fbpx


Politiek

Het diamanten Zilverplan van Karine Lalieux

België BananenrepubliekVolgens Raoul Hedebouw is Vivaldi een rechtse regering. Volgens Peter De Roover en Barbara Pas is ze een linkse. In werkelijkheid is deze zeven dwergenregering een zootje vittende Vivaldioten met profileringsdrang. Dit gouvernement verzinnebeeldt de impotentie van de klassieke politieke partijen om voor dit complex land oplossingen te bieden. Ze blijven steken in een moeras van ideologische prietpraat binnen een electorale retoriek van diametrale dogma’s langs beide zijden van de taalgrens. De stemmenoogst verdrijft de logica van goed bestuur. Het…

Niet ingelogd - Plus artikel - log in of neem een gratis maandabonnement

U hebt een plus artikel ontdekt. We houden plus-artikels exclusief voor onze abonnees. Maar uiteraard willen we ook graag dat u kennismaakt met Doorbraak. Daarom geven we onze nieuwe lezers met plezier een maandabonnement cadeau. Zonder enige verplichting of betaling. Per email adres kunnen we slechts één proefabonnement geven.

(Proef)abonnement reeds verlopen? Dan kan u hier abonneren.


U hebt reeds een geldig (proef)abonnement, maar toch krijgt u het artikel niet volledig te zien? Werk uw gegevens bij voor deze browser.

Start hieronder de procedure voor een gratis maandabonnement

Was u al geregistreerd bij Doorbraak? Log dan hieronder in bij Doorbraak.

U kan aanmelden via uw e-mail adres en wachtwoord of via uw account bij sociale media als u daar hetzelfde e-mail adres hebt.
Wachtwoord vergeten of nog geen account?

Geef hieronder uw e-mail adres en uw naam en we maken automatisch een nieuw account aan of we sturen u een e-mailtje met een link om automatisch in te loggen en/of een nieuw wachtwoord te vragen.

Uw Abonnement is (bijna) verlopen (of uw browser moet bijgewerkt worden)

Uw abonnement is helaas verlopen. Maar u mag nog enkele dagen verder lezen. Brengt u wel snel uw abonnement in orde? Dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Heeft u een maandelijks abonnement of heeft u reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw abonnement bij voor deze browser en u leest zo weer verder.

Uw (proef)abonnement is verlopen (of uw browser weet nog niet van de vernieuwing)

Uw (proef)abonnement is helaas al meer dan 7 dagen verlopen . Als uw abonnementshernieuwing al (automatisch) gebeurd is, dan moet u allicht uw gegevens bijwerken voor deze browser. Zoniet, dan kan u snel een abonnement nemen, dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw gegevens bij voor deze browser of check uw profiel.


Volgens Raoul Hedebouw is Vivaldi een rechtse regering. Volgens Peter De Roover en Barbara Pas is ze een linkse. In werkelijkheid is deze zeven dwergenregering een zootje vittende Vivaldioten met profileringsdrang. Dit gouvernement verzinnebeeldt de impotentie van de klassieke politieke partijen om voor dit complex land oplossingen te bieden. Ze blijven steken in een moeras van ideologische prietpraat binnen een electorale retoriek van diametrale dogma’s langs beide zijden van de taalgrens. De stemmenoogst verdrijft de logica van goed bestuur. Het particularisme van de politieke protagonisten en de vuige particratie maken dan weer dat Vivaldi euthanasie pleegt op een doodgeboren kind.

Pensioenplan zonder centen

Neem nu het pensioendebat. Een lallende Lalieux gooit met de fanfare voorop een niet becijferd diamanten Zilverplan op tafel. Maar dat is niet het meest hallucinant Vivaldiotisme. De inhoud is dat. Ze stuurt ons op vervroegd pensioen op 60 jaar, maar betaalt ons daarna extra om verder te werken. Zo kan je een pensioenbonus van 100 euro per maand verzamelen. Gelukkig mag Lalieux sinds 1 september voor 11 euro naar de psycholoog. Daarnaast krijg je al een minimumpensioen als je tijdens je leven 10 jaar van 104 werkdagen presteerde, studentenjob inbegrepen. Joepie. Nog voor ik afstudeerde had ik mijn minimumpensioen binnen. Ik had mij eigenlijk een loopbaan aan den dop kunnen permitteren. U leest het goed.

Dit is een sinterklaasplan en dit nog vóór Halloween. Het is nog eens een rondje grabbelen in de zak van Zwarte Piet, excuseer anderskleurige piet. Dat is nochtans niet wat we nodig hebben. Och, we weten het eigenlijk al lang. Socialisten zijn genetisch niet in staat om de tering naar de nering te zetten of om te sparen. Ze zijn het equivalent van iemand met een gat in zijn hand. En als ze dan al eens geld teveel hebben dan verbranden ze het. Nietwaar freaky Frank.

