Geen categorie

In de wereld van Herman Van Rompuy

Rustige vastheid
Titel
In de wereld van Herman Van Rompuy
Auteur
Kathleen Cools
Koop dit boek online

Een boek waarin Herman Van Rompuy en Kathleen Cools ‘praten’ over de dingen des levens. Niemand wacht erop, maar het is (soms) interessant. ‘Praten’ want het is geen neerslag van een gesprek. Kathleen Cools leidt het thema in, met een citaat, enkele vragen, een opmerking … Daarop neemt Herman van Rompuy de pen ter hand om al dan niet te reageren op wat Cools schreef. Die mag dan weer reageren in een iets langere uiteenzetting met haar bedenkingen. Het laatste woord is dan weer kort voor Van Rompuy. Een soort moderne versie van een brievenboek. Klinkt misschien niet opwindend, maar het concept werkt redelijk goed. Het verveelt niet. De thema’s die worden aangesneden: Vlaanderen, Brussel en Wallonië, Geluk en Onbehagen, Economie en Rechtvaardigheid, Huwelijk en Liefde, Belgische politiek, Normen en Waarden, Europa en Identiteit, Vrouwen en Mannen en Geloof en Kerk.

Wie in het boek op zoek gaat naar concrete politiek of commentaar op concrete politiek komt bedrogen uit. Van Rompuy is de oudere bedachtzame politicus die door ervaring het overzicht weet te behouden en rustige vastheid als levensmotto heeft aangenomen. Kathleen Cools is de filosofe die journalist is geworden en blij is dat ze haar bagage kan demonstreren. Is het geheel daardoor oninteressant? Neen. Hier en daar zijn er passages die je aan het denken zetten, die een perspectief geven in politiek of levensvisie. Onderhoudend dus, maar geen ‘must have’.

Doorbraak redactie

steun doorbraak

Wil u graag meer lezen van Doorbraak redactie?

Doorbraak is een onafhankelijk medium zonder subsidies. We kunnen dit enkel doen dankzij uw financiële steun. Uw steun geeft onze auteurs de motivatie om meer en regelmatiger te schrijven. Steun ons met een kleine bijdrage of word vandaag nog Vriend van Doorbraak.

Ik help Doorbraak groeien.

Dit artikel delen of afdrukken
Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Op dit artikel zijn reacties uitgeschakeld op vraag van de auteur.
Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans