Osceola bijvoorbeeld
Uit de oudere doos
Augustus is de geschikte maand om opmerkelijke artikels uit ons recente archief nog eens onder de aandacht te brengen. Iets over Osceola bijvoorbeeld.
Aangeboden door de abonnees van Doorbraak
Dit gratis artikel wordt u aangeboden door onze betalende abonnees. Als abonnee kan u ook alle plus-artikelen lezen. Doorbreek de bubbel vanaf €4.99/maand.
Ik neem ook een abonnementBrengt deze zondag nog een augustus-zon? Nat of droog, het is hoe-dan-ook zondag, tijd om wat stevigere kost te lezen. Wij vissen artikels uit ons archief op die meer dan gewone aandacht kregen van onze lezers of plots weer passen bij wat gaande is. Misschien hebt u ze toen, in drukke beroepstijden, gemist.
Tot pakweg half juni zei de naam Osceola alleen diehard-kenners van de Indianengeschiedenis iets. Deze voorman van de Seminole in Florida was actief rond… 1830. Meer banden tussen hem en België zijn er niet te vinden. Maar dat veranderde in juni toen ene Osceola Doorbraak en wijde omgeving door elkaar schudde met een zeer opgemerkte reeks artikels met staalharde kritiek op het wezen van het fenomeen België zelf: ‘Van De Panne tot Opgrimbie’.
Waarschuwing: eerst goed gaan zitten, vooraleer het lezen aan te vatten.
<Vindt u dit artikel informatief? Misschien is het dan ook een goed idee om ons te steunen. Klik hier.>
Personen |
---|
De redactieploeg van Doorbraak bestaat uit een grote groep redacteuren. Standpunten en andere artikelen kunnen verschijnen als "De Redactie". Uiteraard betekent dit niet dat al onze redacteuren per definitie aan deze standpunten gebonden zijn.
Professor Dirk Rochtus leidt zoals elk jaar een reis naar Duitsland. Deze kaar naar het onbekende Silezië.
Yukio Mishima wijdde zijn schrijversleven aan het in ere houden van Japanse tradities tegen de amerikanisering van het land in. Hij vond zichzelf daarin mislukt en trok daaruit de uiterste conclusie.