fbpx


Binnenland

Joepie, BDW op intensieve

Even snelDeze Even snel is a) niet zo snel gelezen, b) alleen geschikt voor mensen met een zeer sterke maag en dus verboden voor minderjaren, zonder enige reserve en c) een artikel dat je haast niet tot het einde wilt gelezen hebben.

De facebook-groep ‘Slechte Vlamingen’ , 1351 leden rijk, schrijft over zichzelf:

 ‘Deze groep verenigt mensen die het niet eens zijn met het Vlaams-Nationalistisch discours en daarom de Geuzennaam “Slechte Vlamingen” gekozen hebben.

De groep is eerst ontstaan als een reactie op de door Vlaams-Nationalisten geblokkeerde regeringsvorming.
Intussen is het een discussie- en analyseforum over nationalistische argumentatie. Maar ook een oase buiten sommig geblaas.
Alle posts over nationalisme, regionalisme of Belgische politiek zijn on-topic. Andere posts zullen verwijderd worden.’

Eergisteren postte ene Mieke Cowé een link van het artikel in Gazet van Antwerpen, dat meedeelde dat Bart De Wever is opgenomen in het ziekenhuis, onder de titel ‘Karma is a bitch’. Veertien personen vonden die link ‘leuk’.

Daarop ontspon zich een fb-discussie, nu (donderdagavond 18:00 uur) 128 reacties lang.

Hoe ver kan haat gaan? Lees mee, maar zet u schrap, want hier gaan we:

Mieke Cowé ik hoop dat ze hem nog een goed lavement zetten voor hij naar huis mag 

Rob Verbruggen of hem forever daar houden

Jo Van Bio nie moeilijk, nationalisme = hyperventilatie (3 vind ik leuks)

Tilde Potoms Niks grappig aan. (3 vind ik leuks)

Matthew Dikmans Ik heb niets tegen de persoon als dusdanig, wel tegen de adoratie, ophemeling en zijn smoel op alle mogelijke plaatsen, dat pro forma gezegd zijnde hoop ik dat zijn ploat afgezet wordt. (3 vind ik leuks)

Paul Verté : Vreemd dat GVA dit nieuws als eerste plaatst. (1 vind ik leuk)

Jo Van Bio enkele seconden na Het Belang Van Limburg (1 vind ik leuk)

Matthew Dikmans Het behangske = GVA tegenwoordig

Mieke Cowé Ik heb wel iets tegen zijn persoon: hij is een slecht mens tout court. Hoeveel mensen zouden er in Antwerpen nu aan’t hyperventileren zijn? pijn in de borststreek van de angst wat er gaat komen als ze hun werk verliezen… (10 vind ik leuks)

Rob Verbruggen zijn wàt, Jo? (4 vind ik leuks)

Jo Van Bio of zou BDW zijn geweten beginnen opspelen? nee toch?

Matthew Dikmans Heeft hij wel een hart? (3 vind ik leuks)

Jordi Blanchard Zouden we zonder hem een Fortuyn-effect zien? => alles stort ineen als een kaartenhuisje… (1 vind ik leuk)

Matthew Dikmans Jo Van Bio aan het hikken jong? of aan t heperventileren? (2 vind ik leuks)

Paul Verté : Rustig leden, men wenst niemand een hartkwaal toe. (5 vind ik leuks)

Matthew Dikmans BDW leidt een éénmanspartij met een bende slippendragers en excuustruzen/sorr Ali’s die er voor de galerij bij zitten, Jordi Blanchard (1 vind ik leuk)

Chris De Keulenaer Weer een media stunt? Zoiets van: dat zal dan wel een belangrijk persoon zijn, als zijn gezondheidstoestand zo publiekelijk moet opgevolgd worden. Van de president van de VS wordt dat inderdaad zo opgevolgd, maar van een burgemeester van een kleine stad? (1 vind ik leuk)

Mieke Cowé Frau Homans is goed opgeleid!!!

