fbpx


Binnenland

Paul Boonefaes in gesprek met Tim Surmont van het Europees Drugsagentschap EMCDDA

Over de drugsoorlog, de rol van Antwerpen en de opties voor beleidsmakersDe Gentse criminoloog Tim Surmont is wetenschappelijk analist bij het EMCDDA is Lissabon en verzamelt daar informatie over druggebruik en verslaving in Europa. Het 'European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction' is een belangrijk agentschap voor alle Europese beleidsmakers die met drugsproblematiek geconfronteerd worden. We hadden met Tim Surmont een gesprek over de oorzaken van het oplaaiend drugsgeweld, de rol van Antwerpen en de beleidsopties voor onze beleidsmakers. Er bestaan geen simpele oplossingen voor complexe problemen. https://youtu.be/CdL1kxGq3nI

Niet ingelogd - Plus artikel - log in of neem een gratis maandabonnement

U hebt een plus artikel ontdekt. We houden plus-artikels exclusief voor onze abonnees. Maar uiteraard willen we ook graag dat u kennismaakt met Doorbraak. Daarom geven we onze nieuwe lezers met plezier een maandabonnement cadeau. Zonder enige verplichting of betaling. Per email adres kunnen we slechts één proefabonnement geven.

(Proef)abonnement reeds verlopen? Dan kan u hier abonneren.


U hebt reeds een geldig (proef)abonnement, maar toch krijgt u het artikel niet volledig te zien? Werk uw gegevens bij voor deze browser.

Start hieronder de procedure voor een gratis maandabonnement

Was u al geregistreerd bij Doorbraak? Log dan hieronder in bij Doorbraak.

U kan aanmelden via uw e-mail adres en wachtwoord of via uw account bij sociale media als u daar hetzelfde e-mail adres hebt.
Wachtwoord vergeten of nog geen account?

Geef hieronder uw e-mail adres en uw naam en we maken automatisch een nieuw account aan of we sturen u een e-mailtje met een link om automatisch in te loggen en/of een nieuw wachtwoord te vragen.

Uw Abonnement is (bijna) verlopen (of uw browser moet bijgewerkt worden)

Uw abonnement is helaas verlopen. Maar u mag nog enkele dagen verder lezen. Brengt u wel snel uw abonnement in orde? Dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Heeft u een maandelijks abonnement of heeft u reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw abonnement bij voor deze browser en u leest zo weer verder.

Uw (proef)abonnement is verlopen (of uw browser weet nog niet van de vernieuwing)

Uw (proef)abonnement is helaas al meer dan 7 dagen verlopen . Als uw abonnementshernieuwing al (automatisch) gebeurd is, dan moet u allicht uw gegevens bijwerken voor deze browser. Zoniet, dan kan u snel een abonnement nemen, dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw gegevens bij voor deze browser of check uw profiel.


De Gentse criminoloog Tim Surmont is wetenschappelijk analist bij het EMCDDA is Lissabon en verzamelt daar informatie over druggebruik en verslaving in Europa. Het ‘European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction’ is een belangrijk agentschap voor alle Europese beleidsmakers die met drugsproblematiek geconfronteerd worden. We hadden met Tim Surmont een gesprek over de oorzaken van het oplaaiend drugsgeweld, de rol van Antwerpen en de beleidsopties voor onze beleidsmakers. Er bestaan geen simpele oplossingen voor complexe problemen.

Paul Boonefaes

Paul Boonefaes (1965) is Master Vertaler (Portugees, Engels, Deens) en behaalde een Executive MBA aan Vlerick Business School. Hij is auteur van "Zwijg! Waarom woke niet deugt".