fbpx


Buitenland

Neyskens en Asselman: ‘Beweren open te staan voor migranten is makkelijker dan echt opvangen’
David Neyskens en Roan Asselman brengen het laatste nieuws uit de Verenigde Staten over de rechtszaken tegen Donald Trump, de actie van de migranten en ze voorspellen de uitslagen van de senaatsverkiezingen.

Donald Trump onder vuur

In New York komt de familie van voormalig president Trump en hijzelf opnieuw in het vizier van het gerecht. De openbare aanklager heeft een zaak klaar, waarin ze aantoont dat Trump zijn bezittingen vals gewaardeerd heeft om bepaalde voordelen te kunnen genieten. Het is weliswaar geen strafrechtelijke zaak, maar Trump ziet zijn kans schoon om het als onderdeel van de heksenjacht op hem voor te stellen.

Migranten voeren actie

Tal van steden in de Verenigde Staten hebben zich solidair verklaard met Latijns-Amerikaanse migranten. Vaak zijn het steden die niet in het zuiden gelegen zijn en geen last hebben van een massa migranten. Voor hen is het gemakkelijk om dan te verklaren dat ze niet zullen meewerken met de federale overheid om deze illegale migranten op te sporen. Maar wat als er plots dan toch vijftig migranten in je chique stad staan?

Trump-aanhanger en de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, hebben dit in praktijk gebracht. Een vijftigtal migranten werden overgevlogen naar Martha’s Vineyard, één van de duurste steden in de Verenigde Staten. De reacties op deze actie zijn voorwerp van hevige discussies.

Midterms

De midterms komen er aan. In de senaat is het nu 50-50 tussen de Republikeinen en de Democraten. Neyskens en Asselman overlopen de staten waar het lot van de nieuwe senaat beslist zal worden, en doen een voorspelling over de uitslag aan de hand van een grondige analyse van de kandidaten.

Luister ook naar onze andere podcasts


Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.