JavaScript is required for this website to work.
Buitenland

Ukip beukt verder

Tweede zitje in Westminster voor eurosceptici

Harry De Paepe21/11/2014Leestijd 1 minuut

De bewoners van het kiesdistrict Rochester and Strood trokken gisteren (20/11/2014) naar de stembus in, alweer, een by-election. Het was een gevolg van het overlopen van, alweer, een conservatief parlementslid.

Aangeboden door de abonnees van Doorbraak

Dit gratis artikel wordt u aangeboden door onze betalende abonnees. Als abonnee kan u ook alle plus-artikelen lezen. Doorbreek de bubbel vanaf €4.99/maand.

Ik neem ook een abonnement

Voorbije nacht (21.11.2014) haalde het voormalige conservatieve parlementslid, Mark Reckless, het tweede zitje voor Ukip in Westminster binnen. Daarmee verliest de zittende regering van David Cameron alweer een parlementslid.

In de verkiezingen van 2010 was het kiesdistrict nog een conservatieve burcht waar de eurosceptici zelfs niet aan de kiesstrijd deelnamen. Nu is de partij er uit het niets de grootste, met zelfs tien procent meer stemmen dan de Tory kandidaat.

Ondanks de uitspraak van Tory-topper Michael Gove dat het nu wel voor 100% uitgesloten is dat er nog overlopers opduiken, hint Nigel Farage dat er nog kandidaten vanuit de Conservative Party zullen overstappen naar zijn Ukip.

Ondertussen maakt die andere regeringspartij, de Liberal Democrats, zich ook grote zorgen. De partij van vicepremier Nick Clegg behaalde een triest resultaat van 0.87%.

Harry De Paepe (1981) is auteur en leraar. Hij heeft een grote passie voor geschiedenis en Engeland.

Commentaren en reacties