fbpx


Sport

Wat te onthouden van het weekeinde? De VAR bakt het al bruin
PLOEG VAN DE WEEK: Racing Genk, dat weliswaar verloor bij Club Brugge maar eindelijk weer een prestatie neerzette een G5-club waardig SPELER VAN DE WEEK: Nicky Evrard, de doelvrouw van de Red Flames die tot in de toegevoegde tijd de hoop brandende hield voor haar team BELGIE Het is weer begonnen en daar zaten veel voetballiefhebbers op te wachten. De mooiste periode van het seizoen is echter weer voorbij. Het gras rook de vorige dagen lekkerder dan ooit en nederlagen…

Niet ingelogd - Plus artikel - log in of neem een gratis maandabonnement

U hebt een plus artikel ontdekt. We houden plus-artikels exclusief voor onze abonnees. Maar uiteraard willen we ook graag dat u kennismaakt met Doorbraak. Daarom geven we onze nieuwe lezers met plezier een maandabonnement cadeau. Zonder enige verplichting of betaling. Per email adres kunnen we slechts één proefabonnement geven.

(Proef)abonnement reeds verlopen? Dan kan u hier abonneren.


U hebt reeds een geldig (proef)abonnement, maar toch krijgt u het artikel niet volledig te zien? Werk uw gegevens bij voor deze browser.

Start hieronder de procedure voor een gratis maandabonnement

Was u al geregistreerd bij Doorbraak? Log dan hieronder in bij Doorbraak.

U kan aanmelden via uw e-mail adres en wachtwoord of via uw account bij sociale media als u daar hetzelfde e-mail adres hebt.
Wachtwoord vergeten of nog geen account?

Geef hieronder uw e-mail adres en uw naam en we maken automatisch een nieuw account aan of we sturen u een e-mailtje met een link om automatisch in te loggen en/of een nieuw wachtwoord te vragen.

Uw Abonnement is (bijna) verlopen (of uw browser moet bijgewerkt worden)

Uw abonnement is helaas verlopen. Maar u mag nog enkele dagen verder lezen. Brengt u wel snel uw abonnement in orde? Dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Heeft u een maandelijks abonnement of heeft u reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw abonnement bij voor deze browser en u leest zo weer verder.

Uw (proef)abonnement is verlopen (of uw browser weet nog niet van de vernieuwing)

Uw (proef)abonnement is helaas al meer dan 7 dagen verlopen . Als uw abonnementshernieuwing al (automatisch) gebeurd is, dan moet u allicht uw gegevens bijwerken voor deze browser. Zoniet, dan kan u snel een abonnement nemen, dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw gegevens bij voor deze browser of check uw profiel.


PLOEG VAN DE WEEK: Racing Genk, dat weliswaar verloor bij Club Brugge maar eindelijk weer een prestatie neerzette een G5-club waardig

SPELER VAN DE WEEK: Nicky Evrard, de doelvrouw van de Red Flames die tot in de toegevoegde tijd de hoop brandende hield voor haar team

BELGIE

Het is weer begonnen en daar zaten veel voetballiefhebbers op te wachten. De mooiste periode van het seizoen is echter weer voorbij. Het gras rook de vorige dagen lekkerder dan ooit en nederlagen van ons favoriete team stelden niets voor. Dit is immers de tijd van het ongebreidelde optimisme, waarin we dromen dat onze club kampioen wordt, of toch minstens Europees voetbal afdwingt en zich in het slechtste geval weet te handhaven.

Na de eerste speeldag staat iedereen weer met beide voeten op de grond.

Bij AA Gent was het op de openingsavond van de nieuwe jaargang al volop kommer en kwel. Bij het jonge Standard werd slechts gelijk gespeeld (2-2), ondanks de uitsluiting van de 19-jarige Alexandre Calut na twee gele kaarten in het eerste kwartier.

