fbpx

Luc Nagels

Luc Nagels is emeritus prof Chemie aan de Universiteit Antwerpen en lid van de Raad van Bestuur van de UA Emeriti denktank EFUA.

Lockdown stimuleert de pil

Online farmaciebedrijven zien hun afname van Viagra, en anticonceptiepillen stijgen in lockdowns. Beide farmaca hebben een grote invloed op de man-vrouw relatie en verhouding. Net zoals vaccins ondervinden ze nog altijd groot wantrouwen en tegenkantingen.

The climate force awakens

Greta Thunberg staat in het wereldlandschap tegenover machtige doctrines en vindt Trump op haar pad. Schijngevecht tussen twee werelden.

De hete aardappel van de overbevolking

Recent verscheen een nieuw UN gestuurd IPBES rapport omtrent de grote verliezen aan biodiversiteit, en het rapport van het Belgische Panel voor klimaat en duurzaamheid. Zitten we nu in de goede richting?

De wereld, bekeken door de bril van Malthus

Meer dan 200 jaar geleden zette Malthus een eenvoudige wet op papier die toelaat om menselijke populaties duurzaam te laten samenleven. We beschikken nu over de mogelijkheden om ze toe te passen.

Zijn wij allen ‘killers’?

Terroristische aanslagen en conflicten minderen niet in intensiteit. Luc Nagels vergelijkt ons gedrag met dit van kolonies mieren en van onze prehistorische voorouders. Wat kan de moleculaire biologie ons hierover leren?