Actualiteit

Gespreksavond over de brexit

De Vlaamse Volksbeweging (VVB) trekt van maandag 2 tot en met woensdag 4 oktober naar het Europees Parlement in Straatsburg en dat op uitnodiging van Europees Parlementslid Helga Stevens (N-VA/ECR).

Als voorbereiding op dat uitje gaat Helga Stevens op vraag van de VVB in gesprek met onze Harry De Paepe. Harry verdiept zich voor Doorbraak.be in de Britse politiek en brengt daar op regelmatige basis verslag over uit. Ook andere media pikken hem daarvoor op. Aangezien Helga Stevens ondervoorzitter is van de ECR (Europese Conservatieven en Hervormers) is en de Britse Tory’s daar de grootste fractie in vormen, is zij een uitgelezen gesprekspartner.

Sinds 29 maart is het scheidingsproces tussen het VK en de EU definitief van start gegaan. De VVB wil graag volgende knopen in het brexitdossier bespreken:

o De gevolgen voor Vlaanderen.

o De gevolgen van de brexit voor Schotland en Ierland.

o Hoe verhoudt de N-VA zich tegenover hun fractiegenoten, tegenover de Britse conservatieven, tegenover de brexit en een Schots referendum.

o Kan het Vlaamse onafhankelijkheidsstreven hier voordeel uithalen ?

De gespreksavond praktisch:

– Wanneer? Donderdag 20 april om 20 uur

– Waar? Hof van Vlaanderen, Botestraat 10, Wondelgem (Gent).

Er is een ruime parking (Delhaize) naast het lokaal. Wie met het openbaar vervoer komt, tramhalte Botestraat (Lijn 1) ligt op 350 meter.

– Toegangsprijs? € 2 voor VVB-leden, € 3 voor niet-leden.

– Een organisatie van VVB Gent i.s.m. VVB nationaal, Doorbraak.be en ICEC.

NB: Een extra stimulans om aanwezig te zijn? Ter plaatse krijgen de deelnemers in avant-première het programma van de Straatsburgreis. Aangezien het aantal plaatsen beperkt is, zullen aanwezigen de eerste kans hebben om in te schrijven. Meer info verschijnt vervolgens in het meinummer van Grondvest.

Meer informatie: Herman De Mulder, [email protected], tel 0485 846 779

Hier kan u de uitnodiging vinden.

 

 

Doorbraak redactie

steun doorbraak

Wil u graag meer lezen van Doorbraak redactie?

Doorbraak is een onafhankelijk medium zonder subsidies. We kunnen dit enkel doen dankzij uw financiële steun. Uw steun geeft onze auteurs de motivatie om meer en regelmatiger te schrijven. Steun ons met een kleine bijdrage of word vandaag nog Vriend van Doorbraak.

Ik help Doorbraak groeien.

Dit artikel delen of afdrukken
Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans
// geen premium