Matthew Dikmans We gingen Ho’ke Betty noemen (2 vind ik leuks)

Sven De Clerck may he rest in peace. (2 vind ik leuks)

Mieke Cowé “De Wever zal allicht morgen weer naar huis mogen. Op de gemeenteraad van vanavond werd hij als voorzitter vervangen door Marc Van Peel. Dat leidde tot een rel tussen Vlaams Belang en N-VA.”…dat is daar een klucht op’t schoon verdiep, wees maar zeker hahahha (4 vind ik leuks)

Jo Van Bio ik wens BDW een hart toe! (8 vind ik leuks)

Marleen Mollen Ik heb ook erge hyperventilatie gehad toen ik aan Graves leed…wens ik men ergste vijand niet toe zelfs BDW niet……echt niet…. (2 vind ik leuks)

Jo Van Bio pfffff ik wil zo’n dingen eigenlijk niet meer lezen. Geef mij maar een goed boek. Louis Paul Boon bijvoorbeeld. (2 vind ik leuks)

Marleen Mollen We kunnen misschien eens laten zien dat we meer fatsoen en empathie hebben dan rechts…niet dan…. (3 vind ik leuks)

Mario Neyt Ik vond het al zo raar dat hij vandaag niet op tv was. In ieder geval beterschap en heel veel rust gewenst. (5 vind ik leuks)

Mieke Cowé In rusthuis “Huisje Weltevree”… (3 vind ik leuks)

Marleen Mollen Ik probeer dat toch @ Jo dat onderscheid ons van hen….. (3 vind ik leuks)

Matthew Dikmans Kijk, ik ben het niet eens met zijn politieke overtuiging, en als hij zich terugtrekt uit de politiek om te gaan tuinieren, heb ik geen enkel probleem met hem. (2 vind ik leuks)

Matthew Dikmans Ik drink er dan wel een serieus glas op!!! (2 vind ik leuks)

Mieke Cowé Marleen hij ligt niet op sterven hé, ik heb meer te doen met mensen die vannacht moeten buitenslapen dan met BDW die zich “efkes nie goe voelde” (11 vind ik leuks)

Mieke Cowé Maar organiseer maar een gebedswake, ik hou jullie niet tegen. (4 vind ik leuks)

Marleen Mollen @ Mieke hyperventilatie is meer dan je effe niet goed voelen….wij zijn toch sociale meevoelende mensen, of is dat maar schijn dan….. (2 vind ik leuks)

Jordi Blanchard Know your enemies.

Matthew Dikmans Dank zij het sociaal systeem kan hij nog genieten van goede (betaalbare) medische hulp, dat hij daar maar eens aan denkt met al zijn bezuinigingen (9 vind ik leuks)

Erik Maes Ziek = profitariaat! Geen gemeenschapsgeld meer voor BDW (2 vind ik leuks)

Jordi Blanchard Inderdaad, daar moet de ‘belastingbetaler’ dan voor opdraaien, voor een volgevreten miljonair… Maagverkleiningske toch blijkbaar niet geslaagd! (2 vind ik leuks)

Johan Theun Als nen andere mens naar de kliniek gaat met hyperventilatie mag em in ne papieren zak blazen en wordt em terug naar huis gestuurd…den deze pakt wa teveel dieetpillekes en word opgenomen in kliniek voor hyperventilatie… (3 vind ik leuks)

Marleen Mollen Er is een verschil tussen spotten met iets en een gebedswake houden….echt wel…saluut… (1 vind ik leuk)

Jordi Blanchard Eerlijk gezegd zal DW daar imo totaal niet aan denken. Hij zou het gerust uit eigen zak betalen. “Het goede voorbeeld geven wat betreft participeren in de samenleving”, heet dat dan… (1 vind ik leuk)

Chris De Keulenaer Matthew, met zijn vijf mandaten kan hij zich ook wel een private medische verzekering veroorloven. Vandaar dat het voor hem de betaalbare zorg best mag verdwijnen. (6 vind ik leuks)

Mieke Cowé Volledig akkoord Chris, oei heb ik het woord “gebedswake” verkeerd gebruikt? Nu valt mijn frank…mijn excuses naar de christelijke leden in deze groep.

