Europa en het zelfbeschikkingsrecht van zijn volkeren
Catalonië
foto © BELGA/AFP
Volkeren die streven naar onafhankelijkheid zijn soms geneigd een beroep te doen op de Europese instellingen. Dit is een gevaarlijk pad.
Niet aangemeld - Plus artikel
U hebt een plus-artikel ontdekt. Dat is er eentje voor onze abonnees. Als u al een account hebt, kan u aanmelden of u kan een abonnement nemen €1 voor 31 leesplezier.
Aanmelden Lees voor 1 EuroOok het Doorbraak magazine in de bus? Voor €12,5 per maand krijgt u ook elke 3 maand het magazine in de bus.
Abonneer nuCategorieën |
---|
Matthias Storme liep school aan het Sint-Barbaracollege in Gent (Grieks-Latijnse) en studeerde rechten en wijsbegeerte in Antwerpen, Leuven, Yale, Hamburg en Bologna. Als student was hij actief in o.a. het KVHV, nadien in onder meer het VVA en ANV en voorzitter van het Overlegcenrum van Vlaamse verenigingen (1996-2000). Professioneel is hij hoofdzakelijk hoogleraar rechten aan de KU Leuven en daarnaast advocaat in Gent. Hij publiceert in Doorbraak sedert begin 1999.
Prof. Matthias Storme fileert de werkzaamheden en de almacht van de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA).
Als u aangemeld bent, kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
‘In januari moet er een akkoord zijn. Ik wil vermijden dat de moed en goesting afnemen’, zegt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez thuis in Henegouwen.