JavaScript is required for this website to work.
Media

De pennenvriendjes solliciteren bij de geile gevangenis van Lantin

En hoeveel voorzitters gaan er in een Dossin?

SatireErwin Vanmol en Stef Durnez17/11/2023Leestijd 4 minuten

foto © Erwin Vanmol

Een nymfomane cipier, een Palestijns klimaat, kindjes in een moslimgewaad en iemand die te racistisch is. O, en ook iets over Michel Van den Brande.

Aangeboden door de abonnees van Doorbraak

Dit gratis artikel wordt u aangeboden door onze betalende abonnees. Als abonnee kan u ook alle plus-artikelen lezen. Doorbreek de bubbel vanaf €4.99/maand.

Ik neem ook een abonnement

Begrijpend lezen, het is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er wekelijks de pennenvriendjes die met hun correspondentierubriek de mooiste verhalen van de week op dwarse wijze trachten te begrijpen.

Kameraad Vanmol,

Net zoals iedereen bij Doorbraak (en ongetwijfeld ook al onze lezers) ben ik een grote fan van Raoul Hedebouw. De man is alles wat wij allemaal willen zijn: een goede Belg, perfect tweetalig, goedlachs, vrijwillig een hoop geld afstaand en bij wijlen in staat om al eens een goeie steek onder water geven. Of een steek te krijgen. Met een mes in zijn been op een 1 mei-toespraak in Luik.

Dat laatste kan misschien verklaren waarom Hedebouw niet altijd met zijn twee voeten op de grond staat. Om niet te zeggen dat de realiteit een biotoop is waarin Raoul zelden vertoeft.

Ook deze week gaf onze Hedebouwkundige weer blijk van het soort utopisme dat in de geschiedenis al menige genocide tot gevolg had. Maar ach, hij die nooit eens een volledige samenleving vernietigde, werpe de eerste steen.

Deze keer zei Bob De Hedebouwer in een interview met RTL Info dat hij geen enkel probleem heeft met gesluierde kinderen van 8 of 9 jaar op school. Hierbij feestelijk het wetenschappelijk bewijs negerend dat de hoofddoek één van de eerste tekenen is van radicalisering.

‘Jamaar’, reageerde Radicale Raoul, ‘ik had het over de abaya (een gewaad), en niet over de gezichtsbedekkende sluier zoals de boerka’. Dat zou er nog aan mankeren! Een kind van acht met een boerka, stel u voor. Overigens worden bij de abaya ook de haren bedekt. Want zoals iedereen weet is het voor elke man onmogelijk om zijn seksuele driften onder controle te houden als hij de onbedekte haardos van een achtjarige ontwaart.

Toch nog een paar vraagjes voor onze gematigde radicaal: vanaf welke leeftijd is bloedwraak geoorloofd? En hoe oud moeten ze zijn voor een prenuptiale maagdenvliesoperatie?

Yo Slet Durnez!

Ik vind dat we onze volgende pennenvriendjes vanuit de gevangenis van Lantin moeten schrijven.Het leven achter de gevangenismuren, de ‘penitentievriendjes doen een diepteonderzoek’. Zou dat geen mooie aflevering worden?

Waarom, vraag je?! Lees jij geen kranten, Stef? Omdat het daar vergeven zit van de knappe nymfomanes. Daarom! Niet dat iemand daar slechte gedachten bij moet krijgen. We doen het om de ‘human interest’ want dat is nu eenmaal onze core business. En ook mijn vrouw leest mee.

Blijkbaar telde de cipieren-populatie van Lantin enkele bronstige ‘Lantin lovers’ met als uitschieter een jonge freule met een wel zeer grote appetijt. De dame in kwestie moest reeds om zes uur ’s ochtends van wippenstein gaan, anders kon ze niet werken. Mocht ik aan dezelfde aandoening lijden ik stond al 30 jaar op den dop, Stef! En hele volksstammen met mij!

Verder werd er al eens een partouze in een bubbelbad georganiseerd, aan celdeling gedaan of een flesje drank voor een fellatie geruild. Kortom een doordeweekse dag in pakweg het Parlement. En dat is niet eens zo ver gezocht want mevrouw is ook nog eens gemeenteraadslid voor Défi in Ath. Menig ‘lid’ van de gemeenteraad zal dat kunnen bevestigen. Het is geruststellend dat de keuze voor een politiek alternatief – naast extreem-links en extreem-rechts – nu ook de mogelijkheid ‘extreem-geil’ telt.

