JavaScript is required for this website to work.
Binnenland

Klimaatbeleid stuit overal op meer weerstand

Klimaatmaatregelen kosten de burger geld

Hans Brockmans26/10/2023

foto © DB

Hans Brockmans praat met Ivan Van de Cloot van Stichting Merito. Die stelt een wereldwijd verzet vast tegen dure klimaatmaatregelen.

Ivan Van de Cloot van Stichting Merito praat met Doorbraak-redacteur Hans Brockmans over de groeiende weerstand tegen klimaatregels. Die maken het leven van de burger duurder.

Het alternatief voor die klimaatregels is dat de overheid de afwending van de klimaatopwarming zelf financiert. Maar dat zou de overheidstekorten doen stijgen tot 50 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Wetenschappers kunnen het beleid wel adviseren, maar maatschappelijke keuzes moeten door politici gemaakt worden. Vervolgens behandelt Van de Cloot de volgens hem ondermaatse begrotingen van de Brusselse en federale overheden.

Hans Brockmans is jurist. Hij werkte van 1988 tot 2023 bij het economische magazine Trends. Hij was drie keer genomineerd en twee keer laureaat van de persprijs van het Gemeentekrediet/Dexia. Hij kreeg ook de Citi Journalistic Excellence Award voor de financiële en economische berichtgeving. Hij was lang actief in het bestuur van de beroepsvereniging VVJ.