JavaScript is required for this website to work.
post

Noordkaap is weer helemaal terug

NieuwsWinny Matheeussen10/5/2024Leestijd 1 minuut

foto © WM

De oude Rockers van Noordkaap zijn terug van weg geweest en klaar voor de zomerfestivals.

Aangeboden door de abonnees van Doorbraak

Dit gratis artikel wordt u aangeboden door onze betalende abonnees. Als abonnee kan u ook alle plus-artikelen lezen. Doorbreek de bubbel vanaf €4.99/maand.

Ik neem ook een abonnement

De Limburgse rockband Noordkaap verkocht vier maal Het Depot in Leuven uit. Stijn Meuris slaagde erin om de originele bezetting van de band uit de jaren ’90 terug bijeen te krijgen. Met Erik Sterckx op bas, Nico Van Calster op drums, Wim De Wilde op toetsen en vooral: de legendarische Lars Van Bambost op gitaar.

Stomende reeks klassiekers

Stijn Meuris houdt vast aan zijn nerd-achtige look. Maar op het podium transformeert de man nog steeds tot een gedreven podiumbeest, met een bevlogenheid die het publiek ogenblikkelijk meesleept. Dat publiek brult dan ook enthousiast alle hits mee. Het moge duidelijk zijn: Noordkaap werd gemist en voelt zich nu verplicht de verloren tijd in te halen.

Klassiekers zoals ‘Druk in Leuven’, ‘Verloren Dag’ en ‘Ik hou van U’ passeren de revue. Evenals ‘Wat is Kunst?’, ‘Hoopvol’ en het fragiele ‘Een heel klein beetje Oorlog’ uit hun gelijknamige debuutalbum. En natuurlijk de formidabele versie van Will Tura’s ‘Arme Joe’, de cover die Noordkaap in 1990 de overwinning bezorgde van Humo’s Rock Rally. Een overwinning op Gorky, die andere legendarische Vlaamse ’90’s rockband rond de betreurde zanger Luc De Vos. De beukende sound overstemde jammer genoeg iets te vaak de rauwe stem van Meuris. Al kon dat het enthousiasme van het publiek niet temperen. Dat kende duidelijk alle teksten van buiten.

Op de zomerfestivals

Noordkaap heeft in Leuven bewezen er nog steeds te staan. Het is nu uitkijken naar hun passage op de podia van de grote zomerfestivals. U kan hen in elk geval al zaterdag aan het werk zien op Rock Affligem, op 13 juli op Boerenrock in Kortenaken en op 31 augustus in Bree op Breekout! 2024.

Hopelijk komen hier nog een aantal data bij, want de wall of sound van Noordkaap is het nog steeds waard om tegenaan te beuken. Rock on! Op z’n onversneden Limburgs!

Winny Matheeussen (1973) noemt zichzelf misantroop, hondenvriend en bergzitter.

Commentaren en reacties