Matthew Dikmans Ik wil geen twee sporen systeem met een privé aanbod en een ondergefinancieerd publiek aanbod zoals in Engeland. De NHS is gratis, maar zo overbevraagd dat patienten uit eigen beweging naar België afzakken voor operaties die eigenlijk al 2 jaar of zo haddedn gedaan moeten worden. (1 vind ik leuk)

Jordi Blanchard Inderdaad Chris De Keulenaer, het tegendeel is louter te omschrijven als ‘parasiteren’, en dat kan een N-VA’er niet maken.

William Van Ingelgem Hij ligt warm op kosten van de belastingbetaler (3 vind ik leuks)

Mieke Cowé Zou hij een hospitalisatieverzekering hebben?

Jordi Blanchard Uiteraard. Ik denk dat dat in zijn functie zelfs een vanzelfsprekend ‘loonvoordeel’ is.

Jan Roeder Iemand met een gezondheidsprobleem kwaad toewensen, is even laakbaar als stampen op iemand die al op de grond ligt. 
Ik hoop integendeel dat hij snel weer genezen is en rechtstaat …zodat ik op zijn gezicht kan slaan zonder me beschaamd te voelen omdat ik een weerloze sla. (11 vind ik leuks)

Mieke Cowé Amen Jan. (1 vind ik leuk)

Diane Wullaert Ik zou zeggen: akkoord Jan (1 vind ik leuk)

Rudy Rombaut Een seut , om aandacht te trekken gelijk gewoonlijk . (1 vind ik leuk)

Johan Theun Het probleem is dat jij hem,ook als hij recht staat,niet op zijn gezicht zult slaan Jan Roeder (1 vind ik leuk)

Jordi Blanchard Als die ooit neervalt, gaat dat hier wat geven. Kamp Wij-zijn-geen-haatdragende-mensen-R.I.P v The-Jerk-Is-Dead. Typisch. Hij laat me ‘koud’ (1 vind ik leuk)

Mieke Cowé “Na twee avonden van verhitte debatten rond de Antwerpse meerjarenplanning, stonden woensdag nog enkele interpellaties van de oppositie op de agenda. Zo vroegen Groen en PVDA+ om een themacommissie rond het plan-MER van de Oosterweelverbinding, waarover Antwerpen binnenkort een advies moet formuleren. Schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) weigerde dat echter. Peter Mertens (PVDA+) beschuldigde het stadsbestuur er daarom van de kop in het zand te steken en het informeren van de bevolking op die manier aan actiegroepen over te laten.
‘Strategisch ziek of zieke strateeg?’
Even later liep de zitting volledig uit de hand, toen gelegenheidsvoorzitter Marc Van Peel Anke Van dermeersch (Vlaams Belang) berispte voor een tweet over de afwezige De Wever en een volgende opmerking van Filip Dewinter – ‘ik laat in het midden of De Wever strategisch ziek is of een zieke strateeg, maar het zal wel het laatste zijn’ – de N-VA-fractie ertoe bewoog de zaal te verlaten.” (4 vind ik leuks)

Pascal De Vijlder Tis dat hij kinderen heeft anders zou je grof in de mond kunnen worden. (2 vind ik leuks)

Ronny Vandervoort iemand die bewust alleen maar naar onder trapt verdient medelijden noch sympathie (6 vind ik leuks)

Mieke Cowé Ik heb zo mijn twijfels…en dan geef ik altijd het voordeel van de twijfel, maar waarom zoveel media aandacht voor een onderzoek na onwel worden? (5 vind ik leuks)

Jordi Blanchard Heel juist Ronny Vandervoort, hij trapt zelf mensen die al op de grond liggen! Geen respect, geen medelijden! (2 vind ik leuks)

Rudy Rombaut Aan zijn hart kan hij t niet krijgen want dat heeft hij niet … (4 vind ik leuks)

