fbpx


Zonder categorie

Veerle Geerinckx: ‘Ik geloof eerder in intergemeentelijke associaties dan in fusies’
Veerle Geerinckx (N-VA) kreeg enkele weken geleden een telefoontje van minister Ben Weyts om zich klaar te houden om Lorin Parys op te volgen in het Vlaams parlement. Voor Geerinckx is politiek niks nieuw. Ze heeft een pak ervaring opgedaan als kabinetsmedewerker, maar ook als voorzitter van de partijraad van N-VA. Daarnaast heeft ze in haar gemeente Zemst reeds een legislatuur achter de rug als eerste schepen en sinds 2019 is ze er burgemeester. Vanuit die ervaring pleit ze voor intergemeentelijke samenwerking dan loutere fusies. De combinatie van de job als burgemeester en parlementslid vindt ze een meerwaarde om de ervaringen van beide kanten mee te nemen. Voorlopig volgt ze Parys ook op in de commissies waarin hij zetelde, maar ze zal ook altijd oog hebben voor de enorme uitdagingen op het gebied van ruimtelijke ordening. Gelukkig vindt ze nog tijd voor haar hobby’s waaronder curling, waarin ze reeds diverse malen medailles won.

Luister ook naar onze andere podcasts


Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.