JavaScript is required for this website to work.

Doorbraak zoekt freelance journalisten

foto © Foto door JESHOOTS.com

Doorbraak is een succesverhaal in de Vlaamse media. Op eigen kracht groeit en bloeit onze media KMO. Om onze groei inhoudelijk te versterken is Doorbraak op zoek naar journalistiek talent dat als freelance journalist aan Doorbraak kan meewerken.

De Doorbraak vacature concreet:

  • een freelance videojournalist. Iemand die nieuws leest en doorziet, de juiste vragen stelt, taboes overboord gooit en dat in een snedige reportage giet.
  • een talentvolle freelance journalist met een passie voor politieke actualiteit. Iemand die niet bang is om een artikel van duizend woorden op te laden, maar dat ook kan illustreren met een beeld- of geluidsfragment.
  • een freelance podcastjournalist met een oor voor politiek onder het geschreeuw. Iemand die niet bang is om een interview van een half uur af te nemen, maar ook een podcastreeks inhoudelijk en technisch kan uitbouwen.

Wie zoeken we?

Het nieuws is je leven. Je volgt geen nieuws, je maakt het, je doorziet het. Je kan foutloos een vlot leesbare tekst opstellen die helder het verhaal vertelt of duidt. Je schrijft reportages en interviews voor Doorbraak.be en Doorbraak Magazine. Je titel lokt lezers, je inhoud nog veel meer.

Of je vertelt het liefst met beelden, want dat zegt zoveel meer dan woorden. Je kan die reportage zelf voorzien van tekst en klaarzetten voor publicatie op onze site. Je begeleidende tekst bezorgt de eindredactie geen punthoofd. En alsof dat nog niet genoeg is weet je ook net dat beeld te kiezen dat op sociale media de aandacht weet te trekken.

Of is de podcast is jouw habitat? Maar je hebt de bagage om de juiste vragen te stellen, de juiste gasten uit te nodigen. Je kan die podcast opladen in de verschillende platformen en in een foutloze tekst duiden op de website.

Doorbraak vacature?

Je komt terecht in een klein gemotiveerd team dat met Doorbraak.be journalistiek het verschil maakt. Je krijgt veel kansen, maar dat veronderstelt dat je zelfstandig kan werken en je assertief voortbeweegt in de wondere wereld van politiek en actualiteit. De redactie ondersteunt jou bij het uitwerken van je ideeën en jij bent een verrijking voor de ploeg.

Een basiskennis van nationale politiek en actualiteit is een voorwaarde. Niet meedrijven met de stroom strekt tot aanbeveling. De journalistiek heeft nood aan dwarsliggers die gaan voor hun verhaal. Zo’n verhaal kan zich schrijven op elk uur van de dag, maar daar lig je niet wakker van.

Je werkt als zelfstandige met een aantrekkelijke vergoeding per reportage.

Meer info over de Doorbraak vacature via [email protected]