Achteraf werd er alweer bijna alleen over de VAR gesproken. Twee keer lag de brave man in Tubeke te pitten. Eerst gaf hij geen kik toen Emond overduidelijk met zijn elleboog naar de bal ging en in de slotfase mocht doelman Bodart een uppercut uitdelen. Helaas, geen alleenstaand geval, want het lijkt vaak alsof een keeper met zijn handen en vuisten alles mag. Hoe dan ook, AA Gent moet ook in de spiegel kijken. 75 minuten tegen dit Standard met tien man moet altijd drie punten opleveren.

Ook Union leed al puntenverlies. Het kwam niet verder dan 1-1 bij STVV, dat nu al de trofee voor lelijkste shirts van het seizoen mag opeisen. De Kanaries moeten in geel en blauw spelen. Daar hoort geen bruin bij.

Club Brugge had zonder een alweer uitstekende Simon Mignolet aan de rust tegen een onoverbrugbare achterstand opgekeken. Na de pauze besliste Skov Olsen met zijn tweede goal de partij (3-2). De Limburgers bewezen meteen dat de landskampioen niet onklopbaar is. Dat moet de concurrentie moed geven, maar het kan ook een slechte zaak zijn. Het was immers overduidelijk dat blauw-zwart in de defensie nog een topper kan gebruiken en aangezien de middelen beschikbaar zijn, zou dit best nog kunnen gebeuren.

Anderlecht leek tegen KV Oostende op een simpele zege af te stevenen, maar speelde na de rust met toegeknepen billen. Invaller Fabio Silva haalde echter alle twijfels weg en maakte met een fantastische trap duidelijk dat hij een geweldige aanwinst voor de Jupiler Pro League kan zijn.

Antwerp pompte het zelfvertrouwen op in het vooruitzicht van de trip naar Kosovo. FC Drita uit kan nooit lastiger zijn dan een bezoek Achter de Kazerne (ook al staat die er niet meer). Verrassend was dat Frey de voorkeur kreeg op superaanwinst Vincent Janssen en met twee treffers zijn kandidatuur kracht bijzette (0-2).

Bij Seraing (2-0 verlies bij Zulte Waregem) moet nog veel gebeuren of het is een vogel voor de kat.

EUROPA

*De Red Flames verlieten vrijdag met opgeheven hoofd het EK. Tegen Zweden was het vooral weer verdedigen geblazen, maar de Vlammen hielden tot in de slotminuten stand (1-0). Het was de eerste keer dat ons land zich bij de beste acht van het continent plaatste.

Met Engeland, Frankrijk, Duitsland en Zweden stoten de favorieten allemaal door naar de halve finales, maar het gebeurde voor alle vier veel moeizamer dan verwacht.

Met 4,25 miljoen kijkers is Frankrijk-Nederland van zaterdag het meest bekeken sportevenement van 2022 in Nederland. Vrouwensport kan echt wel mensen bekoren en het niveau zal alleen verbeteren.

*De clubs van de Premier League stemmen deze week zeer waarschijnlijk voor een vrijwillige ban van shirtreclame voor gokbedrijven. Ze willen zo de regering, die net als in België en Nederland gokreclame uit de sport wil, voor zijn. Tegelijk hopen ze zo een overgangsperiode van drie seizoenen te kunnen afdwingen en gokreclame op de mouwen te behouden.

In de Jupiler Pro League heeft nagenoeg iedere club een goksponsor. Een aantal topclubs (Club Brugge, Antwerp) zelfs als hoofdsponsor. In Engeland heeft geen enkele van de Big Six een goksponsor. Zeven van de veertien andere teams wel. Tony Bloom, de voorzitter van Brighton en de eigenaar van Union, sprak zich voor de ban uit. Ook al dankt hij zijn fortuin aan de goklust van de Britten. Hij vindt gokreclame in het voetbal echter ongewenst vanwege de negatieve invloed op jongeren.

François Colin