JavaScript is required for this website to work.
BUITENLAND

Wereldblik: ‘De groene beleidsplannen van Duitsland werden onbetaalbaar verklaard’

Wordt Geert Wilders premier? Komen er verkiezingen in Duitsland? En hebben de Democraten een alternatief voor Joe Biden? Je hoort het in Wereldblik.

Oud-diplomaat Axel Buyse kijkt in deze aflevering van Wereldblik naar Nederland, Duitsland en het grote verkiezingsjaar 2024.

Axel Buyse bespreekt het resultaat van de Nederlandse verkiezingen en probeert te verklaren waarom de kiezer zich enerzijds tot de PVV van Geert Wilders keerde en anderzijds tot het NSC van Pieter Omtzigt. ‘Men kan dit resultaat niet negeren’, zegt Buyse.

Een nuchter editoriaal van de Zwitserse Neue Zürcher Zeitung heeft het over het Duitse Rekenhof dat de groene regeringsplannen afkeurde, omdat ze ‘onbetaalbaar’ zijn. ‘Duitsland waant zich weer aan de afgrond’, licht Axel Buyse toe.

Ten slotte wordt een artikel van The Economist besproken dat het jaar 2024 uitroept tot het ‘belangrijkste verkiezingsjaar in de geschiedenis’. Bijna twee miljard mensen in meer dan zeventig landen trekken naar het kieshokje. Hoewel verkiezingen een feest van de democratie horen te zijn, kijkt men toch bezorgd naar wat het eindresultaat zal zijn van dit jaar van de grote stembusslag.

Bekijk hieronder de volledige aflevering:

embedhttps://www.youtube.com/watch?v=uZVgjrfFEuU&feature=youtu.be/embed

Harry De Paepe (1981) is auteur en leraar. Hij heeft een grote passie voor geschiedenis en Engeland.

Commentaren en reacties