Zilverfonds

Wie herinnert zich niet de schamele poging tot sparen van lullificator par excellence, Johan Vande Lanotte. Het Zilverfonds. Het was een poging van socialisten tot sparen om de vergrijzing van de bevolking op te vangen en de pensioenen betaalbaar te maken. We zijn met z’n allen eerder versneld grijs geworden van het staren naar de bodem van het spaarvarken van de keizer van Oostende. We betalen op vandaag nog altijd voor zijn begrotingscamouflage van begin deze eeuw. Tegenwoordig helpt Johan Vande Lanotte advocaat Walter Van Steenbrugge met het verliezen van rechtszaken en het verdedigen van oplichtende politici.

Tabula rasa

Terug naar de pensioenen. We hebben een transparant plan nodig dat via duurzame maatregelen de betaalbaarheid van onze pensioenen garandeert. Er worden minder kinderen geboren, we studeren langer en we leven langer, wat maakt dat we minder mensen hebben die bijdragen voor steeds meer pensioenen. We moeten dringend de pensioentafel schoonvegen en ze hernieuwd dekken.

Een tabula rasa om vervolgens naar simpele, duidelijke en betaalbare regels, wars van uitzonderingen te evolueren. De vraag is: kan dit met een bende vittende Vivaldioten waar kiesdrempelvrees overheerst, het stemmentelraam primeert en profileringszucht zich manifesteert. Neen. Nooit. Nimmer.

Pietendiscussie over linkse leerkrachten

De Maoïstische kliklijn van Filip Brusselmans en het activistisch stigmatiseren van leerkrachten door Tom Van Grieken bevestigen de communistische tirannieke tornado met indoctrinaire neigingen die door het Vlaams Belang raast. Zou er een Kartel VB/PVDA in de maak zijn? Ik denk het niet, maar ik gruwel toch van kliklijnen zoals die van Brusselmans.

Ik niet alleen want ook de privacycommissie heeft vragen. Brusselmans zit trouwens met een belangenconflict. Vertolkt hij als voorzitter van de jongeren de ideeën en belangen van de jongerenbeweging? Of als Vlaams parlementslid deze van zijn moederpartij, het Vlaams Belang? De Vlaams Belangjongeren zijn daardoor niet onafhankelijk en hangen door het dubbel petje van Brusselmans vast aan de doctrine van de moederpartij.  Wel goed gezien Tom! Zo loopt je jongerenbeweging netjes in de pas.

De TikTok-demarche van Van Grieken kreeg aandacht door het ‘klein pietje’-verwijt van Gwendolyn Rutten. De grote vraag is: hoe kent Gwendolyn de omvang van de fallus van Van Grieken? Zijn er partij-overschrijdende orgies in het parlement of is de vrouw van Tom een goede vriendin van Rutten? We zullen het niet snel te weten komen, maar het intrigeert me wel. De pietendiscussie van de zwarten — voor de wokies: met zwarten verwijs ik niet naar kleurlingen maar naar Vlaamse collaborateurs uit WOII — werd zo een hot item op Twitter.

Opmerkelijk in dit debat was ook dat voor één keer Conner Rousseau en Ben Weyts haatspraak als vrije meningsuiting definieerden. Het Vlaams Belang verwijten een paramilitaire organisatie te zijn die moordend en verkrachtend een land verovert om vervolgens vrouwen als tweederangsburgers te gaan behandelen, wel deze stigmatiserende, polariserende en vooral diep beledigende haatspraak mocht deze keer wel. Ze zijn niets als niet hypocriet.

 

Dit was niet op de afbraak:

  • Groene Sarah Schlitz richt een misandrische Taliban op. Eén met een inclusieve wokelogica waarbij mannen des duivels zijn, behalve moslims, deze mogen vrouwen als tweederangsburgers opsluiten in een stigmatiserende, beledigende en kleinerende hoofddwangbuis.
  • Om privéredenen wil de koninklijke familie niet kenbaar maken of ze gevaccineerd werden. Zou Marc Van Ranst een covid-pas vragen voor hij op audiëntie gaat bij de koning?
  • Dat Kristien Hemmerechts god vond is groot nieuws. Ik vraag me echter af wanneer ze de shampoo en de kleermaker zal ontdekken.
  • Gelukkig dat de schoolkinderen in het buitengewoon onderwijs niet met een elektrische bus naar school moeten. De batterij zou plat zijn voor ze de laatste leerling oppikten.
  • De Vlaamse veerkracht van Jan Jambon stuit op de betonnen kelkbodem van Wouter Beke. Van Godcomplex naar Schauvliegefiasco. In plaats van een adoptiepauze zou Beke beter een adaptatiepauze voor gevallen CD&V-engeltjes invoeren.
  • De Amerikaanse ijskegels van 3M kwamen deze week het Vlaams Parlement uitlachen. De gifmengers doorstonden hoorzittingen in het Amerikaans Congres en rechtszaken in de VS. De kleuters van het Vlaams Parlement en rechters van ons kwakkelend gerecht staan machteloos tegenover dergelijke zakelijke wereldmacht.
  • Marc Coucke is net zoals Lernaut en Hauspie door de Amerikanen gebrandmerkt als fraudeur. Dat wisten ze al bij KV Oostende waar hij de mosselmannen gaar kookte met zijn praatjes.
[ARForms id=103]

Jasmijn Walldorf

Vrijgevochten schrijfster van opiniestukken, met scherpe satirische inslag.