fbpx


Politiek

Is 11 juli een zwarte zondag van gemuilkorfde leeuwen?
Joepie! We mogen vanaf nu het woord ‘omvolking’ gebruiken. Het stond op de zwarte, excuseer anderskleurige, lijst omdat het tot het lexicon van de nazi’s behoorde. Tom Van Grieken en de burgemeester van Samson werden voor het uitspreken van dit Nederlandse woord met pek en veren de woestijn ingestuurd. In de woestijn, nabij een groene oase, ontmoeten ze Ihsane Haouach. Ze kende het woord omvolking niet, maar de theorie erachter wel. De overheersing via de baarmoeder kreeg ze met de…

Niet ingelogd - Plus artikel - log in of neem een gratis maandabonnement

U hebt een plus artikel ontdekt. We houden plus-artikels exclusief voor onze abonnees. Maar uiteraard willen we ook graag dat u kennismaakt met Doorbraak. Daarom geven we onze nieuwe lezers met plezier een maandabonnement cadeau. Zonder enige verplichting of betaling. Per email adres kunnen we slechts één proefabonnement geven.

(Proef)abonnement reeds verlopen? Dan kan u hier abonneren.


U hebt reeds een geldig (proef)abonnement, maar toch krijgt u het artikel niet volledig te zien? Werk uw gegevens bij voor deze browser.

Start hieronder de procedure voor een gratis maandabonnement

Was u al geregistreerd bij Doorbraak? Log dan hieronder in bij Doorbraak.

U kan aanmelden via uw e-mail adres en wachtwoord of via uw account bij sociale media als u daar hetzelfde e-mail adres hebt.
Wachtwoord vergeten of nog geen account?

Geef hieronder uw e-mail adres en uw naam en we maken automatisch een nieuw account aan of we sturen u een e-mailtje met een link om automatisch in te loggen en/of een nieuw wachtwoord te vragen.

Uw Abonnement is (bijna) verlopen (of uw browser moet bijgewerkt worden)

Uw abonnement is helaas verlopen. Maar u mag nog enkele dagen verder lezen. Brengt u wel snel uw abonnement in orde? Dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Heeft u een maandelijks abonnement of heeft u reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw abonnement bij voor deze browser en u leest zo weer verder.

Uw (proef)abonnement is verlopen (of uw browser weet nog niet van de vernieuwing)

Uw (proef)abonnement is helaas al meer dan 7 dagen verlopen . Als uw abonnementshernieuwing al (automatisch) gebeurd is, dan moet u allicht uw gegevens bijwerken voor deze browser. Zoniet, dan kan u snel een abonnement nemen, dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw gegevens bij voor deze browser of check uw profiel.


Joepie! We mogen vanaf nu het woord ‘omvolking’ gebruiken. Het stond op de zwarte, excuseer anderskleurige, lijst omdat het tot het lexicon van de nazi’s behoorde. Tom Van Grieken en de burgemeester van Samson werden voor het uitspreken van dit Nederlandse woord met pek en veren de woestijn ingestuurd. In de woestijn, nabij een groene oase, ontmoeten ze Ihsane Haouach. Ze kende het woord omvolking niet, maar de theorie erachter wel. De overheersing via de baarmoeder kreeg ze met de sharialepel ingegeven.

Toen de Vivaldioten deze groene alibi-allochtoon tot icoon van gelijkheid bombardeerden lag de theorie van de omvolking haar dusdanig bestorven in de mond dat ze het in haar eerste interview uitbraakte. De moslims willen via omvolking de sharia in België invoeren, zo de verlichting uitdoven en vervangen door hun kamelenideologie, wist ze te vertellen. Ihsane en haar zusters van de sluier voelen zich echter niet misbruikt als babyfabriek, want ze slapen in het kraambed van hun god. Enfin, toch joepie, want een groene moslima heeft het woord omvolking zuiver gewassen en we mogen het nu vrij gebruiken. Dank u Ihsane voor de bevrijding van dit Nederlandse woord.

Zero, zero, zero

We vieren onze nationale feestdag. We herdenken met fierheid de Vlaamse strijders die de Franse ridders in de modder van Kortrijk mores leerden. De huidige Vlaams-nationalistische politici spiegelen zich aan de Vlaamse leeuwen van weleer. Maar kijken ze ook in de spiegel?

