fbpx


Binnenland

Professor Wouter Duyck: ‘Expliciete inperking van de vrije meningsuiting is er niet echt, maar impliciet wél’
Wouter Duyck is professor cognitieve psychologie en verbonden aan de Universiteit van Gent. Daarnaast is hij onderzoeker, beleidsadviseur en onderwijsexpert. In deze podcast praten we over de uitdagingen van deze tijd.

Hoe zit het met de vrije meningsuiting en de vrijheid van onderzoek aan onze universiteiten nu de cultuuroorlog volop woedt? Wat zit er in het water in Gent? Want daar lopen opvallend veel eigenzinnige proffen rond die hun eigen gang gaan: Maarten Boudry, Tijl de Bie, Stijn Baert, Matthias Desmet, Wouter Duyck, …

Onderwijs

Waarom blijft ons onderwijs verder achteruitboeren en hoe zit het met de verschillen tussen jongens en meisjes? Meisjes van 16 zijn rijper dan hun mannelijke leeftijdsgenoten, en lopen cognitief bijna 2 jaar voor. Het onderwijs is ook meer op maat van meisjes ontworpen. De kloof tussen jongens en meisjes neemt toe, dit heeft belangrijke negatieve downstreameffecten, ook voor vrouwen en de bredere maatschappij. Hoe kijkt de professor terug op de coronaperiode waar hij streed om de scholen open te houden, vaak tegen de GEMS en Marc Van Ranst in.

Ondertussen wordt op onze middelbare scholen de genderidentiteitsideologie onderwezen door çavaria. Kinderen wordt uitgelegd dat biologische geslachten niet bestaan en dat ze hun gender kunnen kiezen. Welk effect heeft dat op de mentale gezondheid van onze jeugd en hoort dit soort ideologie tot de basis missie van onze scholen?

Een boeiend gesprek zonder taboes, met een wijze expert! Veel luisterplezier.

Luister ook naar onze andere podcasts


Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Paul Boonefaes

Paul Boonefaes (1965) is Master Vertaler (Portugees, Engels, Deens) en behaalde een Executive MBA aan Vlerick Business School. Hij is auteur van "Zwijg! Waarom woke niet deugt".

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier