fbpx

Siegfried Bracke

Siegfried Bracke was gemeenteraadslid in Gent voor N-VA en Kamervoorzitter. Voordien was hij journalist bij VRT.

Vertellende apen

Vanaf nieuwjaarsdag kunnen we kijken naar ‘Het Verhaal van Vlaanderen’. De geschiedenis van het gebied dat vandaag bekend staat als Vlaanderen.

44 miljard

44 miljard telde Elon Musk neer voor Twitter. En 8 euro betaal je straks voor een account met een blauw vinkje. Siegfried Bracke is er niet tegen.

“Vol is vol”

De ‘propere mening’ reduceert de asielcrisis tot een opvangprobleem. De ‘onpropere’ ziet een te grote instroom. En wat zeggen de kwaliteitsmedia?

Siegfried Bracke

Bekentenis en betekenis

Het rouwen om de Queen toont dat ons verlangen naar verbinding ongeschonden blijft. Maar de een-op-een politieke vertaling is weggesleten.

Siegfried Bracke

Valsisme

Valsisme is een vergeefse poging om in te gaan tegen een wetmatigheid: de werkelijkheid is altijd de beste supporter van de waarheid.

Siegfried Bracke

De Vlaamse erfzonde

Hoog tijd om bezig te zijn met wat er werkelijk toe doet: Vlaamse welvaart en Vlaams welzijn, ook voor onze kinderen en kleinkinderen

Siegfried Bracke

Onderbuik

De ethiek eindigt waar onze bankrekening begint. Is dat de boodschap van de openbare omroep? Siegfried Bracke vraagt het zich af.

Siegfried Bracke

Studeren voor het vaderland

De zogeheten uniformberoepen blijken buitengewoon aantrekkelijk, weet Siegfried Bracke. En daar zijn goede redenen voor.

Siegfried Bracke

Schone schijn

Verhofstadt is terug, hij heet nu De Croo. Terug naar politieke akkoorden die dat niet zijn, maar de premier kan wel blijven zitten.