JavaScript is required for this website to work.
Politiek

Nieuw links haalt monsteroverwinning

België Bananenrepubliek

Jasmijn Walldorf3/6/2019Leestijd 4 minuten
Zoals voorspeld werd er flink uitgegleden.

Zoals voorspeld werd er flink uitgegleden.

foto © Reporters

De Wever jogde zondagmorgen eerst platvoetend zijn ruggengraat naar de knoppen, om daarna zijn partij te zien crashen op de rode muur van een Griekse paljas. Voor de camera’s stoefte hij met zijn ‘Mens sana in corpore sano’, maar de sana van De Wever was in deze campagne ver te zoeken. Hij ging uit de bocht met zijn rekeningrijden, kreeg …

Aangeboden door de abonnees van Doorbraak

Dit gratis artikel wordt u aangeboden door onze betalende abonnees. Als abonnee kan u ook alle plus-artikelen lezen. Doorbreek de bubbel vanaf €4.99/maand.

Ik neem ook een abonnement

De Wever jogde zondagmorgen eerst platvoetend zijn ruggengraat naar de knoppen, om daarna zijn partij te zien crashen op de rode muur van een Griekse paljas. Voor de camera’s stoefte hij met zijn ‘Mens sana in corpore sano’, maar de sana van De Wever was in deze campagne ver te zoeken. Hij ging uit de bocht met zijn rekeningrijden, kreeg pensioenamnesia en toen hij geen intellectuele argumenten meer naar voren kon brengen verzandde hij in beledigingen. Net als FC Antwerp speelde hij te vaak op de man en te weinig op de bal. Balorige Bart is een midlifecrisis-dj die zijn plaat van de A naar B-zijde flipt en arrogant het publiek negeert dat roept: ‘zet die plaat af’. Als N-VA de electorale erosie wil stoppen, moet het rechtlijniger, Vlaams-nationalistischer en krachtdadiger besturen en vooral niet plat op de buik gaan voor de poco-onderwerping van Belgicistische slijmpolitici.

You ain’t seen nothing yet

Kloekhen Almaci en Kristof Kalv(o) blijven politieke leprechauns die aan de rand van de afgrond blind zijn voor de brug naast zich. Het wordt in 2024 vrij moeilijk uitleggen waarom de wereld niet vergaan is en waarom de zee niet tot aan de Leie reikt. Zondag kakelde Meryem, evenwel zonder eieren te leggen. Het was deerniswekkend om te aanschouwen hoe de Vlaamse Groenen op de schouders van Ecolo klommen om hun totale afgang te verbloemen. Kalv(o) riep enkele maanden geleden nog You ain’t seen nothing yet en gelijk had hij. Tot op vandaag zag ik niets, behalve een onervaren, warrige groep hippies die naast populistisch geneuzel inhoudelijk geen prei kon planten.

Anuna Klimata zorgde met haar klimaatmarsen voor de nederlaag van Groen en het succes van Vlaams Belang. Haar demarche kwam te vroeg waardoor Groen het doelwit werd van alle politieke partijen en traditionele schietschijf Vlaams Belang buiten schot bleef. Bart De Wever mag Anuna dankbaar zijn, want het Vlaams Belang is zo gaan lopen met de linkse stemmen waardoor hijzelf aan zet blijft. Had Groen 20 % gehaald dan zat N-VA, zelfs met 30 % van de stemmen, overal in de oppositie.

Ze zagen, ze kwamen en ze gingen af

De Vlaamse traditionele partijen, Open VLD, CD&V en sp.a zijn een marginaal verschijnsel geworden. Dat hebben ze aan zichzelf te danken. Hun grijs beleid en dito campagnes overtuigen al enige decennia niet meer. Alle drie doken ze naar een historisch dieptepunt en krijgen straks nog spijt van de ondemocratische kiesdrempel die ze zelf invoerden. De congregatie van de ‘hypocritijners’ is kwaad op ACV, beweging.net en CM. Ze ontbeerden hun steun waardoor er te weinig stemmen in het offerblok terecht kwamen. Ja, Wouter, de tijd is voorbij dat je vanuit je luie zetel de zuilen de verkiezingen voor je kan laten winnen.

