gaat de campagne dieper in op de kritiek en is er plaats voor achtergrondargumentatie. De VVB heeft ook een kort filmpje op youtube geplaatst om de actie te ondersteunen. Tenslotte zal de VVB ook actie voeren op de sociale netwerken, er is een facebookgroep aangemaakt ‘Di Rupo, niet in mijn naam’

De VVB wil met deze actie alle individuele Vlamingen de kans geven zich af te zetten van de afgesloten akkoorden, die voor de VVB onaanvaardbaar zijn. Guido Moons (VVB-Voorzitter: ‘Voor wat de Di Rupo-akkoorden hebben opgeleverd hebben wij in juni 2010 niet gestemd.’ De bedoeling van de actie is ook het maatschappelijk debat op gang brengen over de akkoorden.  Guido Moons: ‘Een echte internet-vloedgolf moet een ruime informatiestroom in Vlaanderen op gang brengen en meteen een duidelijk neen tegen de bereikte akkoorden.’

Volgens de VVB is deze internetactie en de verspreiding van de papieren versie van het pamflet maar een begin. De VVB plant in de komende weken nog acties tegen de Di Rupo-akkoorden rond het thema ‘niet in mijn naam’.

Categorieën
Personen

undefined

Commentaren en reacties