fbpx


Onderwijs

Met Doorbraak naar school

Verschillende visies op de toekomst van het onderwijsVlaanderens enige grondstof zit in ons aller hoofd. Onze grijze cellen zijn de voornaamste draaischijf van onze economie en zijn daarom ook cruciaal. We kunnen niet anders dan het onderwijs als ‘verdomd belangrijk’ aanduiden. Eigenlijk moeten we ons verheugen dat de politieke klasse dit inziet. Eindelijk is onderwijs een verkiezingsthema dat telt. Het belangt ons allen aan, rechtstreeks en onrechtstreeks.  We hopen immers allemaal een goed geschoolde loodgieter te treffen die dat lek komt herstellen. Of een sterk opgeleide arts te ontmoeten die ons door onze ziekte heen helpt. We hebben of kennen allen kinderen die school lopen. Om en bij 40% van de totale Vlaamse begroting wordt besteed aan dat onderwijs. En dat zijn heel veel belastingcentjes.

Daarom nodigde Doorbraak drie mensen uit om hun visie op de toekomst van het onderwijs toe te lichten. Niet toevallig voeren deze drie campagne voor een zitje in het Vlaams Parlement. Daarbij dragen ze onderwijs hoog in het vaandel. Mia De Schamphelaere duwt de Antwerpse lijst voor CD&V. De oud-senatrice was in de vorige legislatuur schepen van onderwijs in Edegem en is nog altijd actief in verschillende schoolbesturen. Elisabeth Meuleman trekt de Oost-Vlaamse lijst voor Groen en liet begin dit jaar al horen dat ze, indien haar partij sterk scoort, kandidaat is voor het onderwijsministerschap. In het onderwijsdebat stond ze consequent voor een doorgedreven hervorming van het Vlaamse onderwijs. Ten slotte is er Marius Meremans, 4de kandidaat op de Oost-Vlaamse N-VA-lijst, die pas in 2013 in het Vlaamse halfrond trad. Tot dan stond Meremans als leraar Frans voor de klas. Hoewel cultuurbeleid zijn grootste aandacht geniet, ligt het onderwijs hem logischerwijs na aan het hart. Hij dient Elisabeth Meuleman van antwoord.

Doorbraak hoopt u een beeld te bieden op verschillende visies op dit brandend actuele en vooral belangrijke onderwerp. Probeer dus vooral goed op te letten …

 

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Harry De Paepe

Harry De Paepe is kenner van het Verenigd Koninkrijk en de Britse politiek.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.