fbpx

Siegfried Bracke

Siegfried Bracke was gemeenteraadslid in Gent voor N-VA en Kamervoorzitter. Voordien was hij journalist bij VRT.
Siegfried Bracke

Bekentenis en betekenis

Het rouwen om de Queen toont dat ons verlangen naar verbinding ongeschonden blijft. Maar de een-op-een politieke vertaling is weggesleten.

Siegfried Bracke

Valsisme

Valsisme is een vergeefse poging om in te gaan tegen een wetmatigheid: de werkelijkheid is altijd de beste supporter van de waarheid.

Siegfried Bracke

De Vlaamse erfzonde

Hoog tijd om bezig te zijn met wat er werkelijk toe doet: Vlaamse welvaart en Vlaams welzijn, ook voor onze kinderen en kleinkinderen

Siegfried Bracke

Onderbuik

De ethiek eindigt waar onze bankrekening begint. Is dat de boodschap van de openbare omroep? Siegfried Bracke vraagt het zich af.

Siegfried Bracke

Studeren voor het vaderland

De zogeheten uniformberoepen blijken buitengewoon aantrekkelijk, weet Siegfried Bracke. En daar zijn goede redenen voor.

Siegfried Bracke

Schone schijn

Verhofstadt is terug, hij heet nu De Croo. Terug naar politieke akkoorden die dat niet zijn, maar de premier kan wel blijven zitten.

Wat als… ?

Peilingen geven aan dat 2024 een radicaal jaar wordt: radicaal het status quo omarmen of doorbreken. En dat hangt van de kiezer af.

Weg met Klara

FM-frequenties zijn zo schaars dat er maar acht zijn die het land bestrijken. Vijf voor VRT, drie voor private spelers. Kan evenwichtiger.