We moeten dat gaan bekijken. Niets mag ons vreemd zijn Stef. Vraag jij om een goedkeuring van Pieter? Dan zorg ik dat we van alles een bonnetje hebben. Als Pieter vraagt wat we daar gaan doen, zeg dan maar dat we gaan kijken welke straf ze voor ‘Mieke Maaike van Ath’ in petto hebben. Want opsluiten in de gevangenis lijkt me contraproductief.

Beste klimaatmaatje Erwin,

Ongetwijfeld was jij er ook bij op het Museumplein in Amsterdam, bij die klimaatmars afgelopen zondag. Iedereen die de wetenschap, oeps, ik bedoel natuurlijk: de media trouw volgt was er. Zelfs dat Zweedse blondje Greta Thunberg. Toch gebeurde er iets merkwaardigs. Plots gaf Greetje-red-het-planeetje het woord aan ene Sahar Shirzad, winnaar van de PAX Vredesduif 2023, en zoals het een échte vredesduif betaamt begon die meteen te roekoeën over een Palestina dat vrij moet zijn van de rivier tot aan de zee. Lees: zonder die vervelende staat Israël.

Wat je ook mag vinden van die hele kwestie – laat ons dat even geheel terzijde houden – het punt is namelijk dat mevrouw Shirzad Palestijnse slogans lanceerde op een klimaatmars. Ook Thunberg zelf riep: ‘geen klimaatgerechtigheid in bezet land.’

Wist jij dat, Erwin, dat het klimaat pro-Palestijns is? Wat zou dat klimaat nog allemaal vinden? Misschien wil het klimaat ook wel de geopolitieke machtsverhoudingen veranderen? Misschien houdt het klimaat meer van China dan van het Westen? Wie zou het klimaat verkiezen als voorzitter van de Europese Unie? En als presidentskandidaat van de Republikeinen? En wat denkt het klimaat zoal over het cultuurbeleid van de regering Jambon? Ik zeg: hoog tijd dat het klimaat eens wordt uitgenodigd in de Afspraak op Vrijdag bij het Vadderke!

Dag mijn volgens-Louis-Tobback-net-als-iedereen-een-beetje-racist-zijnde-vriend Stef,

Heb je ook gelezen dat Michel Van Den Brande niet welkom is bij het Vlaams Belang wegens te racistisch?

Weet je wie ook te racistisch voor het Vlaams Belang blijkt te zijn? Conner Rousseau! Een letterlijke transcriptie van de ‘zatteklap’ van de Vooruit-voorman toont een wonderlijk taalgebruik. Iets wat het OCAD nooit kan zijn ontgaan.

Dat het uitspraken zijn die niet door de beugel kunnen staat als een gestrekte rechterarm boven water. Daarom veroordeelde het Parket Oost-Vlaanderen Rousseau tot een daguitstap naar de Kazerne Dossin. Als therapie.

Want blijkbaar heeft Conner geen misdrijf begaan, maar lijdt hij aan iets. Aan tot verbijsterende zinnen leidende zinsverbijstering ofzo. Kwaadwillende geesten zouden denken dat hier op slinkse wijze aan een veroordeling wordt ontsnapt, maar dat zijn dingen die ik nooit zou durven schrijven.

Neen, een dagje Dossin is het geworden. Normaal is zo’n verplicht bezoek voorbehouden aan lieden die ongecontroleerde armbewegingen maken in het fort van Breendonk of van mening zijn dat de holocaust een kleine reactie was van de Nazi’s op een veel groter Jodenprobleem. Blijkbaar hebben die er nu een mateke bij.

En dat is problematisch. Ik heb van horen zeggen dat er met heel die ophef al mensen zijn die hun bezoek aan de Dossinkazerne afbellen uit angst aangezien te worden als socialist.

Er wordt wel eens gezegd dat de jaren dertig terug zijn. Ik haal dan altijd meewarig de schouders op maar ik begin stilaan te vrezen dat die mensen wel eens gelijk zouden kunnen krijgen. Binnenkort hebben we weer communisten in de regering, roept een socialistische voorman op om Roma af te ranselen en het anti-semitisme giert weer door Europa.

Maar laat ons eerlijk zijn, hier is een grens overschreden. Een ‘Connor Sanitaire’  wordt stilaan onvermijdelijk. Misschien moet Rousseau een nieuwe partij beginnen met Dries Van Langenhove en Michel Van Den Brande. Te rot voor rechts: the Dirty Dossin.

Tot volgende week!

Erwin Vanmol en Stef Durnez zijn al jaren pennenvriendjes. Elke week delen ze hun correspondentie met de Doorbraaklezer.

Commentaren en reacties