Mario Neyt Commentaren op hln zijn toch nog iets anders: persoon 1: “anorexia”, persoon 2 reageert: “zoe goe kunnen zenne”… (1 vind ik leuk)

Jan Roeder Johan, dat pleit eerder voor mijn geweldloosheid dan zijn natuurlijke aanleg als punching ball. Daarnaast heb ik echter ook mijn momentjes van ontoerekeningsvatbaarheid. (4 vind ik leuks)

Mieke Cowé En ik denk niet dat iedereen die hyperventileert op de intensieve wordt onderzocht…voorkeursbehandeling. (4 vind ik leuks)

Rudy Rombaut Zoals ik al zei , opgezet voor media aandacht , tot zulke is die zeker in staat . (3 vind ik leuks)

Matthew Dikmans Nochthans genoeg lemmingen die “Veel beterschap, voorzitter” schrijven op de krantensites. VOORZITTER ???? Wat een bende sycofante asswipes !!! (2 vind ik leuks)

Mario Neyt Dat zijn nva leden,Matthew.

Matthew Dikmans Sorry, nu begon ik te hyperventileren, (5 vind ik leuks)

Matthew Dikmans Tja geen geld om naar et ziekenhuis afgevoerd te worden… (1 vind ik leuk)

Jordi Blanchard Het moet eigenlijk “Veel geluk, Führer” zijn (6 vind ik leuks)

Jan Roeder Matthew, “lickass” vind ik beter dan “asswipe”

Matthew Dikmans brownnoser kan ook nog door de beugel (1 vind ik leuk)

Mario Neyt Ik begrijp wel niet waarom de tv programmatie nu niet onderbroken wordt wegens hoogdringendheid. (9 vind ik leuks)

Matthew Dikmans VTM twijfelt maar Farouk heeft voorrang

Benjamin Quintens Spijtig genoeg is hyperventilatie niet erg (1 vind ik leuk)

Peter Terryn Blijkbaar is de man niet alleen politiek maar ook fysiek niet geschikt voor de job van toppoliticus.

Als mens kan ik hem alleen maar aanraden het wat rustiger aan te doen, twee van zijn drie mandaten te laten vallen, meer aandacht te besteden aan zijn gezin en kinderen (ook zijn vrouw was kortgeleden ernstig ziek) een rustige hobby te zoeken en ons verder met rust te laten. Dan laten wij hem ook met rust. (11 vind ik leuks)

Jordi Blanchard Ola ik lees hier uit journalistieke bron dat het een hartaanval zou zijn, maar dat hou ik nog even in beraad… Dat zouden we wel weten, zeker?

Matthew Dikmans Tuinieren is een uitstekende hobby (2 vind ik leuk)

Mieke Cowé Eigen Kweek? (4 vind ik leuks)

Matthew Dikmans OP zo’n jonge leeftijd een hartaanval is zeker geen goed vooruitzicht!

Mimi Verschooris Oei …. stress, maar ik zal nooit voor de N-VA stemmen

Mieke Cowé Carotitis volgens mij, ze leggen hem het vuur aan de schenen op de gemeenteraad en hij heeft geen antwoorden, ik zou ook beginnen hyperventileren als Peter Mertens mij zou interpelleren. (7 vind ik leuks)

Mieke Cowé Ik hoop echt dat hij de beste zorgen krijgt, mocht hij nu sterven zou hij een martelaar worden, met hoogstwaarschijnlijk een “De Wever plein” in Antwerpen. Ik wil hem zien afgaan als een gieter in mei volgend jaar. (4 vind ik leuks)

Rudy Rombaut T is ondertussen al op t nieuws . Hij heeft zijn kop op tv beet … (3 vind ik leuks)

