fbpx


Multicultuur & samenleven

Toptennis en dikke billen

Deugpronken en de al dan niet imaginaire gevolgen van massa-immigratieEerst een gemeenplaats: in veel westerse landen is een meerderheid van het volk tegen massa-immigratie, terwijl die door een woke elite van politici en bekende personen veelal wordt bejubeld. En die elite heeft er een gewoonte van gemaakt genoemde meerderheid hierover voor rotte vis uit te maken. Zelf zien ze zelden een immigrant van dichtbij, behalve als die hun taxi rijdt, hun toilet schoonmaakt, in een restaurant bedient of op de kinderen komt passen. Of succesvol is … Tenniswonder Vorig…

Niet ingelogd - Plus artikel - log in of neem een gratis maandabonnement

U hebt een plus artikel ontdekt. We houden plus-artikels exclusief voor onze abonnees. Maar uiteraard willen we ook graag dat u kennismaakt met Doorbraak. Daarom geven we onze nieuwe lezers met plezier een maandabonnement cadeau. Zonder enige verplichting of betaling. Per email adres kunnen we slechts één proefabonnement geven.

(Proef)abonnement reeds verlopen? Dan kan u hier abonneren.


U hebt reeds een geldig (proef)abonnement, maar toch krijgt u het artikel niet volledig te zien? Werk uw gegevens bij voor deze browser.

Start hieronder de procedure voor een gratis maandabonnement

Was u al geregistreerd bij Doorbraak? Log dan hieronder in bij Doorbraak.

U kan aanmelden via uw e-mail adres en wachtwoord of via uw account bij sociale media als u daar hetzelfde e-mail adres hebt.
Wachtwoord vergeten of nog geen account?

Geef hieronder uw e-mail adres en uw naam en we maken automatisch een nieuw account aan of we sturen u een e-mailtje met een link om automatisch in te loggen en/of een nieuw wachtwoord te vragen.

Uw Abonnement is (bijna) verlopen (of uw browser moet bijgewerkt worden)

Uw abonnement is helaas verlopen. Maar u mag nog enkele dagen verder lezen. Brengt u wel snel uw abonnement in orde? Dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Heeft u een maandelijks abonnement of heeft u reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw abonnement bij voor deze browser en u leest zo weer verder.

Uw (proef)abonnement is verlopen (of uw browser weet nog niet van de vernieuwing)

Uw (proef)abonnement is helaas al meer dan 7 dagen verlopen . Als uw abonnementshernieuwing al (automatisch) gebeurd is, dan moet u allicht uw gegevens bijwerken voor deze browser. Zoniet, dan kan u snel een abonnement nemen, dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw gegevens bij voor deze browser of check uw profiel.


Eerst een gemeenplaats: in veel westerse landen is een meerderheid van het volk tegen massa-immigratie, terwijl die door een woke elite van politici en bekende personen veelal wordt bejubeld. En die elite heeft er een gewoonte van gemaakt genoemde meerderheid hierover voor rotte vis uit te maken.

Zelf zien ze zelden een immigrant van dichtbij, behalve als die hun taxi rijdt, hun toilet schoonmaakt, in een restaurant bedient of op de kinderen komt passen. Of succesvol is …

Tenniswonder

Vorig weekend kreeg deze bevoorrechte klasse in Engeland een onverwachte kans om te scoren – door de unieke prestatie van een jonge Britse tennisster. De achttienjarige Emma Raducanu won als outsider de US Open; de eerste Britse vrouw sinds 44 jaar die een Grand Slam-titel binnenhaalt (en wel zonder één set te verliezen).

Raducanu werd als immigrant door woke Engeland prompt op een voetstuk geplaatst: een levend bewijs dat massa-immigratie een goede zaak is. Nu is Raducanu niet bepaald op een bootje de Middellandse Zee overgestoken.

Nee, ze verhuisde als tweejarige met haar vermogende ouders van Canada naar Engeland, waar ze in een welgesteld deel van Londen opgroeide. Haar Roemeense vader en Chinese moeder werken in de financiële sector en zagen erop toe dat het talent van jongs af aan tennisles kreeg.

