JavaScript is required for this website to work.

Johan Sanctorum, ‘Politiek incorrect’: online boekvoorstelling

foto © Doorbraak

Onze vroeg-21ste-eeuwse samenleving wordt — meer dan ooit — beheerst door een hang naar politieke correctheid. Leopold II mag niet meer, Black Lives Matter (more?), Zwarte Piet is des duivels en Aalst Carnaval wordt straks misschien ‘verboten’. Vooral ‘witte’ mannen van ‘middelbare leeftijd’ (boomers) zijn het slachtoffer van de ‘cancel culture’ die overal toeslaat. Media en politiek volgen slaafs. Maar op de sociale media komen mensen in opstand. Het is genoeg geweest…

Als waarnemer van zijn tijd fileert Johan Sanctorum in zijn columns alles wat zweemt naar die politieke correctheid. Daarbij neemt hij zelden een blad voor de mond. En moet elk nieuw ingericht heilig huisje eraan geloven. In Politiek incorrect bundelt hij zijn visies op het doorgeslagen politiek correcte denken. Een stevig antidotum voor al wie moe wordt van het gedaas en gedwaas.

Voer voor vrijdenkers

We leven in een democratie, er zijn Twitter en Facebook, maar hoe staat het nu echt met de vrije meningsuiting in Vlaanderen? Is er zoiets als een open debat, een parler vrai, of zijn er krachten die dat belemmeren? Zijn media, journalisten en opiniemakers bondgenoot van wie het vrije woord eert? Of handhaven ze mee de (zelf)censuur?
In januari 2015 was iedereen Charlie en gold het recht op vrije opinie en satire als onaantastbaar. Sindsdien zijn de heilige huisjes vertimmerd en slopen de taboes langzaam terug in het opinielandschap. Individuen, groepen en subculturen worden in bescherming genomen tegen zogenaamde beledigingen, maar op het einde is de halve wereld een racist en de andere helft slachtoffer van discriminatie.

Wie de Doorbraak-columns van Sanctorum volgt, weet dat hij/zij vuurwerk mag verwachten. In de vorm van tien ongezouten stellingen kaart hij het thema aan en daagt hij de politiek correcte deugcultuur uit. Ook de recente Belgisch/Vlaamse coronacrisis wordt grondig gefileerd.
Samen met De Langste Mars (over Mei ’68) en Na het journaal volgt het nieuws (over de Vlaamse media) vormt Politiek incorrect een drieluik dat in de huisbibliotheek van geen enkele vrijdenker mag ontbreken.

Boekvoorstelling

In tijden van corona willen we toch dit boek voorstellen voor het brede publiek. We doen dit via een online presentatie. U schrijft zich hieronder in, ontvangt een link en via die link kan u de boekvoorstelling bijwonen. De dag voor de boekvoorstelling krijgt u hiervoor nog een herinnering. Eén keer klikken, en u kan dan met alle gemak de voorstelling bijwonen.

De online boekpresentatie vindt plaats op woensdag 16 september, om 20u00. U kan die meemaken via computer, smartphone, tablet…

In de presentatie brengt Johan Sanctorum de drie topics die in zijn boek aan bod komen naar voren. Na elke inleiding, gaat Doorbraak-hoofdredacteur Pieter Bauwens in gesprek met auteur Johan en met de Nederlandse politiek filosoof prof Paul Cliteur. Cliteur is onder andere bekend van zijn pleidooien voor vrije meningsuiting en tegen cultuurrelativisme en cultuurmarxisme.

Promotie!

Kan u de boekpresentatie niet meemaken, maar u wil het boek wél lezen? Bestel dan nu al uw exemplaar. We sturen het u ná verschijnen (12/9) op, en wel zonder verzendkosten!

Schrijf u nu in

Na registratie hieronder sturen we u de link voor deelname. U kan  nog inschrijven tot dinsdag 15 september – 12u

[civicrm component=”event” id=”102″ action=”register” mode=”live” hijack=”0″]