fbpx


Buitenland

Ukip beukt verder

Tweede zitje in Westminster voor euroscepticiVoorbije nacht (21.11.2014) haalde het voormalige conservatieve parlementslid, Mark Reckless, het tweede zitje voor Ukip in Westminster binnen. Daarmee verliest de zittende regering van David Cameron alweer een parlementslid.

In de verkiezingen van 2010 was het kiesdistrict nog een conservatieve burcht waar de eurosceptici zelfs niet aan de kiesstrijd deelnamen. Nu is de partij er uit het niets de grootste, met zelfs tien procent meer stemmen dan de Tory kandidaat.

Ondanks de uitspraak van Tory-topper Michael Gove dat het nu wel voor 100% uitgesloten is dat er nog overlopers opduiken, hint Nigel Farage dat er nog kandidaten vanuit de Conservative Party zullen overstappen naar zijn Ukip.

Ondertussen maakt die andere regeringspartij, de Liberal Democrats, zich ook grote zorgen. De partij van vicepremier Nick Clegg behaalde een triest resultaat van 0.87%.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Harry De Paepe

Harry De Paepe is kenner van het Verenigd Koninkrijk en de Britse politiek.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.