JavaScript is required for this website to work.
Buitenland

Neyskens en Asselman: ‘Beweren open te staan voor migranten is makkelijker dan echt opvangen’

David Geens28/9/2022
Donald Trump.

Donald Trump.

foto © Screenshot

Neyskens en Asselman brengen informatie over de rechtszaken tegen Trump, de actie van de migranten in de VS en voorspellen de senaatsverkiezingen.

David Neyskens en Roan Asselman brengen het laatste nieuws uit de Verenigde Staten over de rechtszaken tegen Donald Trump, de actie van de migranten en ze voorspellen de uitslagen van de senaatsverkiezingen.

Donald Trump onder vuur

In New York komt de familie van voormalig president Trump en hijzelf opnieuw in het vizier van het gerecht. De openbare aanklager heeft een zaak klaar, waarin ze aantoont dat Trump zijn bezittingen vals gewaardeerd heeft om bepaalde voordelen te kunnen genieten. Het is weliswaar geen strafrechtelijke zaak, maar Trump ziet zijn kans schoon om het als onderdeel van de heksenjacht op hem voor te stellen.

Migranten voeren actie

Tal van steden in de Verenigde Staten hebben zich solidair verklaard met Latijns-Amerikaanse migranten. Vaak zijn het steden die niet in het zuiden gelegen zijn en geen last hebben van een massa migranten. Voor hen is het gemakkelijk om dan te verklaren dat ze niet zullen meewerken met de federale overheid om deze illegale migranten op te sporen. Maar wat als er plots dan toch vijftig migranten in je chique stad staan?

Trump-aanhanger en de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, hebben dit in praktijk gebracht. Een vijftigtal migranten werden overgevlogen naar Martha’s Vineyard, één van de duurste steden in de Verenigde Staten. De reacties op deze actie zijn voorwerp van hevige discussies.

Midterms

De midterms komen er aan. In de senaat is het nu 50-50 tussen de Republikeinen en de Democraten. Neyskens en Asselman overlopen de staten waar het lot van de nieuwe senaat beslist zal worden, en doen een voorspelling over de uitslag aan de hand van een grondige analyse van de kandidaten.

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Commentaren en reacties