JavaScript is required for this website to work.
Buitenland

Burgemeesters voor onafhankelijkheid

Karl Drabbe8/11/2017Leestijd 1 minuut

Kort gesprek met een van de meer dan 200 Catalaanse burgemeesters die gisteren naar Brussel afzakten om hun zaak in Europa aan te kaarten.

Aangeboden door de abonnees van Doorbraak

Dit gratis artikel wordt u aangeboden door onze betalende abonnees. Als abonnee kan u ook alle plus-artikelen lezen. Doorbreek de bubbel vanaf €4.99/maand.

Ik neem ook een abonnement

Gisteren verzamelden meer dan 200 Catalaanse burgemeesters in de Bozar. U kon er elders al meer over lezen.

Paul Van Cappellen sprak er één van de burgemeesters, Jordi Gaseni Blanch. Gaseni is burgemeester van het Zuid-Catalaanse kunststadje L’Amettla de Mar. De restauranteigenaar is ook lid van de raad van bestuur van de Associació de Municipis per la Independència. Die belangenorganisatie groepeert 787 gemeenten uit Catalonië – 83% – die zich met een meerderheid uitspraken voor de onafhankelijkheid van Catalonië.

Gaseni legt in het filmpje uit waarom hij met 200 collega’s naar Brussel afzakte. Hij laat ook duidelijk verstaan dat hij niet gelooft in vrije verkiezingen op 21 december in Catalonië. Met acht ministers achter de tralies en PP-kopstukken die lieten verstaan dat ze artikel 155 niet zullen intrekken als de uitslag van de verkiezingen hen niet aanstaat, is dat niet verwonderlijk.

Karl Drabbe is uitgever van ERTSBERG. Hij is historicus en wereldreiziger en werkt al sinds 1993 mee aan Doorbraak.

Commentaren en reacties