fbpx


Onderwijs
Raymonda Verdyck

Raymonda Verdyck: ‘We nemen de kwaliteit van het onderwijs zeer ernstig’
Twaalf jaar stond Raymonda Verdyck aan het hoofd van het gemeenschapsonderwijs. Deze zomer gaat ze op pensioen. Ze begon haar carrière als leerkracht zedenleer maar toen ze afgevaardigd bestuurder van GO! werd, voelde het aan als thuis komen. David Geens sprak met haar over haar loopbaan. Als hoofd van het GO! heeft ze meerdere pijnpunten meegemaakt. De dalende internationale cijfers over ons onderwijs baren haar zorgen, maar ze is er van overtuigd dat er maatregelen genomen zijn die beterschap zullen brengen. ‘Alleen duurt het minstens twaalf jaar voor je die effecten ziet,’ zegt Verdyck.

Ze breekt een lans om er voor te zorgen dat er meer gemotiveerde leerkrachten voor de klas staan. De aantrekkelijkheid van het beroep moet verbeterd worden. Ze gelooft in haar beslissingen om achter de nieuwe eindtermen te staan (nvdr het gesprek werd opgenomen voor bekend werd dat het Grondwettelijk Hof de eindtermen niet schorst) maar ook in een verbod op levensbeschouwelijke kentekens op school. Een blik op een mooie loopbaan, maar ook een visie op de toekomst.

 

Luister ook naar onze andere podcasts


Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.