Mario Neyt “Tweet

Even later liep de zitting volledig uit de hand, toen gelegenheidsvoorzitter Van Peel Anke Van dermeersch (Vlaams Belang) berispte voor een tweet over de afwezige De Wever en een volgende opmerking van Filip Dewinter – ‘ik laat in het midden of De Wever strategisch ziek is of een zieke strateeg, maar het zal wel het laatste zijn’ – de N-VA-fractie ertoe bewoog de zaal te verlaten.”…Ze zijn lief voor elkaar, de Vlaemsche broeders en zusters. (6 vind ik leuks)

Matthew Dikmans Onderschat de hersenloze Vlaming niet, die vergooien hun stem nog uit medelijden aan deze zieke strateeg. (6 vind ik leuks)

Ronny Vandervoort das de eerste keer dat Dewinter iets zinnigs heeft gezegd  (7 vind ik leuks)

Matthew Dikmans FDW heeft zo zijn momenten

Pascal De Vijlder Enkel citroen vreten kan ernstig de gezondheid schaden. (6 vind ik leuks)

Bruno Yammine is dat nu al nieuws? (3 vind ik leuks)

Vincent Van Dyck zou zn maagring geïnfecteerd zijn?

Pascal De Vijlder Toch nen prettige topic

Rudy Rombaut T was al op t nieuws Bruno , en t heeft nog lang geduurd ?

Mimi Verschooris Hij moest tijdens de regeringsonderhandelingen ook al eens naar buiten…..

Mimi Verschooris scheiden doet lijden (1 vind ik leuk)

Frederic Coostra Karma is only a bitch when you are (1 vind ik leuk)

Hilarius van Zwanckendamme En toch wens ik hem veel beterschap.
Dat dan weer wel.
Maar eens weer beter, zal ik weer net zo kritisch zijn als voordien.
Ah ja. (3 vind ik leuks)

Mario Neyt Peter Terryn: hij heeft 7 mandaten. En op papier zijn er daar 3 van bezoldigd. Ben eens benieuwd of Karel Van Eetvelt bartje zijn burnout ook gaat relativeren morgenvroeg. Als hij consequent is, wel. (2 vind ik leuks)

Frederic Coostra Je zou bijna beginnen denken dat er morgen slechte peilingen worden gepubliceerd… (1 vind ik leuk)

Sofie Cloet Ons land om zeep helpen en Antwerpen erbij is een full time job, dat is om (gezondheids)problemen vragen (3 vind ik leuks)

Michel Verstraeten zijn toestand is minder enstig dan eerst gedacht. ondertussen blijven de daklozen in brussel buiten slapen (9 vind ik leuks)

Michel Verstraeten en in antwerpen idem… (3 vind ik leuks)

Jo Van Bio Normaal hecht ik niet aan het aantal likes dat ik krijg op facebook. Maar nu ben ik toch een beetje fier voor de likes die ik kreeg voor mijn reactie op de facebook pagina van De Standaard: 

“133 landen verlaten uit protest de klimaatonderhandelingen. Maar Vlaanderen heeft belangrijker nieuws!”
Beantwoorden · 18 mensen vinden dit leuk · 2 uur geleden (7 vind ik leuks)

Mieke Cowé Bravo bravissimo Jo (1 vind ik leuk)

Michel Verstraeten bart is gewoon een buitengewoon strateeg en een paling nog erger dan 2 tcheven samen. het werd hem te warm en hij is een beetje ziekskes, de perfect timing volgens mij. morgen vroeg zit hij weer op radio 1… (4 vind ik leuks)

Dirk Haezebaut Ben benieuwd welke weg het karma nu gaat aanslaan? (1 vind ik leuk)

Mieke Cowé Karma is a Bitch Dirk, you will never know  (1 vind ik leuk)

Johan Theun Vandaag komt karma bij ons op bezoek.Dan komt BDW weer op tv tekst en uitleg geven over wat zijne keizerlijke hoogheid (zogezegd) overkwam. (3 vind ik leuks)

Rudy Rombaut Op de radio , BDW zijn toestand is stabiel ? Sjonge jonge jonge ….. (2 vind ik leuks)

Jo Van Bio Aegroto dum anima, spes.