Wat bereikten de Vlaams-nationalistische politieke partijen de laatste decennia? Het kwadraat van nul vermenigvuldigd met 1000 keer nada. Tweemaal niets dus. Het Vlaams belang is eind de jaren tachtig Filip Dewinter gevolgd in een ranzig racistisch discours en heeft zichzelf zo buitenspel gezet. N-VA heeft zich onder Bart De Wever naïef laten misbruiken door de traditionele partijen, gretig de wortel van de macht geconsumeerd en de strijd naar onafhankelijkheid verflauwd tot het zwaktebod van een minimale federale staat. Het politieke luik van de Vlaamse beweging is ofwel fobisch irrationeel, ofwel vegetatief machtsgeil.

De spiegel van Bart

Beste Bart, kijk eens in de spiegel. Magnette is er in geslaagd om u, in al uw naïviteit, te bewegen het Vlaams Belang achter een cordon sanitair van salonfähige reinheid te plaatsen. De PS’ers studeerden net als u latijn, enkel boort Magnette u ‘divide et impera’ door de neus en gebruik jij het voor bevlogen speechen van Vlaamse stilstand.

Wat als je in 2024 stappen zet naar een minimale federale staat. Is je missie dan geslaagd? Lonken de geschiedenisboeken dan voor een Schrödingers kat van pseudo-onafhankelijkheid? Waarom verkies je het bakken van zoete broodjes van verraad met de PS boven een Vlaams-nationalistische meerderheid in Vlaanderen?

De spiegel van Tom

Beste Tom, kijk eens in de spiegel. Dient de zoveelste ranzige uitspraak van Dries Van Langenhove, Sam van Rooy, Tom Vandendriessche of Filip Dewinter het Vlaams-nationalisme of hun eigen carrière van eeuwige rebel? Brengt de islamofobie ons dichter bij een onafhankelijk Vlaanderen?

Het enige wat je daarmee na 30 jaar bereikte is het eeuwig roeptoeteren vanop de achterbank van een bus in de stelplaats. Je klaagt steen en been dat de media u niet ernstig nemen maar verzandt inhoudelijk keer op keer in populistische of citroenzure slogans. Je bent woedend omdat linkse partijen u ondemocratisch noemen, maar slaagt er niet in uw eigen partij democratisch te organiseren. Wanneer stapt het VB uit het cocon van flagellantisme en wordt het een beleidswaardige partij die Vlaanderen echt richting onafhankelijkheid stuwt?

Electorale overheersing

Er is toch één realisatie, maar het is een lege doos. Samen halen VB en N-VA 42% van de Vlaamse stemmen, doch de Vlaamse schreeuw naar onafhankelijkheid klinkt alsmaar holler en holler. Het overwicht aan stemmen vertaalt zich niet in Vlaams-nationalistische realisaties. Omdat de kiesvijver overlapt gaan ze daarbovenop elkaar nog eens vliegen afvangen. Nochtans het radicaalste deel van de N-VA en het minst fobische deel van het Vlaams Belang vormen in beide partijen de meerderheid. Helaas moeten ze het onderspit delven voor de electorale retoriek van testosterontweeters.

De fiere Vlaamse gepluimde leeuw

Beste Tom en Bart, mijn hart ligt in Vlaanderen, maar het bloedt als ik zie hoe jullie de huidige electorale suprematie verkwanselen. Zolang de leeuw niet klauwt, zolang hij zijn tanden niet toont, zal de Waalse haan ons pluimen en de belgicisten ons ridiculiseren.

Dit was niet op de afbraak:

  • Premier Alexander De Croo heeft niet genoeg aan het naaien van Vlaanderen dat hij nog een Italiaanse pornoster wil naaien.
  • Ik eis aparte zwemuren voor vrouwen in bikini. Apart van bendes handtastelijke sjakossenbroekies die zwembaden, recreatiegebieden en stranden beschouwen als private geilzones voor testosterontwisten en kopschopperij.
  • Hoera! Onze elektriciteits- en gasfactuur stijgt omwille van de CO2-uitstootrechten. Groen is onze belastingkampioen.
  • Petra De Sutter vraagt zich af of de vrouwenuurtjes in de Brusselse zwembaden ook vrouwen toelaat in een verkeerd lichaam geboren?
[ARForms id=103]

Jasmijn Walldorf

Vrijgevochten schrijfster van opiniestukken, met scherpe satirische inslag.