Comical Crombez is dan weer een diesel die men op gang moet duwen, waardoor hij pas 24 uur voor de verkiezing op kruissnelheid kwam. Wie Zilveren Johan als leermeester heeft is gedoemd om te mislukken. De verkiezingen kenden ook een ‘afslankmirakel’. Politiek zwaargewicht Maggie De Block werd op één dag een balletdanseresje dat je door een sleutelgat kan trekken. Die spectaculaire vermageringskuur is heden bij de apotheek verkrijgbaar onder de merknaam: Dries Francken.

De jeugd stemt Vlaams Belang en sommigen begrijpen het niet. Maar het is de bange, blanke tiener die geterroriseerd wordt door allochtone jeugdbendes die al kickboksend hun zakgeld en GSM stelen of hun fuiven teisteren. Het zijn Vlaamse tienermeisjes die betast worden door een horde handen die hen als gieren omcirkelen. Het zijn onze dochters die voor hoeren uitgescholden worden omdat ze een jeansbroek en T-shirt dragen. Oikofoben en cultuurmarxisten willen meer laarzen in het gezicht en geile handen op kont en borst van onze tieners. Maar onze jongeren zeggen: neen. Een onbegrijpelijke reactie?

Krokodillentranen

Na vijf jaar werkeloosheid neemt Filip Van België nog eens een interimbaantje. Zijn taak, dit schizofreen land met bipolaire afwijking met één stem laten spreken. Om hem daarbij te helpen duidt hij de narren Didier Reynders en Johan Vande Lanotte als informateurs aan. Twee tandloze, oude krokodillen, waarvan je zelfs geen sacochen meer kan maken, moeten water en vuur zien te verenigen. In een normale democratie levert een van de winnaars van de verkiezingen de premier. Dit zou dan Van Grieken, Mertens, Hedebouw, Calvo, Nollet of Prévot moeten zijn. Maar dat is niet de wil van de koning want hij schuift een paarse lijn naar voor. Het is vrij makkelijk voor Vande Lanotte om naar paars op te schuiven want hij werd bont en blauw geslagen met de verkiezingen. Paars wordt wellicht aangevuld met ‘hypocritijners’ en ecofascisten om een regenboogregering van alles en niets te vormen. De Waalse haan zal de Vlaamse leeuw in het kruis stampen en regeren vanop zijn mesthoop. Als verkiezingen geen nut meer hebben, hebben ze dan nog zin?

Verkiezingen zijn gratis en voor niets

Vlaanderen koos massaal voor het nieuw-linkse verhaal van Vlaams Belang en het extreem links communisme van de PVDA. Ideologisch links scoorde met Groen, sp.a, PVDA en Vlaams Belang (44%) beter dan Open VLD en N-VA op rechts (38%). We kunnen gelukkig wel besluiten dat linkse en rechtse Vlaams-nationalisten 43% van de stemmen halen en een confederaal België daardoor nadrukkelijker in beeld komt.

Vlaanderen koos ook voor een hard (Open VLD) tot zeer streng (VB, N-VA) migratiebeleid (56%). De rood-roomse migrantenknuffelaars zullen het geweten hebben, maar zich daar niets van aantrekken. Wat ik ook onthoud van deze verkiezingen is dat de opiniepeilingen er net als in 2014 fabuleus naast zitten. Waarom doen we dat nog, en in godsnaam, waarom besteden we daaraan nog zoveel aandacht? Er bestaat geen inexactere wetenschap dan peilingen. Koning Fluppe wil nu een regering van verliezers met Vlaamse minderheid; een grotere belediging aan de Vlaamse kiezer kan ik me niet inbeelden. We leven in een land dat er geen is en een democratie die niemand respecteert. Als ze morgen De Stomme van Portici opvoeren, ga ik kijken met Vlaamse vlag in de hand.

België is een bananenrepubliek die mij steeds vaker ergert en boos maakt. Lang was ik een stilzwijgend politiek observator, maar nu grijp ik naar de pen. Vrijgevochten schrijfster van opiniestukken met scherpe satirische inslag.

Commentaren en reacties