JavaScript is required for this website to work.

Promotie – Elk woord ging ademhalen

Wannes Bok28/11/2023Leestijd 1 minuut
De uitreiking van de Martinus Nijhoff Vertaalprijs, een prijs die naar de
beroemde Nederlandse dichter is vernoemd.

De uitreiking van de Martinus Nijhoff Vertaalprijs, een prijs die naar de beroemde Nederlandse dichter is vernoemd.

foto © Wikimedia

Bart Slijper schreef een fantastische biografie over de beroemde Nederlandse dichter Martinus Nijhoff. Dat werk is ons boek van de week, tijdelijk verkrijgbaar tegen een voordeelprijs.

Martinus Nijhoff is niet voor niets een van de beroemdste dichters die Nederland ooit gekend heeft. Door zijn suggestieve poëzie die glashelder is en tegelijk vaak raadselachtig blijft, wordt hij gezien als taalmagiër. In Elk woord ging ademhalen lees je er alles over.

‘Awater’, ‘Het uur U’ en ‘De moeder de vrouw’. Het zijn maar enkele van de intussen wereldberoemde gedichten die Martinus Nijhoff eeuwige roem opleverden. Bart Slijper beschrijft in zijn nieuwe boek Elk woord ging ademhalen hoe Nijhoffs teksten tot stand kwamen. Het werk is vernieuwend en een absolute aanrader voor de poëzieliefhebber die de talloze werken over de interpretatie van Nijhoffs vaak raadselachtige poëzie moe is gelezen.

Slijper slaagt erin met 350 bladzijden de persoonlijkheid van een van de belangrijkste schrijvers van de twintigste eeuw te schetsen. Dat alleen al is een heuse prestatie. Dat het boek daarbovenop als een trein leest, een leuk extraatje. ‘Slijper bereikt met glans zijn vooropgestelde doel’, schrijft onze recensent.

Elk woord ging ademhalen is ons boek van de week, tijdelijk verkrijgbaar tegen een voordeelprijs in ons Doorbraak Boekencafé.

Bestel hier uw exemplaar

Wannes is eindredacteur en journalist. Hij werkt sinds 2021 mee aan Doorbraak.

Meer van Wannes Bok

Was hij een kloosterbroeder die toevallig schilderde? Of was hij een kunstschilder die toevallig in een klooster woonde? Dit is het verhaal van broeder Luc-Peter Crombé.

Commentaren en reacties