Marleen Mollen Ik ben helemaal niet Cristelijk of gelovig….maar wel sociaal en empathisch zo ben ik nu eenmaal….ik haat NVA en zijn politiek….maar lachen met hyperventilatie doe ik niet….ik ben van jongs af ziek….en ik heb ook hyperventilatie gehad….als je het niet kent, kan je niet voorstellen hoe erg het is….en het komt steeds terug , dat wens ik zelf men ergste vijand niet toe…..was dat niet het verschil tussen links en rechts, wel medeleven hebben….zwaar teleurgesteld hier ook mogen jullie gerust weten…..!! (4 vind ik leuks)

Jo Van Bio Excuseer Marleen. Ik heb ook hyperventilatie gehad toen ik een jaar of 16 was. Bij mij had het veel te maken met opgekropte spanningen. Sindsdien heb ik stilaan geleerd om mezelf rustig te maken. Dat lukt soms, maar niet altijd, maar ik doe mijn best. 
BDW is een sujet die graag in de aandacht staat en dus ook veel kritiek krijgt. Hij zoekt dat zelf. Hoge bomen vangen veel wind.
Tegen iemand die geen aandacht zoekt, zou ik zeker niet zo ventileren. Maar in sommige gevallen lucht het op. Ik moet ook aan mijn eigen gezondheid en die van de mensen rondom mij denken.  (3 vind ik leuks)

Jo Van Bio Maximi arbori flatum multum captat.

Ronald Wittevrongel Waar is Henny?.Naar het ziekenhuis?.

Pieter Janssens Allez, uit veel bovenstaande reacties blijkt eens te meer dat de Slechte Vlamingen even zuur uit de hoek kunnen komen alsc de door hen verguisde goede Vlamingen. Triest…

Johan Theun Met mensen zoals BDW medelijden hebben is zelfs voor een empathisch iemand als ik te hoog gegrepen. (1 vind ik leuk)

Pascal De Vijlder Wat had je anders verwacht Pieter, dat we een collecte gingen houden voor nen tros druiven? (3 vind ik leuks)

Pieter Janssens Van mensen die zichzelf moreel boven de posters op HLN.be zetten verwacht je toch iets meer Pascal De Vijlder enJohan Theun

Pascal De Vijlder ? Pieter alles ok?

Van De Casteele Johan Het geweten kan rare dingen doen bij een mens…

Pascal De Vijlder De mens geeft geen enkel goed voorbeeld en ik bedoel op menselijk, privé & sociaal vlak. In ook getest op mensen ” dieet is prive makkelijk vol te houden want ik eet nooit samen met de famillie” zo’n quote zegt al genoeg. Deze oververmoeidheid heeft hij volledig aan zichzelf te danken. Een megalomaan mens komt vroeg of laat zichzelf tegen. (5 vind ik leuks)

Rob Verbruggen In het nieuws van 13h op één geen woord over BDW. Dat zal hij niet appreciëren. (2 vind ik leuks)

Achim Steigert Ai, zijn mediastunt de mist ingegaan… (3 vind ik leuks)

Frederic Coostra Rob Verbruggen, dan heb jij toch een ander journaal gezien.

Rob Verbruggen radio één

Frederic Coostra Oeps 

Pascal De Vijlder Gelukkig enkel op radio één geen nieuws of hij had weer naar zijn plastieke zakske moeten grijpen. (2 vind ik leuks)

Johan Theun Ik zou speciaal naar het nieuws kijken deze middag maar ben in slaap gesukkeld…

Pascal De Vijlder Das den ouderdom troost u, koop jezelf wat sanseveria’s en iedereen zal dat dan normaal vinden Johan  ( voor alle zekerheid)

Doorbraak wenst al wie tot het einde doorlas veel sterkte.

<Vindt u dit artikel informatief? Misschien is het dan ook een goed idee om ons te steunen. Klik hier.>

 

 

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

[ARForms id=103]

Doorbraak redactie

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Commentaar open
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.