Tolerantie was al wijdverbreid

Doet uiteraard allemaal niets af aan haar fenomenale prestatie: het soort succes dat normaal gesproken een land kan verenigen. Maar het über-politiek correcte deel van de elite stak daar een stokje voor. Zij brachten de overwinning als een verdiende klap in het gezicht van racisten en xenofoben, waar Engeland volgens hen van vergeven is. (Ook wel bekend als het volk dat voor brexit stemde, die tot overmaat van ramp alsmaar beter uitpakt dan de apocalyps die zij hadden voorspeld …)

Engelsen stonden overigens vóór brexit niet negatiever maar juist positiever tegenover immigratie dan bijna alle andere EU-landen, en met name Frankrijk. En erna is men alleen nog maar milder geworden …

Zelfs de dodelijkste islamistische aanslagen in Londen en Manchester hebben daar weinig aan veranderd, noch de grootschalige grooming-schandalen, waarbij honderden minderjarige en sociaal zwakkere autochtone meisjes seksueel misbruikt werden door Aziatische moslims. Zaken die lang in de doofpot werden gehouden omdat Britse politici en politie minder bang waren de slachtoffers aan hun lot over te laten, dan de dadergroep misschien te stigmatiseren.

Van kinderruzie tot burgeroorlog

Ook Frankrijk worstelt met al dan niet imaginaire uitwassen van massa-immigratie. Zo kregen afgelopen 5 september twee kinderen van een jaar of tien ruzie op een schoolplein in het plaatsje Val-de-Reuil in Normandië. Een zogeheten ville nouvelle met vooral niet-westerse migranten als inwoners.

De kinderruzie sloeg over op de ouders: aan de ene kant Koerden, aan de andere Senegalezen. Het ging van kwaad naar erger, tot honderden Afrikanen midden op straat slaags raakten met Koerden. Er kwamen ijzeren staven en andere wapens aan te pas en heel Frankrijk kon via videobeelden meegenieten. De Koerdische vader ligt op het moment van schrijven nog steeds in het ziekenhuis. Hij is pas sinds kort buiten levensgevaar.

Dit muisje kreeg staartjes. De volgende dag kwam de Franse afdeling van de PKK – de Koerdische Arbeiderspartij in Turkije en Irak – met 1.500 man demonstreren in Val-de-Reuil. Dankzij tactisch optreden van burgemeester Marc-Antoine Jamet verliep dit zonder incidenten. Maar de Afrikaanse gemeenschap in Frankrijk ‘bleef met een bittere nasmaak achter,’ zoals dagblad Le Figaro het uitdrukte.

Agressieve en racistische organisatie

Een extremistisch aanhangsel van deze gemeenschap dat vaker van zich laat horen – de ‘Zwart Afrikaanse Defensie Liga’ (LDNA) – trommelde in de regio Parijs ruim honderd militanten op. Gezamenlijk reisde men af naar Normandië om ter plekke actie te voeren. Niet tegen de Koerden maar tegen de burgemeester, die volgens de LDNA schandelijk tekort was geschoten.

Deze Defensie Liga is een agressieve en racistische organisatie, die vindt dat Frankrijk vanwege haar koloniale verleden de facto toebehoort aan de Afrikanen en Afrikaans grondgebied is …

Oprichter en Gruppenführer is de uit Mali geïmmigreerde dertiger Sylvain Afoua, een werkloze rapper met een telefoonboek aan veroordelingen op zijn naam en al jaren ‘ongunstig bekend bij justitie’ voor bedreigingen van politici en grof antisemitisme. Maar ook een forse celstraf uit 2014, wegens het herhaaldelijk verkrachten van een ‘kwetsbaar persoon’…

Zwarte baretten, badges en zonnebrillen

De zwarte militanten vielen het stadhuis van Val-de-Reuil binnen, waar burgemeester Jamet doende was een huwelijk te voltrekken. Ze duwden een volksvertegenwoordiger opzij die hen tegen probeerde te houden, gingen de aanwezige bruiloftsgasten te lijf en gooiden zakken meel leeg over Jamet, om tenslotte door de gealarmeerde politie buiten te worden gezet.

Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin besloot met algehele instemming de LDNA per omgaande op te heffen. Al was er gesputter waarom hij dat nog niet eerder had gedaan: deze gezelligheidsvereniging pleegt al sinds haar oprichting in 2018 strafbare feiten.

Vorig jaar nog werd de deur ingetrapt van weekblad Valeurs Actuelles – dat negatief had geschreven over een zwart parlementslid. Redactieleden werden bedreigd met ‘het uitrukken van hun armen,’ zodat ze zulke stukken niet meer konden schrijven. Dit optreden bleef zonder gevolg, misschien omdat VA nogal rechts is …?

De LDNA is een soort mislukte Black Pantherbeweging. Uitgedost met zwarte baretten, badges en zonnebrillen lopen ze te roepen dat Frankrijk een ‘terroristisch land van slavenhouders’ is, en ‘generaal de Gaulle een massamoordenaar.’

Dat ze honderdduizenden volgers hebben op Facebook en andere sociale media, is toch verontrustend. En dat de criminele voorman soms op de foto gaat met lachende leden van de Assemblée, stemt evenmin tot optimisme.

Om nog te zwijgen over het feit dat deze Afoua voor zijn acties in Val-de-Reuil blijkbaar niet vastzit, maar mag aanschuiven in allerlei populaire talkshows, waar hij keurig wordt aangesproken met zijn zelfgekozen fantasienaam: Egountchi Behanzin, naar de laatste koning van Dahomey …

Suppositoire

Franse artsen spraken recent hun verontrusting uit over een wat luchtiger fenomeen, dat ook uit donker Afrika is overgewaaid: de trend onder sommige vrouwen om maggiblokjes (een soort bouillonblokjes, nvdr.) anaal in te brengen. Of riskanter nog – die opgelost in wat vocht in de billen te injecteren … Om deze dikker te maken. Leest u dit gerust nog een keer.

Het idee is dat bouillonblokjes vol voedingsstoffen zitten, die – mits op de goede plek ingebracht – heilzaam werken. En welke vrouw wil geen enorme kont?

Op het Afrikaanse internet wordt deze methode veelvuldig aanbevolen, met name in Franstalig Congo. Daar is men zo overtuigd van het succes van de ‘cube Maggi’, dat die ook wel ‘cube magic’ wordt genoemd …

Over moraalridders en hypocrisie

Alle gekheid op een stokje, het onder de eerdergenoemde woke elite gebruikelijke virtue-signalling – in goed Nederlands: deugpronken – neemt allengs kwalijkere wendingen. Als iemand die al bijna haar hele leven in Engeland woont een prestatie levert die het land zou kunnen verenigen, roepen zij ‘het is een IMMIGRANT! Zie je wel, immigratie is ok en wie er moeite mee heeft, is een vuile racist!’

Dat is de crux van ‘deugpronken’: laten merken hoe je deugt, vooral door te schelden op anderen, of door ze – zoals in het geval van Raducanu – onterecht in een hokje te duwen. Deugen kan al door een mening te hebben en die te uiten.

Dat was ooit wel anders. Toen deugde je als je een blinde over straat hielp of vrijwilligerswerk deed. Nu hoef je niks meer te doen. Wie maar hard genoeg roept dat hij tegen opwarming van het klimaat is, en dat iedere automobilist een crimineel is, deugt en plaatst zich op een moreel hoger niveau.

Maar voor je bejaarde ouders zorgen in plaats van ze in een tehuis te dumpen? Ben je gek, dat kost tijd en zelfopoffering. Ik ben moeder Theresa niet! Beter een partijtje mee schelden op Geert Wilders of wie dan ook die niet met open armen de hele wereld hier wil ontvangen. Of op wie het niet met je eens is: allemaal racisten. Schelden kost niks en je deugt meteen.

Alexander van der Meer

Amsterdammer, mathematicus, documentairemaker, romanschrijver, chroniqueur.