JavaScript is required for this website to work.
Zonder categorie

Relaxzetels

Doorbraak redactie10/1/2023Leestijd 2 minuten

Moderne sta op stoel ondersteunt senioren Senioren willen zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Ze hebben er hun sociale contacten, ze kennen de buurt goed en zijn doorgaans zeer gehecht aan hun eigen woning of appartement. Naarmate men ouder wordt, nemen de lichamelijke klachten toe. Denk aan stijve spieren en gewrichten, het moeten gebruiken van een rollator …

Aangeboden door de abonnees van Doorbraak

Dit gratis artikel wordt u aangeboden door onze betalende abonnees. Als abonnee kan u ook alle plus-artikelen lezen. Doorbreek de bubbel vanaf €4.99/maand.

Ik neem ook een abonnement

Moderne sta op stoel ondersteunt senioren

Senioren willen zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Ze hebben er hun sociale contacten, ze kennen de buurt goed en zijn doorgaans zeer gehecht aan hun eigen woning of appartement. Naarmate men ouder wordt, nemen de lichamelijke klachten toe. Denk aan stijve spieren en gewrichten, het moeten gebruiken van een rollator om niet te vallen, het laten plaatsen van een traplift om de trap omhoog te komen, enzovoorts. Een traplift en rollator zijn voorbeelden van hulpmiddelen die ouderen zo lang mogelijk in hun eigen omgeving laten wonen.

Een andere manier om het woongenot voor ouderen te verbeteren is het gebruik van sta op stoelen in het interieur. Deze stoelen helpen senioren omhoog te komen, doordat de stoel naar voren te kantelen is. Ouderen staan al met hun voeten op de grond, als zij zichzelf via de armleuningen omhoog proberen te duwen. Het voorkomt dat men eerst op het zitvlak naar voren moet schuiven.

Ontspannen in een moderne relaxzetel

Naast de moderne sta op stoelen dragen ook relaxzetels bij aan het woongenot wat men in huis ervaart. Het biedt bewoners de plek om volledig tot rust te komen en het lichaam te laten ontspannen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden die je hebt, wanneer je kiest voor een relaxzetel van Meubelzorg. Bij deze relaxzetels is het mogelijk het voeteneinde omhoog te laten komen. Dit kan geheel elektrisch. Veel mensen vinden het heerlijk om met de benen omhoog van een goede film of serie te kijken. Is het tijd voor een kort dutje? Laat in dat geval ook de rugleuning van de stoel zakken.

Bij de keuze voor een nieuwe relaxzetel is het belangrijk te investeren in een ergonomisch verantwoord ontworpen model. Dit helpt klachten aan onder meer de onderrug en nek te voorkomen. Een ergonomische relaxzetel biedt het lichaam op de juiste punten ondersteuning.

Interieur aanpassen naarmate men ouder wordt

In dit artikel werden voorbeelden van meubelstukken genoemd, die senioren kunnen ondersteunen hun woongenot te verbeteren. Er is meer mogelijk in het interieur. Vervang bijvoorbeeld het hoogpolige tapijt voor een laagpolig model. Een hoogpolig tapijt geeft de ruimte een warme uitstraling, maar valt vaak slecht te combineren met een rollator. Het maakt dat de rollator schokkerig over het tapijt beweegt. Iets wat de kans op een val zou kunnen vergroten. Met een laagpolig tapijt heeft men hier geen last van. Daarbij maakt ook een laagpolig tapijt de ruimte gezelliger.

Categorieën

De redactieploeg van Doorbraak bestaat uit een grote groep redacteuren. Standpunten en andere artikelen kunnen verschijnen als "De Redactie". Uiteraard betekent dit niet dat al onze redacteuren per definitie aan deze standpunten gebonden zijn.

Commentaren en reacties